Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Παράσταση Χοροθεάτρου της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας

Το Χοροθέατρο της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας παρουσίασε την παράστασή του, τη Δευτέρα 19 Μαΐου 2014 στις 8:00μ.μ, στην κατάμεστη αίθουσα θεάτρου του  Φ.Σ.Φ  «Αριστοτέλης».
Τα 80 μέλη του Χοροθεάτρου και η ομάδα χορού του  1ου Γυμνασίου 
παρουσίασαν 22 χορογραφίες, αφιερωμένες σε μουσικές Μ. Θεοδωράκη και Μ. Χατζιδάκι. Τις χορογραφίες επιμελήθηκαν οι:  Βιβή  Κοσκοσά, Φανή Βράντση, Μαρία Γέρου, Δέσποινα Περγαντοπούλου και Ιφιγ. Κλεισιάρη - Κοσκοσά. Συμμετείχε επίσης και το τμήμα Latin και Ευρωπαϊκών Χορών της Λέσχης Πολιτισμού.

Ομιλία της Βιβής Κοσκοσά
Αγαπητοί φίλοι,
Σας καλωσορίζουμε στην αποψινή παράσταση του Χοροθεάτρου της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας.
— Μια παράσταση που στηρίζεται στη Συνεργασία και Συνδημιουργία πολλών ανθρώπων, που προκύπτει μετά από σκληρή δουλειά αλλά με ιδιαίτερη αγάπη και μεράκι απ’ όλους μας.
— Όπως και στις προηγούμενες παραστάσεις μας δεν προδίδουμε τις αξίες μας.
1) να εμπνεόμαστε από ποιοτικές μουσικές, μουσικές που θα σας κάνουν σαν φύγετε από εδώ να πάρετε μαζί σας και να κάνετε δικά σας το συναίσθημα, τη σκέψη και τα ερωτήματα που μπορούν  να σας μεταδώσουν, όπως θάλεγε ο Μάνος Χατζιδάκις ή να καταλάβετε ότι η Τέχνη είναι «Μαχόμενη κουλτούρα», όπως θάλεγε ο Μίκης Θεοδωράκης.
 Γι αυτό και αφιερώνουμε τη φετινή μας παράσταση στους δύο αυτούς Έλληνες Συνθέτες, που αποτελούν τις κολώνες του έντεχνου ελληνικού τραγουδιού και η μουσική τους εμπνέει βαθιά. Πολλές φορές πήραμε τις μουσικές τους και συνομιλήσαμε μέσα από τις χορογραφίες μας.
2) Μια άλλη αξία που δεν προδίδουμε είναι η αγάπη μας για την καλαισθησία και το ουσιαστικό στην τέχνη του Χορού. Απορρίπτοντας την ανούσια κίνηση χωρίς χρώμα ψυχής και διαλέγοντας αυτήν που μπορεί να σε ταξιδέψει, να σε κάνει να ονειρευτείς, ν’ ανακαλύψεις, ν’ αμφισβητήσεις το ψεύτικο και το ανούσιο που σου προσφέρουν ύπουλα τα καλά στημένα συμφέροντα, εξευτελίζοντας την ψυχή σου.
Μέσα από τον Χορό, όπως και μέσα από την Τέχνη γενικότερα, ανακαλύπτεις αυτά που σε αγγίζουν και επικοινωνείς με τα προβλήματα και τα πάθη του καιρού σου. Δεν ήρθαμε εδώ να σας δείξουμε, έτσι επιφανειακά πόσο ωραία χορεύουμε. Ήρθαμε να σας πούμε πόσο αγωνιστήκαμε για το καλύτερο, ακούγοντας τους χτύπους της καρδιάς μας.
Όσο κι αν στις πρόβες κουραστήκαμε, όση φασαρία κι αν κάναμε, προχωρήσαμε με στοχασμό και μ’ όνειρο, για νάχουμε «πάντα ανοιχτά πάντα άγρυπνα τα μάτια της ψυχής μας», (όπως θάλεγε και ο ποιητής). Θυμώντας πως η ζωή φτιάχνεται με το υλικό των ονείρων και αλλοίμονο αν τα όνειρα δεν βρουν τη θέση τους μέσα στη ζωή μας.
Να ευχαριστήσω
πρώτα όλες τις μαθήτριες-μέλη του Χοροθεάτρου (που πραγματικά όλα αυτά τα χρόνια είμαστε μαζί μια μεγάλη καλλιτεχνική οικογένεια).
μετά τις άλλες δασκάλες και Χορογράφους, τους γονείς των παιδιών για την καλή τους συνεργασία και για το ότι εμπιστεύθηκαν τα παιδιά τους στο Χοροθέατρο,
τους συνεργάτες του Χοροθεάτρου που βοηθούν για το στήσιμο της αποψινής παράστασης.
Και να είστε σίγουροι: πως όχι μόνο απόψε αυτή τη λίγη ώρα που θάμαστε μαζί, αλλά και μετά θα έχουμε αναμμένα τα φώτα της καρδιάς μας για να ανοίξουμε νέους δρόμους που να οδηγούν σ’ αυτό που ονειρευτήκαμε.
Την παράσταση θα παρουσιάσουν τρεις μαθήτριές μου   από το 1ο Γυμνάσιο με τις ωραίες φωνές τους.
Σας Ευχαριστώ.     














         


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου