Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα

Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» (Ι.Ο.ΑΣ. – www.ioas.gr) διοργανώνει και εφέτος για 9η συνεχόμενη χρονιά, το Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015 τη Νύχτα χωρίς Ατυχήματα σε 25 πόλεις της Ελλάδας, ταυτόχρονα με τη μεγάλη Πανευρωπαϊκή διοργάνωση σε άλλες 28 χώρες. Κύριος στόχος της δράσης αυτής είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού για την Οδική Ασφάλεια, μέσω της ενημέρωσης, προάγοντας
παράλληλα πολύτιμα μηνύματα στους οδηγούς, με ιδιαίτερη έμφαση στους νέους, ότι «το αλκοόλ και η οδήγηση δεν πάνε μαζί».
Η Ελληνική Καταναλωτική οργάνωση Φλώρινας (Ε.ΚΑΤ.Ο.) και ο Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας (Ο.Ε.ΝΕ.Φ.) συμμετέχουν στη διοργάνωση για μια ακόμα χρονιά με μια ομάδα εθελοντών που θα στηρίξει τη πολύ σημαντική αυτή πρωτοβουλία. Στην Φλώρινα η δράση θα πραγματοποιηθεί στο «Café Bar Ολύμπιον» στον πεζόδρομο της πόλης μετά τις 22.00.
Παρά τη μείωση των τροχαίων συμβάντων που έχει παρατηρηθεί τα τελευταία χρόνια, το αλκοόλ εξακολουθεί  να αποτελεί μια από τις κύριες αιτίες πρόκλησης θανατηφόρων τροχαίων και σοβαρών τραυματισμών, μετά τη νυχτερινή διασκέδαση του Σαββατοκύριακου ιδιαίτερα για στις νεαρές ηλικίες.
Σκοπός της εκδήλωσης είναι να συναντήσουμε τους νέους στο δικό τους περιβάλλον και σε άμεση επικοινωνία μαζί τους να συζητήσουμε για την κατανάλωση αλκοόλ σε σχέση με την οδήγηση. Οι εθελοντές, που πολλοί από αυτούς υλοποιούν τη δράση για 6η και 7η χρονιά, είναι μεταξύ 18 και 35 ετών και βρίσκονται έξω από τα νυχτερινά κέντρα των παραπάνω πόλεων για να ενθαρρύνουν τους νέους επισκέπτες να επιλέξουν τον «οδηγό της παρέας», ο οποίος αφού αποδεχτεί τον τίτλο, δεσμεύεται να μην καταναλώσει αλκοόλ για το υπόλοιπο βράδυ, προκειμένου να οδηγήσει με ασφάλεια πίσω την παρέα του επιστρέφοντας από τη νυχτερινή διασκέδαση.
Ο «Οδηγός της παρέας», φοράει ένα ειδικό βραχιολάκι, για να είναι πιο εύκολα αναγνωρίσιμος. Όταν έρθει ώρα να φύγει από το μπαρ θα μπορεί να κάνει, με τη δική του θέληση, ένα φιλικό αλκοτέστ για να έχουμε τη δυνατότητα να διαπιστώσουμε εάν τήρησε την υπόσχεσή του. Εάν πράγματι έχει διατηρήσει τον έλεγχο και δεν έχει πιει ο «Οδηγός της παρέας» επιβραβεύεται, ενώ σε άλλη περίπτωση, οι εθελοντές μας τον συμβουλεύουν να αφήσει το όχημα και να γυρίσει σπίτι του με ταξί.
Το μήνυμα της βραδιάς είναι:
«Όλοι διασκεδάζουν, ΕΝΑΣ δεν πίνει… Ο ΟΔΗΓΟΣ της παρέας»
Η εν λόγω ενέργεια διεξάγεται από το Ινστιτούτο με τη συμβολή της Τροχαίας που διαθέτει τα αλκοολόμετρα. Επιπλέον η «Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα» και φέτος πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Ένωσης Επιχειρήσεων Αλκοολούχων Ποτών (ΕΝ.Ε.Α.Π), καθώς και με την ευγενική υποστήριξη του ΣΕΑΟΠ (Σύνδεσμος Ελλήνων Παραγωγών Αποσταγμάτων Αλκοολούχων Ποτών), και των ΕΛΤΑ Courier που ανέλαβαν το κόστος της μεταφοράς των υλικών σε κάθε πόλη. Θα θέλαμε επίσης να ευχαριστήσουμε και την ΕΛΑΪΣ-Unilever που προσέφεραν κάποια από τα αναμνηστικά δώρα.
Ραντεβού το Σάββατο 17 Οκτωβρίου για να διασκεδάζουμε πάντα με ασφάλεια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου