Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

25 Νοεμβρίου: Διεθνής Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

Μόνο το 2% των γυναικών που κακοποιούνται ζητούν βοήθεια…
Το 98% των γυναικών που υφίσταται βία υπομένει την κακοποίηση χωρίς να αντιδρά…
3 στις 5 γυναίκες θύματα βίας δέχονται τόσο ψυχολογική, όσο και σωματική βία…
Πηγή Κ.Ε.ΘΙ.
Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, με απόφασή της στις 17 Δεκεμβρίου 1999, ανακήρυξε την 25η Νοεμβρίου Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.  Η βία κατά των
γυναικών είναι ζήτημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων.  Στο Άρθρο 1 της Διακήρυξης των Ηνωμένων Εθνών για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών,ως βία ορίζεται «κάθε βίαιη πράξη που βασίζεται στο φύλο και έχει ως αποτέλεσμα τη σωματική, τη σεξουαλική, την ψυχολογική βλάβη ή δυστυχία των γυναικών και απειλές βίας, εξαναγκασμό, αυθαίρετη στέρηση των ελευθεριών, ανεξάρτητα από το αν η βία συμβαίνει στη δημόσια ή την ιδιωτική ζωή» 
Το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Φλώρινας λειτουργεί προσφέροντας ψυχοκοινωνική υποστήριξη και εξειδικευμένη πληροφόρηση σε όλες τις γυναίκες που υφίστανται  ή έχουν υποστεί κάθε μορφής κακοποίηση. 
Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Φλώρινας διοργανώνει δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας που θα διεξαχθεί την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015, στην Πλατεία Γ. Μόδη στις 11:00 π.μ. Τα Στελέχη του Κέντρου μαζί με την ομάδα των Αγγελιοφόρωνθα διανείμει έντυπο ενημερωτικό υλικό και θα συνομιλεί με τους ενδιαφερόμενους συμπολίτες μας για θέματα έμφυλης βίας. 
Καλούμε τους συμπολίτες μας να στηρίξουν και αυτή την πρωτοβουλία και να διαθέσουν λίγο από τον χρόνο τους, ώστε να ενημερωθούν για τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα, τις διαστάσεις αλλά και τους τρόπους αντιμετώπισης της έμφυλης βίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου