Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015

Ο φούρνος του «χοντρού»

Αύγουστος περίοδος διακοπών, τα τουριστικά μέρη της χώρας μας κατακλύζονται από τουρίστες ντόπιους και ξένους, παρά ταύτα κάποιοι μαγαζάτορες κάνουν ότι μπορούν να διώξουν τους επισκέπτες.
Ανάγωγοι και επιθετικοί, θεωρούν ιδιοκτησία τους κάθε δρόμο μπροστά από το κατάστημα τους, με καφάσια και καρέκλες που τοποθετούν απαγορεύουν το παρκάρισμα στους οδηγούς, αν δεν πιάσει το κόλπο με τα τεχνικά εμπόδια που τοποθετούν  τότε βγαίνουν έξω οι ίδιοι και απειλούν, εξυβρίζουν και μειώνουν την
προσωπικότητα του  οδηγού που «τόλμησε» να παρκάρει σε δημόσιο χώρο, εκεί δηλαδή που το επιτρέπει ο νόμος, όχι όμως ο μαγαζάτορας.
Η συνήθης δικαιολογία τους είναι «περιμένω να ξεφορτώσω», όλοι όμως γνωρίζουν ότι αυτό γίνεται να μην «κόβεται» το κατάστημα του, να έχει θέα από τους περαστικούς, μια κακή παραβατική νοοτροπία που δυστυχώς οι Δήμοι και οι τροχαία το ανέχονται, για πολλούς και διαφόρους λόγους.
-Καταγγελία επίσημη οικογενειάρχη έφτασε στην εφημερίδα μας, παραθέτω τον διάλογο όπως ακριβώς καταγγέλθηκε!
«Φούρναρης: Πάρε το αυτοκίνητο από εδώ, δεν βλέπεις τα καφάσια.
Οδηγός: Γιατί κύριε, ο δρόμος επιτρέπει το παρκάρισμα.
Φούρναρης: Δεν ξέρω τι επιτρέπει ο δρόμος εγώ το απαγορεύω.
Οδηγός: Σας επαναλαμβάνω δεν έχει απαγορευτική σήμανση θα το αφήσω.
Φούρναρης: Άστο και θα δεις την άλλη μέρα πως θα το βρεις.
Οδηγός: Με απειλείται;
Φούρναρης: Πάρτο όπως θες, πάρε το αμάξι σου και στρίβε, μου κλείνεις το μαγαζί, αν επιμένεις θα έχεις σοβαρό πρόβλημα, κάνε τώρα αυτό που σου λέω…στρίβε από εδώ.»
-Τέτοια φαινόμενα λεκτικής βίας και τραμπουκισμού συμβαίνουν σε πολλές πόλεις, το συγκεκριμένο έγινε στις11 Αυγούστους στην Καλλιθέα Χαλκιδικής επί της   οδού Νέας Σμύρνης στο ύψος της γέφυρας, δρόμος κεντρικός όπου κατευθύνονται οι τουρίστες για την πλαζ, το κατάστημα είναι φούρνος με ιδιοκτήτη τον αυτοαποκαλούμενο «νόμο και τάξη» τον «αυταρχικό τραμπούκο» που με την βάναυση και απρεπή συμπεριφορά του απέναντι σε φιλήσυχους και νομοταγείς τουρίστες τους αποθαρρύνει ως προς την παραμονή τους, ουσιαστικά καταστρέφει τις διακοπές του τουρίστα και τον εξαναγκάζει έμμεσα να φύγει και να μην ξαναγυρίσει ποτέ στην συγκεκριμένη περιοχή.
-Ο κ. Δήμαρχος με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο και πάντα σε συνεργασία με την τοπική Τροχαία  ή την δημοτική Αστυνομία, θεωρώ ότι πρέπει να δουν το θέμα σοβαρά και να ελέγξουν τέτοιου είδους κανιβαλιστικές παραβατικές συμπεριφορές, αν θέλουν να θεωρείται και να είναι ο Δήμος τους ευνομούμενος και ισότιμος, φιλόξενος και ελκυστικός  απέναντι στους επισκέπτες – τουρίστες.

Σπύρος Α. Ηλιάδης
Δημοσιογράφος.
Εκδότης ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ.
τ. Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος
TV ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

2 σχόλια:

  1. Γιατί;;;;Στην Φλώρινα δεν το κάνουν;;;;Μην κοιτάμε αλλού πρώτα σε εμάς παρατήρηση και μετα σε άλλους νομους....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στην Φλώρινα επικρατεί το απόλυτο χάος. Κάθε πολυκατοικία έχει από 10 γκαράζ, μπροστά από μαγαζιά παράνομα τεχνητά εμπόδια, διπλά παρκαρίσματα κάτω από τα ΦΑΝΑΡΙΑ και στο αντίθετο ρεύμα κ.λ.π Η Φλώρινα θυμίζει τριτοκοσμική πόλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή