Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

Οι "Ανοιχτοί Ορίζοντες" για τα ελευθέρια της Κέλλης

Ο κ. Θεοδωρίδης ξεπέρασε τον κ. Φίλη και την κ. Ρεπούση μαζί. Οι τελευταίοι προέβησαν σε δηλώσεις. Ο κ. Θεοδωρίδης προχώρησε σε πράξεις. Προσπάθησε να απαγορεύσει τον εορτασμό των ελευθέριων της Κέλλης. Δεν επέτρεψε ακόμη και στο
Δημοτικό Σχολείο Κέλλης να παρελάσει την 5 Νοεμβρίου 2015 ενώπιον του Υπουργού Εθνικής Άμυνας και του Αρχηγού Γ.Ε.Σ.
Την ίδια στιγμή στον εορτασμό παραστάθηκαν και εκπροσωπήθηκαν πέραν των προαναφερθέντων, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Καρυπίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας κ. Μπίρος, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κοζάνης κ. Πλακεντάς,  ο Δήμαρχος Φλώρινας, ο Δήμαρχος Πρεσπών, ο Μητροπολίτης Φλώρινας και όλοι η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της Δυτικής Μακεδονίας ενώ παρέλασαν σχολεία της Βεύης και της Φλώρινας, αγνοώντας πιέσεις και υποδείξεις.  
Φυσικά από κανέναν δεν εκπροσωπήθηκε ο Δήμος Αμυνταίου αφού ο κ. Θεοδωρίδης διαφωνεί με τον εορτασμό των ελευθέριων της Κέλλης.
Ο λόγος προφανής, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας δεν εκλέχθηκε με την παράταξή του.
Η πρόφαση αστεία, απουσίαζε, όπως δήλωσαν, ο Δήμαρχος στην Γερμανία. Οι πέντε αντιδήμαρχοι και οι λοιποί σύμβουλοι τον συνόδευαν σε αυτή τη Γερμανία που βρισκόταν;;; 
Οι Δημότες εξέλεξαν Δήμαρχο και Δημοτικό Συμβούλιο για να τους εκπροσωπεί.
Η εκπροσώπηση του Δήμου δεν είναι δικαίωμα που ασκεί ο εκάστοτε Δήμαρχος κατά το δοκούν αλλά ιερή υποχρέωση που διέπετε από κανόνες και ήθη. 
Η συμπεριφορά του κ. Θεοδωρίδη και της δημοτικής αρχής αποτελεί δείγμα τεράστιας ασέβειας στο πρόσωπο των τιμώμενων αθάνατων νεκρών προγόνων μας και στους αγώνες τους.
Αποτελεί όμως και δείγμα περιφρόνησης και ασέβειας προς τους θεσμούς. Ο κ. Θεοδωρίδης αγνόησε και περιφρόνησε τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, τον Αρχηγό Γ.Ε.Σ. και όλη την πολιτική, στρατιωτική και εκκλησιαστική ηγεσία της περιοχής μας. Και βέβαια προσωπικά μπορεί ο ίδιος και οι σύμβουλοι του να πράττουν και να πιστεύουν ότι θέλουν. Ως Δήμαρχος όμως οφείλει να σέβεται τους θεσμούς της Ελληνικής Πολιτείας. Οι παραπάνω συμπεριφορές μόνον καλό δεν κάνουν σε έναν Δήμο που έχει «ανοικτά» θέματα και διεκδικήσεις όπως το Στρατόπεδο Αμυνταίου. Με συμπεριφορές που αποτελούν ύβρη, όπως αυτή στην Κέλλη,  ο Δήμαρχος και η παράταξή του προσφέρουν κακή υπηρεσία και ΒΛΑΠΤΟΥΝ ΣΟΒΑΡΑ ΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ.
Φυσικά στόχος τους δεν ήταν άλλος από την εξυπηρέτηση μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων και η εκδίκηση ολόκληρης της Τοπικής Κοινότητας Κέλλης, απλά γιατί δεν πλειοψήφησε εκεί η παράταξη του κ. Θεοδωρίδη.  
Οι θεσμοί των Τοπικών Κοινοτήτων και του Προέδρου είναι σημαντικότατοι για την λειτουργία τους και για την λειτουργία του Καλλικρατικού Δήμου Αμυνταίου. Με τις μεθοδεύσεις και τις ενέργειες τους ο κ. Θεοδωρίδης και οι σύμβουλοι του τους προσβάλλουν και τους υπονομεύουν και κατά συνέπεια προσβάλλουν και υπονομεύουν τους κατοίκους της Κέλλης και όλου του Δήμου Αμυνταίου.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 
«ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ»
     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου