Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Εγγραφές στο εργαστήρι «Εικονίζοντες» του Αριστοτέλη

Ανακοινώνουμε με χαρά την έναρξη των μαθημάτων του εργαστηρίου μας για την χειμερινή περίοδο περίοδο 2015-2016.
Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στα μέσα Οκτωβρίου και θα διαρκέσουν μέχρι και τον Μάιο, και γίνονται σε ειδικά διαμορφωμένο και πλήρως εξοπλισμένο για τον σκοπό αυτό χώρο στο κτήριο του ΦΣΦ "Ἁριστοτέλης"
Λειτουργούν τμήματα αρχαρίων και προχωρημένων, όπου διδάσκονται κατά κύριο λόγο η Ορθόδοξη Εικόνα (αγιογραφία) καθώς και παρεμφερή θέματα
όπως ειδικές τεχνικές, παραδοσιακή ζωγραφική, ιστορία και θεωρία της Εικόνας, κλπ. Φέτος θα ξεκινήσει και τμήμα εκμάθησης ψηφιδωτού.
Ο κύκλος σπουδών στο εργαστήριό μας διαρκεί 4 έτη, κατά τα οποία οι μαθητές μας εισάγονται σταδιακά στον μαγικό κόσμο της Ορθόδοξης Εικόνας και λαμβάνουν εκείνες τις γνώσεις και τις δεξιότητες, που θα τους επιτρέψουν να ασχοληθούν στην συνέχεια με αξιώσεις και με όλα τα απαραίτητα εφόδια με το πολύ ενδιαφέρον αυτό αντικείμενο. Παράλληλα διοργανώνονται σεμινάρια, εργαστήρια και ομιλίες από επιλεγμένους ομιλητές και καλλιτέχνες που είναι καταξιωμένοι παγκοσμίως στον χώρο.
Φέτος, κλείνοντας 4 χρόνια λειτουργίας, με χαρά έχουμε τους πρώτους αποφοίτους του εργαστηρίου μας, οι οποίοι μένουν στην παρέα μας, δημιουργώντας αυτόνομα αλλά και σε ελεύθερη συνεργασία με τους υπολοίπους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου