Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Πρωτιά του Γυμνασίου Λαιμού στον Διαγωνισμό Quantum Spin-Οff!

Την πρώτη θέση κατέλαβε το Γυμνάσιο- Λ.Τ. Λαιμού στον Διαγωνισμό Quantum Spinoff που διεξήχθη την Δευτέρα 26-04-2015 στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών στην Αθήνα με συμμετοχή ιδιωτικών και δημόσιων Γυμνασίων και Λυκείων της χώρας. Είκοσι μαθητές του σχολείου μας συμμετείχαν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα σχολικής καινοτομίας με συντονιστές εκπαιδευτικούς τον κ. Βελονάκη Ιωάννη και την κα Τόλη Θεοδώρα  και συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς τους κυρίους Γεμενετζίδη Γρηγόριο και Νικολάου Γρηγόριο. Οι μαθητές διαγωνίστηκαν διαδικτυακά
παρουσιάζοντας την εργασία τους στην κριτική επιτροπή του διαγωνισμού και καταχειροκροτήθηκαν από πλήθος μαθητών και εκπαιδευτικών που παρευρίσκονταν εκεί.
Στόχος της δράσης Quantum Spinoff είναι η σύνδεση του σχολείου με την έρευνα, την υψηλή τεχνολογία και την επιχειρηματικότητα! Εφαρμόζοντας καινοτόμες διδακτικές προσεγγίσεις φέραμε σε επαφή τις Φυσικές Επιστήμες με τον κόσμο των επιχειρήσεων!!! Οι μαθητές μας  κλήθηκαν να δημιουργήσουν μία εικονική εταιρία η οποία θα εμπορεύεται μία επιστημονικά και κοινωνικά υπεύθυνη εφαρμογή της έρευνας στη νανοτεχνολογία.  Έτσι στο εργαστήριο του σχολείου μας παρασκευάστηκαν μαγνητικά νανοσωμάτια- πρώτες ύλες αντικαρκινικών φαρμάκων και στη συνέχεια δημιουργήθηκε η εικονική φαρμακοβιομηχανία μας με την επωνυμία Nanomedicine A.E.! 
Η πρώτη θέση για το σχολείο μας δικαίωσε τις προσπάθειες όλων μας!!! Συγχαίρουμε θερμά τα παιδιά μας και τους ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία στην εκπροσώπηση της χώρας μας στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό, όπου θα παρουσιάσουν το προϊόν και το ανεπτυγμένο επιχειρηματικό τους μοντέλο!!!
Οι μαθητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα είναι:
o Αναστασιάδου Ανδριάνα  
o Βιδίνου Μαρία 
o Γιάγκου Σοφία
o Δαλάκα Κωνσταντίνα
o Δέλκου Κυριακή
o Δελκούση Ιωάννα 
o Καζόγλου Αντιγόνη
o Καζόγλου Ευαγγελία 
o Καπουράνης Ιωάννης
o Κωνσταντινοπούλου Σοφία
o Λυκομάνη Θεοδώρα
o Μιχαηλίδου Φωτεινή
o Μπεγάλτση Αγγελική
o Ναλπαντίδης Ραφαήλ
o Ναλπαντίδου Χριστίνα
o Παπαδόπουλος Ηλίας
o Παρασκευοπούλου Αριστέα
o Σαμψωνίδου Γεωργία 
o Σαμψωνίδου Πηνελόπη 
o Σταυρόπουλος Κωνσταντίνος    
o Σωτήρη Δημήτριος
o Τρέντος Αθανάσιος
o Τσίλη Αντωνία


Οι συντονιστές εκπαιδευτικοί
   Βελονάκης Ιωάννης
   Τόλη Θεοδώρα
Οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί
   Γεμεντζίδης Γρηγόριος
   Νικολάου Γρηγόριος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου