Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

Θεατρική παράσταση «Ο θάνατος του Περικλέους» του Δ. Κορομηλά στον «Αριστοτέλη»

Οι «Καθηγητές εν απο-δράσει» παρουσιάζουν την Τρίτη, 23 Ιουνίου 2015 στις 8,30 το βράδυ στη θεατρική σκηνή του «Αριστοτέλη» την κωμωδία του Δημητρίου Κορομηλά «Ο θάνατος του Περικλέους» - Η είσοδος είναι ελεύθερη. 
Παρακαλούνται όμως οι θεατές και εφόσον έχουν τη δυνατότητα κατά την προσέλευσή τους και αντί εισιτηρίου να προσφέρουν μη ευπαθή τρόφιμα τα οποία στη συνέχεια θα προσφερθούν σε οικονομικά ευπαθείς ομάδες συνανθρώπων μας. 
Σημείωμα του σκηνοθέτη

«Κάνουμε θέατρο για την ψυχή μας», όπως έλεγε και ο Κάρολος Κουν.
Η Αναστασία, ο Αλέξης, ο Βαγγέλης, η Εύη, ο Ηρακλής, ο Κωνσταντίνος, ο Νίκος και η Πηνελόπη είμαστε οι πρώτοι συντελεστές της ομάδας που δημιουργήθηκε φέτος στη Φλώρινα και ονομάστηκε «Καθηγητές εν απο-δράσει».
Σκοπός της είναι να προσθέσει ένα ακόμη λιθαράκι στο πλούσιο πολιτιστικό παρελθόν, παρόν και μέλλον της πόλης μας.
Δεν εκπροσωπούμε κανέναν σύλλογο, κόμμα ή παράταξη. Περπατούμε και αναπνέουμε ελεύθερα. Καλοδεχούμενοι όσοι θέλουν να πλαισιώσουν την ομάδα μας.
Το πάθος μας για την τέχνη νίκησε τη λογική μας και παρουσιάζουμε αυτή την κωμωδία με απώτερο σκοπό να σας προσφέρουμε χαρά. Είναι η πρώτη φορά στη Φλώρινα που καθηγητές και καθηγήτριες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης παρουσιάζουν μια θεατρική παράσταση για τους μαθητές τους και το κοινό.
Ευχαριστούμε από καρδιάς τους αδελφούς Παναγιώτη και Νίκο Ιωάννου, οι οποίοι αφιλοκερδώς παραχώρησαν την αίθουσα του ξενοδοχείου «Φαίδων» για τις Φθινοπωρινές και Χειμωνιάτικες πρόβες.
Επίσης, ευχαριστούμε τον «Αριστοτέλη» που μαζί με την Άνοιξη μας υποδέχθηκε φιλόξενα και μας παραχώρησε τη θεατρική σκηνή του για πρόβες και παραστάσεις.
Ευχαριστώ τους συναδέλφους μου – ηθοποιούς που μου εμπιστεύτηκαν το πηδάλιο αυτού του ταξιδιού από το πρώτο λιμάνι μέχρι το τελευταίο παρά τις τρικυμίες που συναντήσαμε.
Αντί εισιτηρίου και εφόσον υπάρχει η δυνατότητα σας ζητούμε να προσφέρετε τρόφιμα για τους αδελφούς μας που σήμερα δυσκολεύονται να αποκτήσουν αυτά που κάποιοι θεωρούμε δεδομένα.
Ας απο-δράσουμε, λοιπόν, και εύχομαι το αποτέλεσμα να σας ικανοποιήσει.
Ο Σκηνοθέτης
Μπίσαλας Κωνσταντίνος

Συντελεστές:
Στους ρόλους:
Υπηρέτρια: Βασιλειάδου Πηνελόπη 
Αρβανιτόπουλος: Κουρεμπανάς Αλέξης
Κανελλάτος: Μπουντουλούλης Βαγγέλης
Υπηρέτης: Πολατίδης Ηρακλής
Ελένη: Σταμπουλίδου Αναστασία
Μαρία: Στυλιανίδου Εύη
Βόγκλας: Ταμουτσέλης Νίκος
Σκηνοθεσία: Μπίσαλας Κωνσταντίνος
Κοστούμια: Ευγενική Χορηγία ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης
Σκηνικό Ακρόπολης: Ρήμος Αργύρης
Ηχοληψία - Φωτισμός: Τρύφων Περικλής
Δημιουργικό - Αφίσα - Πρόγραμμα - Επικοινωνία: Παπαχαρίσης Σπύρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου