Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

Ανακοίνωση του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης Φλώρινας

Το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Φλώρινας, βασική Δομή Εκπαίδευσης Ενηλίκων, η λειτουργία του οποίου υποστηρίζεται από το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης, (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) εντάσσεται
στο «Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» του Υπουργείου Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων με τίτλο Πράξεων «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης – Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ8   και συγχρηματοδοτείται από το Ε.Κ.Τ. (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και το Ελληνικό Δημόσιο. 
Το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης, σε συνεργασία με το Δήμο Φλώρινας, απευθύνθηκε σε όλους τους πολίτες του Δήμου χωρίς όρους και προϋποθέσεις όσον αφορά στην υπηκοότητα, στο μορφωτικό επίπεδο, το επάγγελμα, την οικογενειακή κατάσταση των ενδιαφερομένων και παρείχε δωρεάν εκπαιδευτικά προγράμματα. Γι’ αυτά οι πολίτες έδειξαν από την αρχή της προσπάθειάς μας μεγάλο ενδιαφέρον με αποτέλεσμα την τεράστια αύξηση της ζήτησης και συνεπώς της συμμετοχής. 
Ειδικότερα, η συμμετοχή περίπου 1.500 δημοτών στα 80  εκπαιδευτικά προγράμματα που ολοκληρώθηκαν με επιτυχία και η αξιοποίηση 40 εκπαιδευτών συνιστούν την καλύτερη απόδειξη της επιτυχημένης πορείας  μας.  Για την υλοποίηση των παραπάνω προγραμμάτων αξιοποιήθηκαν η υλικοτεχνική υποδομή και οι αίθουσες του Κ.Δ.Β.Μ. του Δήμου Φλώρινας στο κτίριο της Παλαιάς Νομαρχίας (Μ. Αλεξάνδρου 111).  Επιπλέον, πολλές από τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης  φιλοξενήθηκαν σε χώρους που πρόθυμα παραχωρήθηκαν από Πολιτιστικούς Συλλόγους.
Μέσα στον εθνικό σχεδιασμό για τη  Δια Βίου Μάθηση το  Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. έχει εντάξει τα Κέντρα Διά Βίου Μάθησης των Δήμων, με αυξημένες δυνατότητες υλοποίησης νέων εκπαιδευτικών προγραμμάτων, που παρέχονται σε όλους τους πολίτες δωρεάν. Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Φλώρινας συνεχίζει την λειτουργία του και θα ενημερώσει σύντομα τους Δημότες για τον εκ νέου προγραμματισμό και την υλοποίηση νέων προγραμμάτων.


Με τιμή
Τα στελέχη του Κ.Δ.Β.Μ. του Δήμου Φλώρινας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου