Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Ευχαριστήρια επιστολή «Αγαπάμε και βοηθάμε»

Για μία ακόμη φορά, με πολλή αγάπη, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους Φλωρινιώτες και τις Φλωρινιώτισσες που στέκονται δίπλα στον απόδημο Ελληνισμό.
Ας αρχίσω από τις κυρίες του Λυκείου Ελληνίδων οι οποίες μας προσκάλεσαν στην αναβίωση του εθίμου του «Κλείδωνα». Πρώτη φορά είδαμε το
έθιμο αυτό και ενθουσιαστήκαμε. Συγχαρητήρια στις κυρίες για την εξαίρετη δουλειά τους. Εγώ προσωπικά θα είμαι κοντά τους σε ό,τι χρειαστεί. 
Ευχαριστώ θερμά επίσης το Σύλλογο του ΚΑΠΗ. Με την αγάπη τους περάσαμε μια ευχάριστη ημερήσια εκδρομή στο προσκύνημα του Αγίου Παϊσίου.  
Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στον Σεβασμιότατο κκ Θεόκλητο γιατί μας έδωσε την ευχή του και φέτος να πραγματοποιηθεί η «γιορτή του παππού και της γιαγιάς» στις 20 Ιουλίου 2015 στον προαύλιο χώρο της Αγίας Παρασκευής. 
Τι μπορεί να πει κανείς για τις εθελόντριες και τους εθελοντές; Τουλάχιστον 320 άτομα εθελοντές έδωσαν τον «όβολό» τους για να στηρίξουν το γηροκομείο. Ανάμεσα τους και νεαρά παιδιά που βοήθησαν στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης. 
Εμείς όλοι που παραβρεθήκαμε στη φιλανθρωπική εκδήλωση «Αγαπάμε και βοηθάμε» για τη γιορτή της γιαγιάς και του παππού, ήμασταν μια δύναμη, μια αγκαλιά, ένας σωστός παράδεισος. Ο κύριος Αντώνης, η κυρία Ζωή και η κυρία Μαρία, που ζουν στο γηροκομείο, μας συγκίνησαν τραγουδώντας το «Μήλο μου κόκκινο» και χορεύοντας συρτό στον προαύλιο χώρο της Αγίας Παρασκευής. Πόση χαρά ένιωσαν αυτοί οι άνθρωποι! Η δική μας συγκίνηση δεν περιγράφεται. Ο οικοδεσπότης μας, ο Πάτερ Δημοσθένης, ζωντάνεψε την αυλή με το κάλεσμά του και με το χιούμορ του. 
Με τι λόγια μπορώ να ευχαριστήσω τους επίσημους καλεσμένους μας που στήριξαν πραγματικά την φιλανθρωπική μας εκδήλωση.
Ο δικός μας πατέρας Ιουστίνος στην «από καρδιάς» ομιλία του είπε τη συγκινητική φράση «η δικιά μας Αλεξάνδρα». Είναι πολύ συγκινητικό να ακούς στην Ελλάδα από άλλους, ότι ακόμα υπάρχεις και είσαι δικιά τους. Επίσης θέλω να αναφέρω πως η χαρά των απόδημων Φλωρινιωτών είναι μεγάλη που ένας  άξιος Φλωρινιώτης εξελέγη μητροπολίτης.
Τι να πω για το φίλο μου, δυναμικό και ειλικρινή Αντιπεριφερειάρχη, που με την τιμητική πλακέτα  που μου επιδόθηκε δεν τιμά μόνο εμένα, αλλά και όλους τους απόδημους και πιστέψτε με δεν θα σταματήσουμε εδώ. Ευχαριστούμε πολύ και τον ίδιο προσωπικά και όλο το περιφερειακό συμβούλιο. 
Με τον Δήμαρχο, Γιάννη Βοσκόπουλο, μας συνδέει μια φιλία εδώ και αρκετά χρόνια. Είναι ένας πολύ καλός συνεργάτης και συμπαραστάτης. Ο Δήμαρχος έχει δικούς του συγγενείς στην ξενιτιά και γνωρίζει τα προβλήματά μας και τη νοσταλγία μας για την πατρίδα. Τον ευχαριστώ για την τιμητική πλακέτα της «πρέσβειρας» που μου απένειμε. Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ και στον αντιδήμαρχο Άρη Αριστείδου για την όμορφη παρουσίαση που έκανε στο πρόσωπό μου. Είναι πολύ συγκινητικό να ακούς τη φράση «η δικιά μας Αλεξάνδρα».  
Τα συγχαρητήρια μας επίσης και σε όλο το Διοικητικό Συμβούλιο για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που είχαν μεγάλη επιτυχία και στα νέα παιδιά που συμμετείχαν. Μακάρι να γίνονταν πουλάκια να γυρνούσαν  όλα τα κράτη και να σκορπούσαν χαρά στον απόδημο Ελληνισμό. Όλες οι ευχές μου για αυτήν την όμορφη πατρίδα πιστεύω να βγουν αληθινές. 
Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τον Πατέρα Ιερεμία από την Αδελαΐδα της Αυστραλίας που μας τίμησε ιδιαιτέρως με την παρουσία του. Επίσης ευχαριστώ τον αγαπητό φίλο και βουλευτή της Φλώρινας, Γιάννη Αντωνιάδη, τον Δήμαρχο Πρεσπών, Παναγιώτη Πασχαλίδη, τις στρατιωτικές αρχές, καθώς και τους διευθυντές και συμβούλους της Εκπαίδευσης για τις θερμότατες ευχές τους.
Ευχαριστώ τους εθελοντές και τις εθελόντριες που είναι στην ομάδα του καθηγητή κ. Μπαλογιάννη για την προσφορά τους στο γηροκομείο και τον Ερυθρό Σταυρό, που έσπευσε να βοηθήσει και να στηρίξει την φιλανθρωπική μας εκδήλωση. Ο Ερυθρός Σταυρός,  με υπεύθυνη την Ειρήνη Γρατσία, παρέχει ανεκτίμητη βοήθεια στο γηροκομείο και τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. 
Με μεγάλη συγκίνηση και δακρυσμένα μάτια από χαρά και ευλάβεια άκουσα το «Άξια» και τα λόγια αγάπης στον Ιερό Ναό Γεννήσεως της Θεοτόκου στις Κάτω Κλεινές από το στόμα του Σεβασμιότατου Ποιμενάρχου μας κκ Θεόκλητου αλλά και του άξιου Πατέρα Δημοσθένη. Μου πρόσφεραν τον Ιερό Σταυρό του Άγιου Αγαθάγγελου της Φλώρινας για να τιμήσουν εμένα και όλους τους απόδημους και εθελοντές της Φλώρινας που εκτελούμε φιλανθρωπικό έργο. Με την ευθύνη του Ιερού αυτού βάρους υπόσχομαι να συνεχίσω το θεάρεστο έργο με τη δύναμη και την ευλογία του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και της Παναγίας. Θα ήταν παράλειψή μου να μην ευχαριστήσω για τα καλά του λόγια και τον Ιερέα του Ναού, Πατέρα Τάγκα.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στη συνέχεια για τα καταστήματα της πόλης και όλους τους χορηγούς για την πολύτιμη στήριξη της εκδήλωσης. Παρ’ όλη την οικονομική κρίση όλοι τους ευαισθητοποιήθηκαν και στήριξαν τη φιλανθρωπική εκδήλωση. 
Τέλος, αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω θερμά όλα τα Μέσα Ενημέρωσης και ειδικότερα το Ράδιο Λέχοβο γιατί από την πρώτη στιγμή (πριν επτά χρόνια περίπου) αγκάλιασε την προσπάθειά μας. 
Με πολλή αγάπη
Αλεξάνδρα Βακιτσίδου
Το ποσό που συγκεντρώθηκε από την φιλανθρωπική εκδήλωση της 20ης Ιουλίου 2015 στον προαύλιο χώρο της Αγίας Παρασκευής είναι 3.550 Ευρώ και θα διατεθεί για την ανακαίνιση του χώρου εστίασης και ψυχαγωγίας του Γηροκομείου Φλώρινας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου