Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

Απαγόρευση αλιείας στην Λίμνη Βεγορίτιδα

Κατόπιν τακτικών ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν στην Βεγορίτιδα σε συνεργασία με την Δασική Υπηρεσία Έδεσσας, διαπιστώθηκε η ύπαρξη διχτυών ψαρέματος εντός της λίμνης στον οικισμό Περαία.
Η κατάσχεσή τους στάθηκε αδύνατη λόγω των ισχυρών ανέμων και θα
πραγματοποιηθεί άμεσα τις επόμενες ώρες.
Σας υπενθυμίζουμε ότι :
  1. Σύμφωνα με απόφαση του Τμήματος Αλιείας της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας και με το υπ Αριθμό Πρωτοκόλλου 22835 έγγραφό τους.
  2. Σύμφωνα με τις κείμενες Διατάξεις και τους ισχύοντες νόμους και διατάγματα
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ απόλυτα η αλιεία με οποιοδήποτε μέσο και εργαλείο για την προστασία της αναπαραγωγής των ψαριών στη λίμνη Βεγορίτιδα, κατά τους μήνες Δεκέμβριο και Ιανουάριο κάθε έτους.
1. Κατά την παραπάνω απαγορευτική περίοδο οι αλιείς υποχρεούνται να μεταφέρουν τις βάρκες από τις αποβάθρες και όλα τα αλιευτικά τους εργαλεία στα σπίτια τους.
2. Η τήρηση της παρούσας ανατίθεται στη Δημοτική Αστυνομία όπου υπάρχει Υπηρεσία σε λειτουργία, στις Αστυνομικές Αρχές, και τη Δ/νση Δασών των Π.Ε. για τις περιοχές που έχουν αρμόδιους υπαλλήλους, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις. Οι παραβάτες της παρούσας τιμωρούνται σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, των Ν.Δ 420/70, Ν. 1740/87 και 2040/92.
Υπενθυμίζουμε πως λειτουργούν μεικτές ομάδες φύλαξης σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές για την απόλυτη τήρηση της παρούσας.
Παρακαλείσθε όλοι, σε περίπτωση που διαπιστώσετε την ύπαρξη κάποιου παραβάτη να τηλεφωνήσετε άμεσα στο 100 ή στον τηλεφωνικό αριθμό του Συλλόγου που θα είναι αναρτημένος στα τοπικά καταστήματα καθώς και σε πινακίδες περιφερειακά της λίμνης.
Το Δ.Σ του Συλλόγου Προστασίας Βεγορίτιδας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου