Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Συνέντευξη Τύπου Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φλώρινας

 Συνέντευξη Τύπου σχετικά με τα αποτελέσματα των συναντήσεων που είχε κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα παραχώρησε την Τρίτη 2 Ιουνίου ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας κ. Στέφανος Μπίρος στα γραφεία της Π.Ε. Φλώρινας.
 Πιο συγκεκριμένα, σε συνεργασία με
τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Δ. Μακεδονίας κ. Τουρλιδάκη, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον πρόεδρο του “Συλλόγου προς διάδοσιν των ελληνικών γραμμάτων” κ. Ανδρέα Ζαΐμη όπου συμφωνήθηκε η επιμήκυνση της μίσθωσης του κτιρίου της Αγίας Όλγας προκειμένου να εκτελεστούν εργασίες επισκευής των βλαβών ώστε να αξιοποιηθεί στη συνέχεια από την πανεπιστημιακή αρχή. Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη, πρόθεση της περιφέρειας είναι επίσης να ενταχθεί ποσό στο νέο ΣΕΣ για τη δημιουργία νέων κτιριακών εγκαταστάσεων στην υπάρχουσα δομή του Πανεπιστημίου.
 Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών κ. Γεώργιο Δέδε έγινε ανάλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το οδικό δίκτυο της Π.Ε. Φλώρινας λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, ενώ συζητήθηκε ο προγραμματισμός έργων που πρέπει να εκτελεστούν για την αποκατάσταση των ζημιών. Συζητήθηκαν επίσης η δρομολόγηση της μελέτης για τα 15Km του κάθετου άξονα Αμμοχωρίου – Ξινού Νερού, η διαπλάτυνση του υφιστάμενου οδικού δικτύου Φλώρινας - Πτολεμαΐδας, η διαπλάτυνση του οδικού άξονα Φλώρινας – Βίγλας, το έργο στον οδικό άξονα Φλώρινας – Πρέσπας στο σημείο Πρεβάλι, θέματα σχετικά με το φράγμα Τριανταφυλλιάς και τα προβλήματα με την ολοκλήρωση των αναδασμών και την υλοποίηση του αρδευτικού δικτύου, η υδροδότηση της πόλης της Φλώρινας, η υδροδότηση της πόλης και των δημοτικών διαμερισμάτων του Δήμου Αμυνταίου, η κατασκευή αρδευτικού δικτύου στον κάμπο της Βεγορίτιδας, η στάγδην άρδευση για τον Δήμο Πρεσπών καθώς και η χρηματοδότηση της ηλεκτροκίνησης του τραίνου της σιδηροδρομικής γραμμής Φλώρινας.
 Ακολούθησε συνάντηση με  τη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Μαρία Βλαζάκη όπου συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την αξιοποίηση και έκθεση των αρχαιολογικών ευρημάτων της περιοχής καθώς και η προοπτική δημιουργίας μουσείου στο Αμύνταιο.
 Τέλος πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Δ/ντή Διεύθυνσης Υδροηλεκτρικής Παραγωγής της Δ.Ε.Η. κ. Ιωάννη Αργυράκη όπου συζητήθηκαν γενικότερα αναπτυξιακά θέματα που αφορούν την Π.Ε. Φλώρινας. Ο κ. Αργυράκης εξέφρασε την πρόθεσή του να επισκεφτεί την περιοχή για να διαπιστώσει αν υπάρχουν δυνατότητες για κατασκευή υδροηλεκτρικών σταθμών.
 Μετά το τέλος της συνέντευξης ο κ. Μπίρος απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου