Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

Ο ΣΟΧ μπαίνει δυναμικά και στο Άθλημα της Ορεινής Ποδηλασίας!

Ο ΣΟΧ όντας πλέον μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, οργάνωσε και διεξήγαγε για πρώτη φορά στην ιστορία του δύο (2) Αγώνες Ορεινής Ποδηλασίας. Οι αγώνες ήταν άψογα σχεδιασμένοι και άρτια οργανωμένοι , χάρη στη βαθιά γνώση και εμπειρία του μέλους του ΣΟΧ,
γιατρού ΣΒΑΡΝΑ ΘΕΟΔΩΡΟΥ καθώς και των υπόλοιπων μελών και φίλων του συλλόγου που επάνδρωσαν την διοργάνωση. Η διεξαγωγή τέτοιων αγώνων απαίτησε την προσωπική εργασία από  τα μέλη του ΣΟΧ καθ' όλη τη διάρκεια των τελευταίων μηνών  για την χάραξη, διάνοιξη αλλά και σηματοδότηση των διαδρομών.
Συγκεκριμένα το Σάββατο 20/6/2015 στη Δροσοπηγή διεξήχθη  ο αγώνας αντοχής τύπου Cross Country (XCO) σε μία από τις πλέον καθιερωμένες για τέτοιου είδους αγώνες διαδρομή με εξαιρετικά μονοπάτια και ξύλινες γέφυρες. Εξαιτίας των άσχημων καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή από νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου, η αγωνόδικος επιτροπή αποφάσισε την μειώσει των στροφών του αγώνα σε 3 (περίπου 18km).
Κορυφαίο θέαμα με επίδειξη δύναμης και άψογης τεχνικής αλλά και αρκετές πτώσεις από τους 25 αθλητές. Νικητής αναδείχτηκε ο Πάνος Κυριαλάνης της Ride Cycling Team από την Καστοριά με χρόνο 1.07.19  ο οποίος από την αρχή του αγώνα κατάφερε να διατηρήσει σταθερή την διαφορά των 20 περίπου δευτερολέπτων από τον Τάσο Αδαμίδη της Podilatomania.gr (Πτολεμαϊδα) και τον τρίτο Λευτέρη Φιλιογλου της Assos Forbikes. Ατυχής στάθηκε ο  Πράσσος Γιώργος (Podilatomania.gr)  o οποίος στη δεύτερη στροφή αναγκάστηκε να εγκαταλείψει λόγω μηχανικού προβλήματος. Εξαιρετική ήταν η απόδοση του αθλητή του Σ.Ο.Χ  Φλώρινας Νικόλαου Μούσιου που κατάφερε να τερματίσει 4ος σε χρόνο 1.15.56 καθώς και της αθλήτριας Ιωάννας Λαζαρίδου (Α.Ο.  Φλώρινας).
Την Κυριακή 21/6/2015, και με τις καιρικές συνθήκες να θυμίζουν περισσότερο χειμώνα παρά αρχή καλοκαιριού διοργανώθηκε για πρώτη φορά στην Φλώρινα μαραθώνιος αγώνας ορεινής ποδηλασίας με  συμμετοχές από όλη σχεδόν την ηπειρωτική Ελλάδα αλλά και διεθνείς (Σκωτία!). Νικητής του εξαιρετικά δύσκολου και επίπονου αγώνα – λάσπη και βαρύ terrain λόγω της βροχόπτωσης αλλά και 1367m υψομετρικής ανάβασης - αναδείχτηκε ο Δημήτρης Παπανίκος με χρόνο 2.27.45 (1000 Δέντρα -Θεσσαλονίκη)  ο οποίος επικράτησε  με διαφορά 10 και πλέον λεπτών του Γιώργου Πράσσου και Παναγιώτη Κυριαλάνη. Εξαιρετική ήταν και η απόδοση του 4ου και 6ου αντίστοιχα Simon Cole και Charlie Buik (Weemen Racing-Scotland) οι οποίοι εντυπωσιαστήκαν από την διαδρομή, την τοποθεσία καθώς και την οργάνωση του αγώνα.  Άξιοι συγχαρητηρίων και όλοι Φλωρινιώτες αθλητές που τίμησαν με την συμμετοχή τους τον Σ.Ο.Χ.  Φλώρινας σε αυτό το μεγάλο ποδηλατικό γεγονός καθώς και οι  Μπογδάνης Βασίλης (Σ.Ο.Χ  Φλώρινας) 9ος στην γενική κατάταξη και 3ος στην κατηγορία 30-39 και Βασίλης Κατσώνης 8ος στην γενική κατάταξη και 4ος στην κατηγορία 40plus. 
Ο Σ.Ο.Χ.  Φλώρινας θα ήθελε να ευχαριστήσει για την βοήθεια και τον επαγγελματισμό που έδειξαν: την ομάδα κριτών του DrosopigiRace, το team Endouro Φλώρινας και την Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Φλώρινας.
Επίσης ευχαριστεί τις εταιρίες-χορηγούς που στήριξαν την διοργάνωση: Finstral-Γεωργίου, Podilato.eu, Φαίδων Hotel&Spa, Νερό Βίτσι, Ζαχαροπλαστείο Delicius, Αναψυκτικά Φλώρινας Δινάκη, Ξυλεία Σταύρου, Ελαστικά Αναστασίου, X-mountain Μπογδάνης, ΠΟΛΠΑΤΖΗΣ ΕΡΓΟΛΑΒΙΕΣ 
Ευχαριστούμε επίσης την Δημοτική Ενότητα Φλώρινας , την Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας και ιδιαιτέρως  τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Μπίρο Στέφανο .
Λαμβάνοντας σοβαρά τα άκρως κολακευτικά τα σχόλια από όλους τους συμμετέχοντες για το επίπεδο διοργάνωσης των 2ήμερων αγώνων DrosopigiRace 2015  ο Σ.Ο.Χ  Φλώρινας δηλώνει ότι πλέον θα οδηγεί και το καλοκαίρι  τα ορεινά αθλητικά δρώμενα στην πόλη της Φλώρινας ...
Αξίζει να σημειωθεί, ότι στον αγώνα της Κυριακής οι διοργανωτές αντιμετώπισαν ένα γεγονός, που προκαλεί  θλίψη και πολλά ερωτηματικά που δεν αρμόζουν στο αθλητικό πνεύμα αλλά και στην κοινωνία του τόπου μας... Στον τελικό έλεγχο πριν την έναρξη του αγώνα, το πρωί της Κυριακής, άγνωστοι άλλαξαν τη σηματοδότηση της διαδρομής, σε απόσταση πέντε (5) χιλιομέτρων δασικού δρόμου και μονοπατιού, με  στοχευμένη προσπάθεια εκτροχιασμού των αθλητών από τη σωστή πορεία! Δυστυχώς, λόγω της δύσβατης περιοχής για κοινούς περιπατητές, καταλήγουμε στο θλιβερό συμπέρασμα ότι επρόκειτο για μία εκ προμελέτης προσπάθεια    υπονόμευσης της όλης διοργάνωσης! Το ευτυχές γεγονός είναι ότι μελή του  Σύλλογου στον τελικό  έλεγχο της διαδρομής πριν την εκκίνηση του αγώνα εντόπισαν το πρόβλημα και το επίλυσαν έγκαιρα! Τέτοιες συμπεριφορές αμαυρώνουν την ιδέα του αθλητισμού, του εθελοντισμού καθώς και της αγάπης για τον τόπο μας, ιδέες και αξίες  με τις οποίες γράφτηκε η ιστορία του συλλόγου μας!
 Ο Πρόεδρος
 Γιαζιτζίδης Σάββας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου