Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

3o RALLY GREECE OFFROAD στη Φλώρινα

Με μεγάλη επιτυχία έκλεισε η αυλαία του 3ου RALLY GREECE OFFROAD που διοργανώθηκε στη Δυτική Μακεδονία από τις 29 έως τις 31 Μαΐου, φέρνοντας τη Φλώρινα στο επίκεντρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Τόσο οι επισκέπτες
όσο και οι κάτοικοι της Φλώρινας είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά έναν αγώνα υψηλού επιπέδου, με έντονο ανταγωνισμό και με υψηλές προδιαγραφές ασφάλειας.
Στα βουνά της Βορειοδυτικής Ελλάδας 31 αγωνιζόμενοι από το Ισραήλ, την Ιταλία, τη Βουλγαρία, την Τουρκία και την Ελλάδα έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό αγωνιζόμενοι σε 850 χιλιόμετρα για μια θέση στο βάθρο.
Η διοργάνωση της εκδήλωσης υποστηρίχθηκε από τη Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, τους δήμους Γρεβενών και Φλώρινας, τη  ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ (ΔΕΗ), τον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ (ΕΟΤ) και τη SUPERFAST FERRIES.
Νικητές στη Γενική Κατάταξη του 3ου RALLY GREECE OFFROAD, πρώτοι μεταξύ των Ισραηλινών Αγωνιζομένων, πρώτοι στην κατηγορία τους, οι SIMONI Shay και GIDON Ben της ομάδας GATOS KOLGATER TEAM ISRAEL, οδηγώντας ένα πολύ εξελιγμένο Mitsubishi L200. Απέδειξαν την υπεροχή τους και κατέκτησαν τη 1η θέση στο βάθρο μετά από 470 χιλιόμετρα ειδικών διαδρομών. 
2οι στη Γενική Κατάταξη και πρώτοι στην κατηγορία τους, οι GOCHEV Nikolay και CHRISTOV Todor από τη Βουλγαρία με ένα εκπληκτικά γρήγορο POLARIS UTV, οι οποίοι πάλεψαν για τη νίκη στην πρώτη τους εμφάνιση στο RALLY GREECE OFFROAD.
Τρίτοι στη Γενική Κατάταξη και πρώτοι Τ1 FIA, oι αγωνιζόμενοι από το Ισραήλ, SHACHAM Gal και NIMROD Ofir, της DIADORA RALLY ART TEAM, ο οποίοι οδήγησαν πολύ γρήγορα το Mitsubishi L200 το οποίο έφερε για αυτούς από την Ιταλία η διάσημη αγωνιστική ομάδα RTEAM RALLIART OFFROAD ΤΕΑΜ ITALY.  Εξαιρετικό αυτοκίνητο, επαγγελματική οδήγηση, σίγουρα θα επανέλθουν για να διεκδικήσουν  τη νίκη!
Για δεύτερη χρονιά ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε η συμμετοχή τουρκικής ομάδας! Οι BIRINCI Erkan και TOGANER Ali με ένα Suzuki Grand Vitara από ISOFF4x4 ξεκίνησαν τον αγώνα με μόνη στρατηγική "τέρμα γκάζι" και ήταν πάντα μεταξύ των καλύτερων σε όλες τις ειδικές διαδρομές. Δυστυχώς ο κινητήρας του αυτοκινήτου δεν άντεξε την εξαιρετικά γρήγορη οδήγηση τους.
Ίσως οι πιο άτυχοι αγωνιζόμενοι ήταν οι Ιταλοί BOMBELLI Valentino και QUATTRO Andrea με Mitsubishi Pajero, νικητές το 2014, όταν στα πρώτα 10 μέτρα της πρώτης Ειδικήs Διαδρομήs βλάβη στη μετάδοση τους ανάγκασε να πέσουν πολλές θέσεις στην κατάταξη. Με χαμόγελο και πάθος επισκεύασαν οι ίδιοι τη ζημιά  και τελείωσαν τον αγώνα έχοντας πραγματοποιήσει μερικούς καταπληκτικούς χρόνους σε αρκετές ειδικές διαδρομές.
1οι  Έλληνες αγωνιζόμενοι στη Γενική Κατάταξη, πρώτοι στη ΤΗ κατηγορία είναι οι  ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ Σταύρος και ΚΑΛΦΑΣ Παναγιώτης με  4η θέση στην Γενική Κατάταξη. Βρέθηκαν και έως τη δεύτερη θέση αλλά ένα μικρό μηχανικό πρόβλημα τους ανάγκασε να επιβραδύνουν και να περιοριστούν στην τέταρτη θέση.
1οι Ιταλοί, 5η θέση στην Γενική Κατάταξη και δεύτεροι στην κατηγορία ΤΗ, οι  BERTONI Giorgio και CASTIGLIONI Paolo με ένα Mitsubishi L200. Ήταν παρόντες στον αγώνα για τρίτη συνεχή χρονιά και απέδειξαν την αντοχή του αυτοκινήτου τους και τη γρήγορη και σταθερή οδήγησή τους.
2οι  Βούλγαροι, 6οι στη Γενική Κατάταξη και τρίτοι στην Τ1 κατηγορία το γρήγορο πλήρωμα VARBANOV Ivailo και STOYANOV Aleksander με ένα Mitsubishi Pajero. Ήταν μια ευχάριστη έκπληξη οδηγώντας για να απολαύσουν αλλά συνδυάζοντας ταχύτητα, αποτελεσματικότητα και εντυπωσιακή οδήγηση. Το  RALLY  GREECE OFFROAD τιμήθηκε με τη παρουσία τους.
Εκτός των παραπάνω, 16 ακόμη πληρώματα είχαν την τύχη να τερματίσουν το  RALLY GREECE OFFROAD!
Οι Ιταλοί, Dalbosco-Πιλάτη, Saviotti-Mengarelli, Settimo-Trivini Bellini, Paloschi-Rasini, Marzorati-Abinti, Schiumarini-Rossi, Oliverio-Oliverio, Bini-Batoni,
Οι Ισραηλινοί, Shapira -Shekel, Eizenstain-Cronin, Sprontz-Gottliev, Pearl-Moldawsky,
Οι Έλληνες, Κουτσουμπός-Μπερσής, Τζιάλλας-Μακάριος, Χατζηχρήστου-Nikkou,
Οι Βούλγαροι, Cholakov-Zhekov.
Ήταν όλοι φανταστικοί, πραγματικοί αθλητές, απολαμβάνοντας τον ανταγωνισμό και τoυς ελληνικούς ορεινούς δρόμους.
Δυστυχώς οι Βούλγαροι Varbanov-Stoyanov και Tsanko-Todorova, οι  Έλληνες Σούλης-Κατσικαρος , Βορριάς-Ορφανός και Κυπριανού-Στεργίου, οι Ιταλοί Ricciardi-Catarsi και Barzaghi-Mancini, δεν κατάφεραν να τερματίσουν λόγω μηχανικών προβλημάτων, αλλά όπως δήλωσαν, είναι έτοιμοι να συμμετέχουν και το 2016 στο RALLY GREECE OFFROAD 
Το RALLY GREECE OFFROAD 2015 αφήνει στους  Διοργανωτές τη γεύση της επιτυχίας με την ασφάλεια των αγωνιζομένων ως πρώτη προτεραιότητα, και στους συμμετέχοντες τη χαρά της οδήγησης 840 χιλιομέτρων, πάντα με Ειδικές Διαδρομές κλειστές στη κυκλοφορία και σε ένα τοπίο απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς !
Για ακόμη μία φορά επετεύχθη ο στόχος οι επισκέπτες μας να γίνουν οι καλύτεροι πρεσβευτές του τόπου μας !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου