Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Οι Burger Project δημιουργούν μαζί με τα παιδιά μουσική για τα μονοπάτια των Πρεσπών

Μία πρωτότυπη δράση βρήκε το μουσικό συγκρότημα Burger Project και τα παιδιά των Πρεσπών να δημιουργούν μουσική στη φύση. Εξοπλίστηκαν με μουσικά όργανα και συσκευές ηχογράφησης και όλοι μαζί
ξεχύθηκαν σε μερικά από τα πιο όμορφα μονοπάτια με σκοπό να γράψουν μουσική αντλώντας έμπνευση από τα στοιχεία της φύσης.
Η διήμερη μουσική εξόρμηση των παιδιών έκλεισε με μία συναυλία του γνωστού συγκροτήματος στο Πατουλίδειο Αθλητικό Κέντρο. Στη συνέχεια το συγκρότημα επέστρεψε στην Αθήνα, επεξεργάστηκε το υλικό και συνέθεσε δύο μουσικά κομμάτια τα οποία μπορείτε να ακούσετε εδώ. Τα μουσικά κομμάτια θα μπορούν επίσης να κατεβάσουν οι επισκέπτες της περιοχής μέσω κωδικών QR που θα βρουν στις  ταμπέλες σήμανσης μονοπατιών που πρόσφατα τοποθέτησε η Εταιρία Προστασίας Πρεσπών στα μοναδικά δάση αρκεύθων της Πρέσπας. Έτσι τώρα η περιήγηση στο δάσος θα συνοδεύεται από τη μουσική των παιδιών και των Burger Project.
Η δράση αποτέλεσε μία πρωτοβουλία της Εταιρίας Προστασίας Πρεσπών και εντάσσεται στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων που σχεδιάζονται για τα παιδιά της περιοχής σε συνεργασία με το Δήμο Πρεσπών στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Λαιμού. Στόχος της ενέργειας ήταν η επαφή των παιδιών με τη Φύση μέσω δημιουργικών δραστηριοτήτων που καλλιεργούν τα ενδιαφέροντα τους, όπως η μουσική, με έμπνευση το μοναδικό περιβάλλον των Πρεσπών.

Ευχαριστούμε θερμά το ΚTΕΛ Φλώρινας που ανέλαβε τη δωρεάν μεταφορά των παιδιών στα σημεία εκκίνησης των μονοπατιών και φυσικά τα παιδιά των Πρεσπών που συμμετείχαν με ενθουσιασμό στη δράση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου