Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Όταν η ΠΡΟΚΛΗΣΗ ξεπερνά τα εσκαμμένα. Εκδήλωση του Ο.Ε.ΝΕ.Φ. για την Ημέρα της Ευρώπης

Γράφει ο Βασίλης Τζώτζης
Την Τετάρτη 07/05/2015 όλα τα τοπικά blogs της πόλης μας, ανακοινώνουν την παρακάτω εκδήλωση για την ημέρα της Ευρώπης, με κύριο οικοδεσπότη τον Ο.Ε.ΝΕ.Φ..
Οι δημοσιεύσεις της εκδήλωσης:
·         Στο ΝΕΑ ΦΛΩΡΙΝΑ
·         Στο Florine@
Η σημερινή παρέμβαση αναδημοσιεύει -συνειδητά- την εικόνα - αφίσα της εκδήλωσης, θεωρώντας το περιεχόμενό της προκλητικό και συνάμα προσβλητικό για τη νεολαία της πόλης μας.

Παρατήρηση 1η
Το ρόλο που ΔΕΝ μπορούν να παίξουν ΣΗΜΕΡΑ οι νεολαίες της Νέας Δημοκρατίας και του Πα.Σο.Κ., όσων τα προηγούμενα χρόνια τσάκισαν τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα, οδήγησαν το λαό στη χρεοκοπία και έβγαλαν το δημόσιο πλούτο «στο σφυρί» του μεγάλου κεφαλαίου, έρχεται να παίξει καμουφλαρισμένα ο Ο.Ε.ΝΕ.Φ..
Εκτός και αν εκεί στον Ο.Ε.ΝΕ.Φ. ΔΕΝ άκουσαν τίποτα για το ρόλο της Ε.Ε. και της Ε.Κ.Τ. στη συγκρότηση της τρόικα.
Εκτός και αν εκεί στον Ο.Ε.ΝΕ.Φ. ,είναι τόσοι «ενεργοί» που, ΔΕΝ αντελήφθησαν την πρωτοφανή καταπάτηση της Εθνικής Ανεξαρτησίας, από την προσβλητική επιτροπεία στην οποία επιβάλλει τη χώρα η Ε.Ε..
ΔΕΝ έφτασαν στα αυτιά του Προέδρου του Ομίλου και του Υπευθύνου των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτωνόσα προσβλητικά για τη χώρα και το λαό μας δηλώνουν καθημερινά οι διάφοροι αξιωματούχοι της Ε.Ε.;
Το χειρότερο όμως είναι, πως όλα αυτά τα ξέρουν καλά εκεί στον Ο.Ε.ΝΕ.Φ. και αποδέχονται συνειδητά το ρόλο τους, να μοιράζουν «καθρεφτάκια» για να ξεγελάσουν τους «ιθαγενείς - νεολαίους» της πόλης μας, θέλοντας να «χρυσώσουν» το χάπι της Ευρωπαϊκής πολιτικής.

Παρατήρηση 2η (Η ίδια η αφίσα)

Διαβάζουμε: «Οι νέοι της Περιφέρειας και η Ευρώπη. Ευκαιρίες και Κινητικότητα»
Έχει πραγματικό ενδιαφέρον να μας εξηγήσει ο Ο.Ε.ΝΕ.Φ., πως νοηματοδοτεί την έννοια της Κινητικότητας. Γιατί η νεολαία της χώρας μας έχει βιώσει με τρόπο δραματικό αυτή την κινητικότητα, με τη μαζική ΑΝΕΡΓΙΑ και τη μετανάστευση στο εξωτερικό!!!
Μέχρι τώρα ξέραμε τις αξιοπρόσεκτες επιδόσεις του Ο.Ε.ΝΕ.Φ. σε εκδρομούλες και χοροεσπερίδες, θυμίζοντας ,με οικτρό τρόπο, τις σπουδάζουσες της Ν.Δ. και του Πα.Σο.Κ.. Αν τώρα πια αναβάθμισε αυτές τις εκδρομές με οριστική μετανάστευση της νεολαίας από τη χώρα, τί άλλο μένει να ευχηθούμε εκτός από το γνωστό «και εις ανώτερα».

Διαβάζουμε: «Θα χορηγηθούν βεβαιώσεις συμμετοχής»
Προφανώς η αφίσα υπονοεί πως η εκδήλωση θα πάρει το χαρακτήρα σεμιναρίου και θα χορηγηθούν και βεβαιώσεις συμμετοχής σε αυτό!!!
Η παλιά διαφήμιση της εταιρείας ηλεκτρισμού -χαρακτηριστικά- ανέφερε «είδες η Δ.Ε.Η.;», το ίδιο μένει να αναφωνήσουμε και για τον όμιλο, ο οποίος μοιράζει προσόντα κατάρτισης αν συμμετέχει κανείς στις εκδηλώσεις του.
Νομίζω πας θα πρέπει να μας απαντήσουν οι συνυπογράφοντες της εκδήλωσης ποια μπορεί να είναι η χρήση αυτών των βεβαιώσεων συμμετοχής, ώστε να σπεύσουμε μαζικά να τα αποκτήσουμε, καθώς οι καιροί είναι δύσκολοι. Και δυστυχώς η κοροϊδία πάει σύννεφο!

Υστερογραφικά για την 9η ΜΑΗ
Φυσικά ΔΕΝ είχα καμιά απαίτηση από τον Ο.Ε.ΝΕ.Φ. και πολύ περισσότερο από τους υπόλοιπους διοργανωτές της εκδήλωσης να δώσουν κάποιο άλλο νόημα στην 9η του Μάη.
Το χειρότερο από όλα είναι το «ολοκαύτωμα της μνήμης» και επειδή η 9η Μάη έχει καταγραφεί μια ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑως η μέρα της ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΝΙΚΗΣ των λαώνμέρα που η σημαία με το ΣΦΥΡΟΔΡΕΠΑΝΟ καρφώθηκε στην καρδιά του κτήνους, σηματοδοτώντας τη λήξη του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου, τιμούμε -την ξεχωριστή πραγματικά αυτή ημέρα- τους χιλιάδες απλούς ανθρώπους που έδωσαν τη ζωή τους για να γκρεμιστεί η χιτλερική φυλακή των λαών.

Ένα βιντεάκι που αξίζει τον κόπο να δούμε, ως μορφή -τέχνης- και ως περιεχόμενο για το πραγματικό νόημα της 9ης Μαΐου.


Τζώτζης Βασίλης
08-05-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου