Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

Συμπεράσματα Πανελλαδικής Σύσκεψης Σωματείων Συνταξιούχων ΔΕΗ

Την Τρίτη 1 Ιουλίου 2014 στο Ξενοδοχείο «ΙΩΑΝΝΟΥ Resort» στην Πτολεμαΐδα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των παρακάτω Σωματείων Συνταξιούχων Δ.Ε.Η.

  • Περιφερειακό Σωματείο Συνταξιούχων ΔΕΗ Δυτικής Μακεδονίας με έδρα την Κοζάνη,
  • Σωματείο Συνταξιούχων ΔΕΗ με έδρα την Πτολεμαΐδα,
  • Πανελλαδικός Σύλλογος Συνταξιούχων ΔΕΗ με έδρα τη Λάρισα,
  • Αγωνιστικό Πανελλαδικό Μέτωπο Συνταξιούχων ΔΕΗ (Α.ΠΑ.ΜΕ.Σ) με έδρα την Αθήνα
  • Πανευβοϊκός Σύλλογος Συνταξιούχων ΔΕΗ με έδρα το Αλιβέρι

Οι εξελίξεις και τα γεγονότα που αφορούν τη ΔΕΗ και το Ασφαλιστικό αποτέλεσαν τη βασική και επιτακτική ανάγκη αυτής της σύσκεψης.
Οι προβληματισμοί που αναπτύχθηκαν μέσα από μια ουσιώδη, γόνιμη και διαλογική συζήτηση κατέληξαν ομόφωνα για τα παραπάνω στα εξής συμπεράσματα.
Κοινή μας διαπίστωση είναι ότι:
  1. Ενώ το Ασφαλιστικό μας δημιουργήθηκε αποκλειστικά και λειτούργησε με όρους ΑΥΤΟΤΕΛΕΙΑΣ στην ουσία καταστρατηγήθηκε. Η Ενοποίηση των Επικουρικών Ταμείων στο ΕΤΕΑ αποτελεί πράξη κατάργησης της Διοικητικής και Λογιστικής Αυτοτέλειάς μας.
  2. Δε μπορεί η ΔΕΗ να τεμαχίζεται, να εκποιείται και να εξαγοράζεται από τα διαπλεκόμενα συμφέροντα και να αγνοείται η ενσωματωμένη ασφαλιστική περιουσία μας.

Για τους παραπάνω βάσιμους και δικαιολογημένους λόγους ομόφωνα αποφασίσαμε:
Πρώτον. Να ενημερώσουμε τους βουλευτές όλων των κομμάτων και ιδιαίτερα των Ενεργειακών Κέντρων ότι η δήθεν δέσμευση για τη διασφάλιση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων στη «Μικρή ΔΕΗ» δεν υφίσταται, διότι έχουν καταπατηθεί και έχουν καταργηθεί από προηγούμενες νομοθετικές Ρυθμίσεις.
Δεύτερον. Να τους θυμίσουμε για άλλη μια φορά ότι η ΔΕΗ πρέπει να διατηρήσει το Δημόσιο χαρακτήρα της και ότι τα νερά και η ενέργεια είναι κοινωνικά αγαθά.
Τρίτον. Να προχωρήσουμε και να προβούμε με παρεμβάσεις νομικές και δικαστικές σε όλες τις βαθμίδες της Δικαιοσύνης για τις αυθαίρετες και παράνομες μειώσεις στις Συντάξεις Κύριες και Επικουρικές καθώς και στις νέες μειώσεις τους Εφάπαξ.
Τέταρτον. Να ενημερώσουμε τη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, τα σωματεία και τους εργαζόμενους της ΔΕΗ για την κατάσταση που έχει περιέλθει το ασφαλιστικό μας.
Πέμπτον. Η δημιουργία Συντονιστικού Οργάνου από τα παραπάνω Σωματεία για υλοποίηση εκτός των παραπάνω αποφάσεων θα προχωρήσει και στη διεύρυνση της συνεργασίας και με άλλα σωματεία Συνταξιούχων ΔΕΗ που έχουν τους ίδιους προβληματισμούς και τις ίδιες αγωνίες.
ΓΙΑ ΤΟ Δ/Σ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
                         Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΝ. ΔΗΜΑΚΗΣ                        ΠΑΝ. ΛΟΦΤΣΑΛΗΣ     

1 σχόλιο:

  1. Σοβαρευτείτε βρε ανόητοι! Εως εδώ ήταν, δεν το καταλάβατε! Δεν βλάπετε τι σχόλια σας γράφει ο κόσμος! Αλλά εσείς τι δουλειά σας! Μη το βάζετε κάτω! Εμείς οι Έλληνες είμαστε τόσο ...πονόψυχοι, και φυσικά θα σας λυπηθούμε! Σα δε ντρέπεστε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή