Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

Η ΑΔΕΔΥ συμμετέχει στις αντιρατσιστικές κινητοποιήσεις

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στηρίζει τις κινητοποιήσεις των αντιρατσιστικών, αντιφασιστικών και μεταναστευτικών Συλλογικοτήτων, το Σάββατο, 21 Μαρτίου 2015, παγκόσμια ημέρα κατά του ρατσισμού και καλεί τους
εργαζομένους στο Δημόσιο και τους συνταξιούχους, να συμμετάσχουν και να στηρίξουν τις πρωτοβουλίες αυτές.
Τα προηγούμενα χρόνια στην Ελλάδα της κρίσης και των μνημονίων, εμπεδώθηκε με χίλιους τρόπους, νόμους και μέτρα το δόγμα της «αποτροπής εισόδου» στη βάση της απάνθρωπης λογικής «να κάνουμε στους μετανάστες το βίο αβίωτο». Χτίστηκαν φράχτες και στρατόπεδα συγκέντρωσης, πνίγηκαν χιλιάδες αθώοι άνθρωποι στο Αιγαίο, δεκάδες χιλιάδες παιδιά μεταναστών αποκλείστηκαν από την πρόσβαση σε στοιχειώδη δικαιώματα όπως της ιθαγένειας στον τόπο που γεννιέσαι και σπουδάζεις. Πρόσφυγες πολέμου αντιμετωπίστηκαν ως «λαθρομετανάστες» και στερήθηκαν του δικαιώματος αναγνώρισης της προσφυγικής τους ιδιότητας, μετανάστες έγιναν σε μια νύχτα «παράνομοι» γιατί δεν μπορούσαν να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα ένσημα για ανανέωση των αδειών παραμονής τους. Παρ' όλα αυτά, το ρεύμα προσφυγών και μεταναστών θα συνεχίζεται όσο θα υπάρχουν πόλεμοι, δικτατορικά καθεστώτα και εξαθλίωση που οι μεγάλες δυνάμεις - με τη συμμετοχή όλων των μέχρι τώρα κυβερνώντων στην Ελλάδα - συντηρούν και ανέχονται σε κάθε μεριά του πλανήτη.
Για αυτό είναι επιτακτική και αδήριτη η ανάγκη συνέχισης και έντασης του αγώνα υπεράσπισης των δικαιωμάτων προσφύγων και μεταναστών στη χώρα μας και δημιουργίας συνθηκών αξιοβίωτης ζωής για τους συνανθρώπους μας.
Το Σάββατο, 21 Μαρτίου 2015, ενώνουμε τις φωνές μας με τους μετανάστες και πρόσφυγες που ζουν στη χώρα μας και διεκδικούμε μαζί, όλα όσα μας στέρησαν και έκλεψαν στα χρόνια των μνημονίων, της κρίσης και της λιτότητας.
Να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης.
Άσυλο και νομιμοποίηση για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.
Ιθαγένεια σε όλα τα παιδιά.
Καμία ανοχή στους φασίστες και στους ναζιστές στην Ελλάδα.
Προστασία των πολιτικών προσφύγων. Να σταματήσουν οι διώξεις σε βάρος τους και οι διαδικασίες επανέκδοσης τους.
Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου