Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015

Συναυλία - αφιέρωμα στους Θεσσαλούς δημιουργούς

Ο Σύλλογος Θεσσαλών και Φίλων Ν. Φλώρινας σε συνεργασία με τον Δήμο Φλώρινας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων ‘’Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2015’’ διοργανώνει μεγάλη λαϊκή συναυλία αφιέρωμα στους Θεσσαλούς δημιουργούς του λαϊκού τραγουδιού, που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη της Φλώρινας την Δευτέρα 17 Αυγούστου, με τη συμμετοχή σημαντικών ερμηνευτών και της Ορχήστρας «Βασίλης Τσιτσάνης» .
Η ορχήστρα "Βασίλης Τσιτσάνης" μετά την
εξαιρετική εμφάνιση του περασμένου καλοκαιριού επιστρέφει στη Φλώρινα για να παρουσιάσει ένα πρόγραμμα - απάνθισμα από τα σπουδαιότερα και αναλλοίωτα στο χρόνο τραγούδια των σπουδαίων Θεσσαλών δημιουργών του που με το έργο τους έγραψαν τις δικές τους χρυσές σελίδες στο μεγάλο βιβλίο του λαϊκού τραγουδιού. 
Η εκδήλωση που θα γίνει στον αυλιο χώρο του 1ου και 2ου δημοτικού σχολείου Φλώρινας στις 9 το βράδυ με ελεύθερη είσοδο, θα ανοίξει το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που οργανώνει ο Δήμος Φλώρινας και θα δώσει την ευκαιρία στο κοινό να ακούσει τραγούδια του Τσιτσάνη, του Καλδάρα, του Βίρβου, του Χρήστου Κολοκοτρώνη, του Μπάμπη Μπακάλη, του Γιώργου Σαμολαδά και του Θόδωρου Δερβενιώτη. Τραγούδια που ο λαός κρατά ακόμα ζωντανά τη μνήμη του και σιγοτραγουδά σε κάθε χαρά, λύπη και προσμονή. 
Στο ίδιο χώρο θα λειτουργήσει και έκθεση με φωτογραφικό υλικό από την ζωή και το έργο του Βασίλη Τσιτσάνη αφιερωμένη στα 100 χρόνια από την γέννησή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου