Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

Το «μουσαντένιο» ΟΧΙ του Φασίστα Μεταξά ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΛΑΪΚΟ ΟΧΙ

Γράφει ο Βασίλης Τζώτζης
Με αφορμή την προκλητική ανακοίνωση της οργάνωσης (συμμορίας;) για την επέτειο του «ΟΧΙ» στο ράδιο Φλώρινα στις 27/10

Μιλώντας σε έναν Χρυσαυγίτη:
«. Εάν ζητήσουμε από έναν Χρυσαυγίτη ,ο οποίος δεν έχει μελετήσει ποτέ κινέζικα και γνωρίζει καλά μόνο τη διάλεκτο της επαρχίας του (ντόπια), να μεταφράσει ένα κινέζικο
δοκίμιοαυτός πολύ λογικά θα απορήσει, θα πάρει την ερώτηση στ' αστεία και ,αν επιμείνουμε, θα πιστέψει ότι τον κοροϊδεύουμε, θα προσβληθεί και θα οργιστεί.
Μπορεί να τραβήξει και κανένα (πρόχειρο) μαχαίρι!
Εν τούτοις ο Φασιστάκος μας χωρίς καν να παρακινηθεί, πιστεύει ότι δικαιούται να μιλάει για μια σειρά ζητήματα τα οποία γνωρίζει όσο και τα κινέζικα, για τα οποία αγνοεί την τεχνική ορολογία, την ιστορική θέση, τη σύνδεσή τους με τ' άλλα ζητήματα, καμιά φορά και τα ίδια τα θεμελιώδη διακριτικά τους στοιχεία.
Για τα κινέζικα τουλάχιστο γνωρίζει ότι είναι μία γλώσσα ενός ορισμένου λαού που κατοικεί σ' ένα καθορισμένο σημείο της υδρογείου

Το «ΟΧΙ» του Μεταξά - ιδεολογικού πατέρα (πατερούλη;) της ΧΑ:
Με την ιταλική στρατιωτική εισβολή το δικτατορικό καθεστώς της 4ης Αυγούστου ,αν και είχε ιδεολογική ταύτιση με τον ιμπεριαλιστικό συνασπισμό των φασιστικών κρατών, συντάχτηκε με τον άλλο ιμπεριαλιστικό συνασπισμό με επικεφαλής την Αγγλία. Η επιλογή αυτή επιβλήθηκε  από τα γενικά συμφέροντα της αστικής τάξης.
Το κεφάλαιο στην Ελλάδα, ιδιαίτερα οι εφοπλιστές, είχε δεσμούς άρρηκτης διαπλοκής κυρίως με το βρετανικό. Τους είχε ιστορικά αναπτύξει, αμέσως μετά τη συγκρότηση του ελληνικού αστικού κράτους (μετά την επανάσταση του 1821 + δάνεια ανεξαρτησίας). Η δικτατορία του Μεταξά, που βεβαίως υπηρετούσε πιστότατα τα συμφέροντα του ελληνικού κεφαλαίου, έκανε επιλογές συμμάχων όχι με βάση την ιδεολογία του Μεταξά, αλλά με βάση τα συμφέροντα και τις επιλογές συμμάχων της αστικής τάξης.

Ο λόγος στον ίδιο τον Ι. Μεταξά:
  • «Τετράδιο των σκέψεων», που κρατούσε παράλληλα με το ημερολόγιό του, στις 6/5/1940 έγραφε:

«Είναι φυσικό, κράτη παραθαλάσσια σαν εμάς να είμεθα φιλικά με τους Αγγλους και κράτη μεσόγεια σαν τη Βουλγαρία, με τους Γερμανούς. Η διαφορά των πολιτευμάτων δεν παίζει ρόλο, γιατί και το Αγγλικό το δρόμο μας θα ακολουθήση. Γι' αυτό είναι τραγική η θέσις της Ιταλίας... Και η Ιταλία στο βάθος, τη φιλία προς την Αγγλία ζητά. Μόνο που αυτή ακολουθεί το δρόμο του μεγάλου, ενώ εμείς είμαστε μικροί»
«Το προσωπικό του ημερολόγιο», τόμος Δ', σελ. 467
  • Αρχές Μάη του 1940 στο Βρετανό δημοσιογράφο Αρθουρ Μάρτον και ενώ ήδη η Γερμανία είχε εξαπολύσει τον πόλεμο:

«Είμεθα ουδέτεροι εφ' όσον χρόνον η Αγγλία θέλει να είμεθα ουδέτεροι. Τίποτε δεν κάνομε χωρίς συνεννόησιν με την Αγγλία και, τις περισσότερες φορές, ό,τι κάνομε γίνεται κατά σύστασιν ή παράκλησιν της Αγγλίας. Η Ελλάς είναι ζωτικό τμήμα της αγγλικής αυτοκρατορικής αμύνης»
«Τα μυστικά αρχεία του Φόρεϊν Οφις», εκδόσεις «Πάπυρος», σελ. 76
  • 3 Μαρτίου του 1934, μιλώντας στο Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, έλεγε:

«Αν και είναι βεβαίως παράτολμον εις την πολιτική να δημιουργή κανείς δόγματα, η Ελλάς δύναται να θέση ως δόγμα πολιτικόν ότι εν ουδεμία περιπτώσει δύναται να ευρεθή εις στρατόπεδον αντίθετον εκείνου εις το οποίον θα ευρίσκετο η Αγγλία. Δυνάμεθα τούτο να το θεωρήσωμεν ως δόγμα. Εγώ τουλάχιστον το ασπάζομαι»
Ιωάννου Μεταξά «Ημερολόγιο», εκδόσεις «Γκοβόστης», τόμος Δ', σελ. 77
  • Την καλύτερη απάντηση στο ερώτημα γιατί είπε ΟΧΙ   την έδωσε ο ίδιος ο Μεταξάς στις 30 Οκτωβρίου, όταν μίλησε στους συντάκτες του αθηναϊκού Τύπου:

«η Ελλάς έγινε από της 4ης Αυγούστου Κράτος αντικομμουνιστικό. Κράτος αντικοινοβουλευτικό. Κράτος ολοκληρωτικό. Επομένως , αν ο Χίτλερ και ο Μουσολίνι αγωνίζονταν πραγματικά για την ιδεολογία που υψώσανε για σημαία έπρεπε να υποστηρίζουν παντού την Ελλάδα με όλη τους την δύναμη."
Προσωπικό Ημερολόγιο του Ι. Μεταξα . Τομ Δ .σελ 55

Σύμφωνα με την άποψη του ιδίου το ΟΧΙ ήταν επιβεβλημένος μονόδρομος, εφόσον ο Χίτλερ του είχε δηλώσει σαφώς ότι ουδετερότητα της Ελλάδας, δηλαδή συμμαχία με τον Άξονα, θα σήμαινε ότι παραχωρείται η Ήπειρος έως και την Πρέβεζα στους Ιταλούς και η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη στους Βουλγάρους.

Ένα γράμμα φωτιά στα πατριωτικά αισθήματα του εργαζόμενου λαού, μοναδικό γιατί γράφτηκε από έναν δεσμώτη του τυραννικού καθεστώτος.
«Προς το λαό της Ελλάδας.
Ο φασισμός του Μουσολίνι χτύπησε την Ελλάδα πισώπλατα, δολοφονικά και ξετσίπωτα, με σκοπό να την υποδουλώσει και να την εξανδραποδίσει. Σήμερα, όλοι οι Έλληνες παλεύουμε για τη λευτεριά, την τιμή, την εθνική μας ανεξαρτησία. Η πάλη θα είναι πολύ δύσκολη και πολύ σκληρή. Μα, ένα έθνος που θέλει να ζήσει πρέπει να παλεύει, αψηφώντας τους κινδύνους και τις θυσίες. Ο λαός της Ελλάδας διεξάγει σήμερα έναν πόλεμο εθνικοαπελευθερωτικό, ενάντια στο φασισμό του Μουσολίνι. Δίπλα στο κύριο μέτωπο και Ο ΚΑΘΕ ΒΡΑΧΟΣ, Η ΚΑΘΕ ΡΕΜΑΤΙΑ, ΤΟ ΚΑΘΕ ΧΩΡΙΟ, ΚΑΛΥΒΑ ΜΕ ΚΑΛΥΒΑ, Η ΚΑΘΕ ΠΟΛΗ, ΣΠΙΤΙ ΜΕ ΣΠΙΤΙ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΦΡΟΥΡΙΟ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ.
Κάθε πράκτορας του φασισμού πρέπει να εξοντωθεί αλύπητα. Στον πόλεμο αυτό που τον διευθύνει η κυβέρνηση Μεταξά,όλοι μας πρέπει να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις, δίχως επιφύλαξη. Έπαθλο για τον εργαζόμενο λαό και επιστέγασμα για το σημερινό του αγώνα πρέπει να είναι και θα είναι, μια καινούρια Ελλάδα της δουλειάς, της λευτεριάς, λυτρωμένη από κάθε ξενική ιμπεριαλιστική εξάρτηση, μ' έναν πραγματικά παλλαϊκό πολιτισμό.
Όλοι στον αγώνα, ο καθένας στη θέση του και η νίκη θα 'ναι νίκη της Ελλάδας και του λαού της. Οι εργαζόμενοι όλου του κόσμου στέκουν στο πλευρό μας.
Αθήνα, 31 του Οχτώβρη 1940,
Νίκος Ζαχαριάδης
Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ».

Κάπως έτσι γράφεται η ιστορία! Κάπως έτσι γυρίζει ο τροχός της ιστορικής εξέλιξης με αμέτρητες θυσίες, δάκρυα κ αίμα. Με αυτές τις πανανθρώπινες ιδέες ένας λαός ηττημένος - πεινασμένος - αφημένος στη μοίρα του γράφει εποποιίες όπως η ΕΑΜική αντίσταση. Με ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ σε ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ που ντύθηκαν «πατριώτες» ανήμερα του ΟΧΙ!

ΖΗΤΩ ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΟΧΙ του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ!

Τζώτζης Βασίλης

28-10-2014

5 σχόλια:

  1. Αμετανόητοι ......μην παραλείψετε παρακαλώ να αναφερθείτε και στις χιλιάδες παιδιών που απήχθησαν ή παραδώσατε το αμέσως επόμενο διαστημα, αφανίζοντας μια ολόκληρη γενιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΜΕΤΑΞΑΣ ΕΙΠΕ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ. ΕΝΩ Ο ΟΜΟΙΔΕΑΤΗΣ ΤΟΥΣ Ο ΣΤΑΛΙΝ ΝΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ28 Οκτωβρίου 2014 στις 7:44 μ.μ.

    Σε ότι αφορά το Χρυσαυγίτη και τα κινέζικα, βάλε στην ίδια θέση τον εαυτό σου και τα ρώσικα της εποχής της Σοβιετικής Ένωσης. Όσο για το ΟΧΙ, πάρ' το απόφαση ότι το είπε ο Κυβερνήτης Ιωάννης Μεταξάς και το επεκρότησε ο ελληνικός λαός στο σύνολό του. για να βασανίζεσαι λιγότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ιστορία όσο και να θέλετε να την αλλάξετε ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ!!!
    Η νεολαία έχει καταλάβει το παιχνίδι σας. και στηρίζει Χρυσή Αυγή. Η αξία του Ι. Μεταξά έχει γράψει την ιστορία της. Δυστυχως εσείς όμως για ένα ξεροκώματο πουλάτε την ιστορία και την πατρίδα. Αριστεροί με δεξιά τσέπη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τσίλε αληθευει οτι εφυγες απο το ΚΚΕ και πηγες στο συριζα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή