Τρίτη 5 Αυγούστου 2014

Πρόσκληση συμμετοχής στο 2ο Διεθνές Συμπόσιο Γλυπτικής σε Ελληνικό Μάρμαρο

Η Greek Marble Initiative (Ελληνική Πρωτοβουλία Μαρμάρου) ανακοινώνει πως θα δεχτεί αιτήσεις συμμετοχής για το 2ο διεθνές θερινό συμπόσιο της που διεξάγεται στις εγκαταστάσεις του Myrό Antiques House στην Σουρωτή Θεσσαλονίκης. Ήδη, οι διοργανωτές υποδέχτηκαν τον Ιούνιο οκτώ γλύπτες που συνδέονται με την Ελληνική Πρωτοβουλία Μαρμάρου, ανάμεσα στους οποίους συγκαταλέγονται ονόματα διεθνούς κύρους στον χώρο της σύγχρονης γλυπτικής σε
μάρμαρο, όπως ο Edward Fleming, ο Giorgie Cpajak, o Kamen Tanev, κ.α., οι οποίοι έχουν ήδη ολοκληρώσει νέα έργα, στο κτήμα που βρίσκονται οι εγκαταστάσεις του Myrό Antiques House, στην Σουρωτή Θεσσαλονίκης. 
Στην 2η φάση του Θερινού Συμποσίου της η Greek Marble Initiative ζητά από τους καλλιτέχνες που θα ήθελαν να συμμετέχουν στο συμπόσιο να στείλουν φωτογραφίες έργων τους σε μάρμαρο, ένα πλήρες βιογραφικό που να αναφέρει στα ελληνικά ή στα  αγγλικά τις συμμετοχές τους σε άλλα συμπόσια,  στοιχεία επικοινωνίας. Αν και η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος στέλνεται και σε διεθνή Μέσα, επισημαίνεται ότι θα προτιμηθούν Έλληνες γλύπτες, καθώς βασικός στόχος της  διοργάνωσης είναι η ανάδειξη στο εξωτερικό Ελλήνων γλυπτών σε μάρμαρο. H Greek Marble Initiative υποστηρίζει τους καλλιτέχνες που συνδέονται μαζί της μέσα από μία πλειάδα ενεργειών δημοσιότητας και τεκμηρίωσης του έργου τους, που περιλαμβάνει εκδόσεις, δημοσιότητα, εκθέσεις, κ.α. ενέργειες.
Παράλληλα, ενθαρρύνονται νέοι εικαστικοί καλλιτέχνες που υπηρετούν άλλες μορφές Τέχνης αλλά, θα ήθελαν να μάθουν την τέχνη της γλυπτικής σε  μάρμαρο δοκιμάζοντας τις δυνάμεις τους  να αποστείλουν βιογραφικά και στοιχεία επικοινωνίας, προκειμένου να συμπληρώσουν τις περιορισμένες θέσεις των εκπαιδευόμενων που μπορεί να δεχτεί το Συμπόσιο. Πλεονέκτημα για την επιλογή εκπαιδευόμενων είναι οι σχετικές με τις Εικαστικές Τέχνες σπουδές  (ολοκληρωμένες ή μη) και η σχετικά  νεαρή ηλικία. Σε όσους επιλεγούν, η διοργάνωση θα παρέχει εργαλεία, τεχνικό βοηθό, φιλοξενία για συμφωνημένο χρονικό διάστημα, μάρμαρο, και softstone, όλα εντελώς δωρεάν. Έτσι θα δοθεί η ευκαιρία σε νέους έλληνες καλλιτέχνες να εργαστούν δίπλα στους καλύτερους της σύγχρονης γλυπτικής μάρμαρο αποκομίζοντας πολύτιμη εμπειρία που δεν μπορεί να αποκτηθεί διαφορετικά.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι το περυσινό πρώτο διεθνές συμπόσιο της Greek Marble Initiative  παρήγαγε μέσα σε 5 μήνες περισσότερα από 100 μνημειακά και 200 μικρογλυπτά, που φιλοτέχνησαν οι 26 γλύπτες της διοργάνωσης στις εγκαταστάσεις του Myrό Antiques House στην Σουρωτή Θεσσαλονίκης, που φιλοξενεί τα συμπόσια της Πρωτοβουλίας. Οι αριθμοί αυτοί κατάτασουν το Συμπόσιο  ως το μεγαλύτερο συμπόσιο σε μάρμαρο που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα από αρχαιοτάτων χρόνων, και ως ένα από τα σημαντικότερα Συμπόσια για σύγχρονη γλυπτικής σε μάρμαρο παγκοσμίως.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν  να επικοινωνούν με τον συντονιστή του project κ. Πάρη Καπράλο, αποστέλλοντας email με τις προτάσεις τους στην διεύθυνση myro.thessaloniki@gmail.com, ή/και τηλεφωνικά για τυχόν απορίες και διευκρινίσεις στο κινητό 6948813460.

Σχετικά με την Greek Marble Initiative
Η Greek Marble Initiative (Ελληνική Πρωτοβουλία Μαρμάρου) είναι μία πλατφόρμα διασύνδεσης γλυπτών που έχει στόχο την προαγωγή της σύγχρονης γλυπτικής σε μάρμαρο, την προβολή σύγχρονων Ελλήνων γλυπτών  στο εξωτερικό και την διεύρυνση της απεύθυνσης τους στην εγχώρια και διεθνή αγορά. Η πλατφόρμα διοργανώνει όλο τον χρόνο εκθέσεις, συμπόσια, και events, ενώ συνδέεται με  έλληνες και ξένους γλύπτες το έργο των οποίων διαχειρίζεται και προβάλλει συστηματικά. Η  Greek Marble Initiative ιδρύθηκε το 2013 ως μία δραστηριότητα του Myrό Group of  Culture κατόπιν προσωπικής πρωτοβουλίας του ιδρυτή του Myrό Antiques House και ιδιοκτήτη του Group Σταύρου Μυρωνίδη  το 2013. Μάθετε πρώτοι τα νέα της Greek Marble Initiative στο blog http://greekmarbleinitiative.blogspot.gr/, δείτε όλα τα γλυπτά που παρήχθησαν στην σελίδα http://www.myrocollections.gr/categories/sculpture και παρακολουθήστε ένα ενημερωτικό video: http://vimeo.com/85829291.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου