Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Ψήφισμα της ΟΛΜΕ ενάντια στο ξεπούλημα της ΔΕΗ

Μετά από μια πορεία 15 χρόνων σταδιακής ιδιωτικοποίησης που κινείται στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής πολιτικής απελευθέρωσης της ενέργειας, ολοκληρώνεται το ξεπούλημα της ηλεκτρικής ενέργειας.
Στο νομοσχέδιο για τη λεγόμενη «μικρή ΔΕΗ», δεν είναι τίποτε άλλο από την ολοκλήρωση της διάλυσης και το ξεπούλημα σε ιδιώτες μιας
ανυπολόγιστης αξίας δημόσιας περιουσίας.
Η στρατηγικότερη Δημόσια επιχείρηση της χώρας, που δημιουργήθηκε με το αίμα του Ελληνικού λαού, παραχωρείται στους ιδιώτες και μάλιστα μαζί με τα 2 εκατομμύρια πελάτες της ΔΕΗ.
Με το νομοσχέδιο παραδίδεται στα κερδοσκοπικά αρπακτικά συμφέροντα η ναυαρχίδα της βαριάς βιομηχανίας, μιας από τις ελάχιστες που έχουν απομείνει και πρέπει να παραμείνουν στα χέρια του δημοσίου και να αποτελέσει μοχλό για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.
Οι καθηγητές δηλώνουν ότι αυτό το έγκλημα δεν πρέπει να περάσει. Θα υπερασπιστούμε μαζί με όλη την κοινωνία το δικαίωμά μας να ανήκουν στο λαό σαν κοινωνικά αγαθά το ρεύμα και το νερό και όχι εμπορεύματα προς πώληση.
Η πλήρης ιδιωτικοποίηση της ηλεκτρικής ενέργειας θα είναι καταστροφική για την κοινωνία και την οικονομία και δεν θα περάσει.
Από τη Γ.Σ. των Προέδρων των ΕΛΜΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου