Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

Συλλυπητήρια μηνύματα για το θάνατο του Λάζαρου Μέλλιου




Το Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών, εκ μέρους της Προέδρου του Τμήματος εκφράζει την λύπη του για την απώλεια του λαογράφου, ιστοριοδίφη και ενεργού πολίτη της Φλώρινας, Λ. Μέλλιου. Το έργο του διαβάζεται και αξιοποιείται από φοιτητές της Παιδαγωγικής Σχολής.
Μετά τιμής,
Ιφιγένεια Βαμβακίδου
Πρόεδρος ΠΤΝ, ΠΔΜ


Ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας, οι συνεργάτες περιφερειακοί σύμβουλοι και το προσωπικό της Π.Ε. Φλώρινας εκφράζουν τα βαθύτατα συλλυπητήριά τους για την εκδημία του αγαπητού Λάζαρου Μέλλιου.
Η Φλώρινα χάνει έναν δικό της άνθρωπο,  Δάσκαλο, Ιστορικό, Λαογράφο, με ανοιχτούς ορίζοντες, βαθύτατη μόρφωση και ήθος, με τεράστια προσφορά στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής.
Η απώλειά του είναι δυσαναπλήρωτη.
Ευχόμαστε καλό ταξίδι στην αιωνιότητα.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας
Στέφανος Μπίρος


Το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας συνεδρίασε σήμερα, 2 Οκτωβρίου 2014, με κατεπείγον θέμα, την έκδοση ψηφίσματος λόγω του αδόκητου θανάτου του εκλεκτού Συμπολίτη μας Λάζαρου Μέλλιου. Ο εκλιπών υπήρξε εξαίρετος εκπαιδευτικός, με πολυδιάστατη κοινωνική προσφορά, πολυγραφότατος συγγραφέας λαογραφικών και ιστορικών πονημάτων σχετικών με την περιοχή μας και μια εμβληματική φυσιογνωμία της Φλωρινιώτικης κοινωνίας με πολλές γνώσεις για την τοπική μας ιστορία, την πλούσια πολιτιστική μας παράδοση και τα ήθη και έθιμα του τόπου μας.
Ο Δήμαρχος Φλώρινας, κ. Ιωάννης Βοσκόπουλος, και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας
ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΟΜΟΦΩΝΑ
Α. Να εκφράσουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια για την αιφνίδια εκδημία του αείμνηστου Λάζαρου Μέλλιου, ο οποίος αγάπησε με πάθος την πόλη της Φλώρινας, που ήταν η έμπνευση και το επίκεντρο του πλούσιου συγγραφικού του έργου, το οποίο αφήνει παρακαταθήκη στις επερχόμενες γενεές. Ο θάνατός του αποτελεί πραγματική απώλεια για την κοινωνία και τον πνευματικό κόσμο  του Δήμου μας.
Β. Να κατατεθεί στεφάνι στη μνήμη του και να παραστεί σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο στη νεκρώσιμη ακολουθία, την οποία θα συνοδεύσει η Φιλαρμονική του Δήμου Φλώρινας.
Γ. Το παρόν ψήφισμα να κοινοποιηθεί στους συγγενείς του εκλιπόντος και να δημοσιευθεί στον Τοπικό Τύπο.
Η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας
Όλγα Μούσιου-Μυλωνά
Σχολική Σύμβουλος Π.Ε.

Ο Δήμαρχος , ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Αμυνταίου εκφράζουν  τα συλλυπητήρια  τους  για την εκδημία του  αγαπητού Λάζαρου Μέλλιου. Η απώλεια ενός  πνευματικού ανθρώπου , που αγωνίστηκε , για να καταστεί η περιοχή της Φλώρινας κοιτίδα πολιτισμού, οπωσδήποτε μας γεμίζει θλίψη και αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο  κενό.
Ο Δήμαρχος Αμυνταίου
Θεοδωρίδης Κωνσταντίνος
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου
Μωϋσιάδης Κωνσταντίνος


Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου «Οκτάβα» Γονέων του Ωδείου Φλώρινας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, σε έκτακτη συνεδρίασή του,  εκφράζει με οδύνη τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του αειμνήστου συμπολίτη μας και φίλου του Συλλόγου μας, Λάζαρου Μέλλιου. Η αγάπη του για τη Φλώρινα και τον πολιτισμό της, καθώς και το πλούσιο συγγραφικό του έργο  αποτελεί την  παρακαταθήκη που αφήνει στις επερχόμενες γενιές.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας αποφάσισε:
1.Να εκφράσει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.
2.Να κατατεθεί ένα χρηματικό  ποσό στην μνήμη του.
3.Να παραστεί στην Εξόδιο ακολουθία αντιπροσωπεία του Δ.Σ. του Συλλόγου μας.
4. Το παρόν ψήφισμα να δημοσιευθεί στο τοπικό τύπο.
       
Το Δ.Σ. του Συλλόγου «Οκτάβα»




Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου των εν Αθήναις Φλωρινιώτων, «ο Φίλιππος», πληροφορούμενο την εκδημία του αγαπημένου φίλου και λάτρη της Φλώρινας Λάζαρου Μέλλιου, εκφράζει τη βαθιά του οδύνη για τον απροσδόκητο θάνατο του.
Η Φλώρινα και εμείς οι φίλοι του νιώθουμε την πνευματική και συναισθηματική φτώχεια που δημιουργήθηκε από την απώλεια του μελίρρυτου ποταμού και εκφραστή του πολιτισμού της πόλης μας.
Ο Σύλλογος μας ως ελάχιστο καθήκον απέναντι στο δικό μας Λάζαρο που υπήρξε γεμάτος αξίες και ιδανικά, θα αφιερώσει προς τιμήν του, εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στα μέσα Νοεμβρίου.
Ο Λάζαρος Μέλλιος είμαστε σίγουροι ότι και στη χώρα των αγγέλων που βρίσκεται τώρα θα τους μάθει να αγαπούν τη Φλώρινα.
Αγαπητέ Λάζαρε ευχόμαστε καλό ταξίδι στην αιωνιότητα.
                             Η Πρόεδρος                                    Η Γενική Γραμματέας 

               Ελευθερία Παναγιωτίδου                            Ελένη Ι. Τσαλαγιώργου



Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Φλωρινιωτών Θεσσαλονίκης, πληροφορούμενο την εκδημία του αγαπητότατου λαογράφου, φίλου του Συλλόγου και προσωποποίηση του αυθεντικού Φλωρινιώτη Λάζαρου Μέλλιου, εκφράζει τη βαθιά του οδύνη για την τεράστια αυτή απώλεια.
O εκλιπών, ως ο γνησιότερος εκφραστής του πολιτισμού και της λαϊκής παράδοσης της Φλώρινας, θα μείνει για πάντα στις καρδιές μας. Ο κρουνόληρος λόγος του, το μειλίχιο και καλοσυνάτο χαμόγελό του, η εξαίρετη, γραπτή και προφορική, αφηγηματική του δεινότητα, η απέραντη και άδολη αγάπη του για τη Φλώρινα, αποτέλεσαν και θα αποτελούν πάντοτε φωτεινό παράδειγμα ενός εξαίρετου ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΥ, ΑΛΗΘΙΝΟΥ ΔΑΣΚΑΛΟΥ.
Ο Σύλλογός μας, ως ελάχιστο καθήκον απέναντι στον άνθρωπο που ταυτίστηκε με τις αξίες και τα ιδανικά της γενέτειρας γης, που τίμησε τα μέγιστα το λειτούργημά του έως την τελευτή του βίου του, θα αφιερώσει, προς τιμήν του, συνέδριο – ημερίδα που θα διοργανώσει στο προσεχές μέλλον στη Φλώρινα.
Ο Λάζαρος Μέλλιος, η ψυχή της Φλώρινας, δε χάθηκε. Πέρασε απλά στην αιωνιότητα, εκεί που δικαιωματικά ανήκει.   
ΑΙΩΝΙΑ ΣΟΥ Η ΜΝΗΜΗ! ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΦΙΛΕ ΛΑΖΑΡΕ!
                    Ο Πρόεδρος                              Η Γεν.Γραμματεάς
              Νικ.Βασιλειάδης                             Γεωργία Λιαντζάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου