Κυριακή 16 Αυγούστου 2015

Σέλτσας Κων/νος: ΝΑΙ (σε όλα)

Γράφει ο Βασίλης Τζώτζης
Φυσικά ένα τεράστιο «ΝΑΙ» είπε και ο βουλευτής Φλώρινας της Νέας Δημοκρατίας, από τις θέσεις της αντιπολίτευσης αυτή τη φορά. Και πως θα μπορούσε να ήταν αλλιώς; Σε κάθε περίπτωση από τον κ. Αντωνιάδη κανείς ΔΕΝ περίμενε κάτι διαφορετικό. 
Ας εστιάσουμε -όμως-  σε όσους -για χρόνια- δήλωναν αντιμνημονιακοί, και
κατάφεραν μέσα σε λίγους μήνες κυβερνητικής θητείας να ακυρώσουν αγωνιστικές πορείες μια ολόκληρής ζωής!

25/01/2015
«(…) ένα τελευταίο, σώσαμε την τιμή της Αριστεράς στη Φλώρινα και ο νοών νοείτο»

Προφανώς η ατάκα ,τότε, αποτελούσε «καρφί» /συντροφική μαχαιριά για τις φυτευτές /ουρανοκατέβατες υποψηφιότητες του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στην πόλη μας.
Έχει ο καιρός γυρίσματα, και το Κυβερνόν κόμμα μεταλλάχθηκε από «κάθε λέξη του Συντάγματος αυτής της χώρας» σε κάθε λέξη ,έως σημείο στίξης, του 3ου Μνημονίου.
Λοιπόν, τι έγινε το μεγάλο και περήφανο «ΟΧΙ του λαού» στο Δημοψήφισμα; Πώς η βούληση των 3.558.450 (61,31%) έφτασε να ζυγιάζει λιγότερο από το 2.245.537 (38.69%); Και την ίδια ώρα να επικαλούνται πραξικόπημα, όσοι μίλησαν για «πρώτη φορά Δημοκρατία».
Όταν ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. έλεγε «ΟΧΙ» στα Μνημόνια, από τις ασφαλείς ,όπως φαίνεται, θέσεις της Αξ. Αντιπολίτευσης ΔΕΝ είχε εναλλακτικό σχέδιο; Ή μήπως ο εκβιασμός ΔΕΝ αφορούσε τους προηγούμενους πρωθυπουργούς της χώρας; Αλήθεια αν είχε φέρει η προηγούμενη Κυβέρνηση το ίδιο Μνημόνιο ,πράγμα που ΔΕΝ θα είχε καμία διαφορά για τις ζωές μας, θα το είχαν ψηφίσει οι Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.;
Ευτυχώς ή δυστυχώς για το ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κάθε ψέμα έχει κοντά ποδάρια και η Μνημονιακή μετάλλαξή του ΔΕΝ μπορεί να κρυφτεί. Ο χρόνος έχει πυκνώσει και η ΠΑΣΟΚοποίηση ,αυτή τη φορά, αντί να χρειαστεί 30 χρόνια υλοποιήθηκε σε 6 μήνες. Από το φόβο μην γίνουν Αριστερή παρένθεση, μετετράπησαν  σε αριστερούς με εισαγωγικά!
Χειρότερο και από το Μνημόνιο είναι τα Ψέματα και οι δικαιολογίες. «ΔΕΝ υπήρχε προετοιμασία για τη ρήξη» ή «ΔΕΝ είχαμε εντολή ρήξης». Όποιος ΔΕΝ θέλει να ζυμώσει, κάνει 6 μήνες διαπραγμάτευση με δημιουργική ασάφεια. Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ΔΕΝ προχώρησε σε καμία προετοιμασία/οργάνωση ακόμη και των στοιχειωδών κινήσεων επειδή ΔΕΝ θέλει τη ρήξη. Δηλαδή τι άλλο έπρεπε να είχε κάνει ο ελληνικός λαός για να έχει εντολή ρήξης ο Σύντροφος Τσίπρας; Να έβγαινε το 62% στο βουνό αντάρτες με τα λάβαρα του ΕΛΑΣ;
Ώρα είναι να αποκτήσει και η αριστερά το δικό της Success story. Να αρχίσουν οι ΣΥΡΙΖΑίοι να μιλούν για τα θετικά του 3ου Μνημονίου, ξεχνώντας τα περί «ανθρωπιστικής κρίσης», «ανθρώπων που ψάχνουν στα σκουπίδια κ αυτοκτονούν» κλπ. Μάλλον πρέπει να μετρήσουμε την 3η κατά σειρά εθνική σωτηρία! Το έργο είναι πιο βαρετό και από τις θερινές τηλεοπτικές επαναλήψεις, κάτι σαν «το Ρετιρέ».  

Απευθύνουμε πλατύ ενωτικό – αγωνιστικό κάλεσμα:
Σε όσους ΔΕΝ έχουν σκοπό να αφήσουν την ελπίδα να πάει από εκεί που ‘ρθε.
Σε όσους ΔΕΝ έχουν σκοπό να μετατραπούν σε νεοΠΑΣΟΚους «με πολιτικά». Αριστεροί στα λόγια, συστημικότεροι του βασιλέως στην Πράξη.
Σε όσους πιστεύουν και έχουν σκοπό να μην προδώσουν, τα συνθήματα του Προηγούμενου διαστήματος, τα αιτήματα των μεγάλων απεργιών, του κινήματος των Πλατειών, του Δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου.
Στους άνεργους, τη νεολαία, σε όσους έκαναν τα πτυχία τους κορνίζες, σε όσους ΔΕΝ θέλουν να μεταναστεύσουν, σε κάθε απλό άνθρωπο που ΔΕΝ θέλει η βαρβαρότητα να περάσει «ατουφέκιστη».

Τούτη είναι η ώρα για οριστικά συμπεράσματα:
Σε μια κοινωνία ταξικά διαιρεμένη ΔΕΝ μπορεί να υλοποιηθεί το «ούτε ρήξη ούτε υποταγή». Ο δρόμος εξευμενισμού των δανειστών κατέρρευσε εκκωφαντικά. Ο σοφός λαός λέει πως κανείς ΔΕΝ μπορεί να έχει «και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο». Ή με τους τραπεζίτες ή με τους άνεργους, ή με τους ολιγάρχες ή με τον απλό λαό, ή τα τους τεράστιους μονοπωλιακούς ομίλους ή με τα μικρομάγαζα, ή με τους δανειστές ή με τις ανάγκες μας! Μέση λύση ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!
Απαιτείται άμεση τοποθέτηση ΥΠΕΡ ενός πλαισίου στόχων, οι οποίοι μπορούν να απεμπλέξουν τη χώρα και το λαό από τα δόκανα της κρίσης και των δανειστών. ΑΜΕΣΑ και ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ,σε κάθε μάχη που έχουμε μπροστά μας, να πάρουμε θέση για:
  • Έξοδο της χώρας από τη μέγγενη του Ευρώ. Εθνικό νόμισμα το οποίο θα αποτυπώνει ,στο επίπεδο της κυκλοφορίας, την παραγωγική ανασυγκρότηση και τη φιλολαϊκή ανάπτυξη.
  • Ανάκτηση της Εθνικής Κυριαρχίας – Λαϊκής Κυριαρχίας, με έξοδο της χώρας από τη λυκοσυμμαχία της Ε.Ε.. Απευθείας ανάπτυξη σχέσεων με κάθε κράτος και λαό με αμοιβαία επωφελείς συνεργασίες, μακριά από τις ευρωπαϊκές δεσμεύσεις π.χ. Εμπάργκο από τη Ρωσία.
  • Στάση Πληρωμών – Μονομερής ΔΙΑΓΡΑΦΗ του ΧΡΕΟΥΣ. Πληρώσαμε τα κέρδη τους ΔΕΝ θα πληρώσουμε και την κρίση τους. Το ελληνικό κράτος μπορεί να παραιτηθεί από τα δικαιώματα όσων έχουν τα χρήματά τους στις Τράπεζες του εξωτερικού. Έτσι υλοποιείται μια πολιτική υπέρ των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.
  • Εθνικοποίηση των Τραπεζών με παράλληλη ΔΙΑΓΡΑΦΗ των τοκογλυφικών δανείων για τους Άνεργους, τους εργαζόμενους, τους Φτωχούς αγρότες. Οι χιλιο-φαληρημένες τράπεζες έχουν σωθεί από τα δικά μας χρήματα, ανήκουν σε εμάς ακόμη και με όρους Καπιταλισμού.
  • Εθνικοποίηση των βασικών και στρατηγικών Τομέων της Οικονομίας, με εργατικό έλεγχο.
  • Άμεση ανάκληση των αδειών στα ΜΜΕ. Οργάνωση από το κράτος και επιστημονικούς φορείς μιας πραγματικά ελεύθερης κ δημοκρατικής ενημέρωσης. Οι μεγιστάνες που λυμαίνονται το χώρο, έδωσαν εξετάσεις και απέτυχαν. ΔΕΝ μπορεί να πάρουν κοινωνικό συγχωροχάρτι για την πραξικοπηματική τους στάση τις ημέρες πριν το Δημοψήφισμα.

Αυτός είναι ο μόνος διαφορετικός δρόμος. Όσο δύσκολος και συγκρουσιακός και αν φαντάζει, όσες θυσίες και αν πρέπει να καταβληθούν στο τέλος μπορεί κ πρέπει να οδηγήσει σε μια διαφορετική και πιο δίκαιη οργάνωση της ελληνικής Κοινωνίας. Σε κάθε άλλη περίπτωση η σημερινή Καπιταλιστική Βαρβαρότητα θα ενταφιάζει τα λαϊκά όνειρα και ελπίδες, κάτω από Μνημόνια και το ΦΟΒΟ.
Είναι πια επιτακτική και προφανής η ανάγκη για πολιτική – μετωπική συγκρότηση του μετώπου του «ΟΧΙ ως το ΤΕΛΟΣ». Μιας τολμηρής κοινωνικής πρωτοβουλίας για τις μεγάλες μάχες που έχουμε μπροστά μας.

«(…)Η πιο όμορφη θάλασσα
είναι αυτή που δεν έχουμε ακόμα ταξιδέψει
Τα πιο όμορφα παιδιά δεν έχουν μεγαλώσει ακόμα
Τις πιο όμορφες μέρες μας
δεν τις έχουμε ζήσει ακόμα (…)»
Ναζίμ Χικμέτ

Τζώτζης Βασίλης

16/08/2015

1 σχόλιο:

  1. Κότσε είναι καλή η βουλευτική αποζημίωση αγόρι μου και η θέση για αυτό μας πούλησες και είπες ναι; Αιντε Κότσε αυτήν την φορά δεν έχει σταυρό την επόμενη όμως θα σε πουλήσουμε εμείς. Έτσι πάνε αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή