Τρίτη, 28 Οκτωβρίου 2014

Μήνυμα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Η ιστορία γράφεται μέσα από τους αγώνες που δίνουν οι λαοί. Η 28η Οκτώβρη του 1940 και το έπος της Αντίστασης αποτελούν τη μεγαλύτερη απόδειξη της δύναμης που έχει ο λαός όταν οργανώνεται και παλεύει για τα δικαιώματά και για την ανεξαρτησία του. Κανένας εχθρός δεν είναι αρκετά δυνατός, καμία δυσκολία δεν είναι ανυπέρβλητη μπροστά στη λαϊκή
θέληση που εκφράζεται με συλλογικό και οργανωμένο τρόπο.
Η μνήμη, όμως, της 28ης Οκτώβρη αποτελεί και μνήμη της μεγάλης νίκης των λαών ενάντια στο φασισμό, που αποδείχτηκε ο καλύτερος συνεργάτης των οικονομικά ισχυρών και βύθισε τους λαούς στη φρίκη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Σήμερα, φασιστικά νεοναζιστικά μορφώματα, όπως η Χρυσή Αυγή, εκμεταλλεύονται την οικονομική και πολιτική κρίση, αλλά και το ξεθώριασμα της μνήμης. Η Χ.Α. ξεπροβάλλει μέσα απʼ το βάλτο που δημιούργησαν οι πολιτικές λιτότητας και διάλυσης του κοινωνικού κράτους, που κατέστρεψαν ένα μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας.
Γι' αυτό και σήμερα, η πιο ουσιαστική πράξη μνήμης και τιμής της γενιάς της Εθνικής Αντίστασης είναι να συνεχίσουμε τους αγώνες για Δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη. Αυτοί οι αγώνες σήμερα συνδέονται με την ανατροπή των μνημονίων και των πολιτικών δυνάμεων που τα στηρίζουν. Με τον αγώνα για μια άλλη πολιτική που θα έχει στον πυρήνα της τις ανάγκες της κοινωνίας, την αλληλεγγύη και την αξιοπρέπεια.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

1 σχόλιο:

  1. ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ28 Οκτωβρίου 2014 - 7:50 μ.μ.

    Σήμερα, κομμουνιστικά ερυθροφασιστικά μορφώματα, υπολείμματα του στυγνού και αιμοσταγούς σταλινισμού, εκμεταλλεύονται τη δύσκολη κατάσταση των Ελλήνων και δίνουν υποσχέσεις ανάλογες των υποσχέσεων του ΕΑΜ προς τους γονείς των οποίων τα παιδιά αποσπούσαν με τη βια και τα οδηγούσαν σε κέντρα εκπαίδευσης γενιτσάρων κομμουνιστών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή