Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Εκδήλωση του συλλόγου των εν Αθήναις Φλωρινιωτών

Ο Σύλλογος των εν Αθήναις Φλωρινιωτών «ο Φίλιππος» προσπαθεί να αναδείξει το πολιτιστικό του πρόσημο με προσήλωση στην Ελληνική συλλογικότητα. Έχοντας λοιπόν ως υπερβατικό παράδειγμα την Αρχή της κοινωνίας των σχέσεων που
φανερώνεται στην τριαδικότητα του θεού, η κοινωνία οφείλει να γίνει ελληνική, να βρει την πραγματική της ταυτότητας για να οδηγηθεί σε μια υπαρκτική πληρότητα. Εκκινούμενοι και κινούμενοι σ’ αυτήν την κατεύθυνση, ο Σύλλογός μας, απεφάσισε την παρουσίαση του βιβλίου του Αρχιμανδρίτη Ειρηναίου Χατζηεφραιμίδη, Ιεροκήρυκος της Ι.Μ. Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας και Αναπληρωτή Καθηγητή της Παιδαγωγικής Σχολής Φλωρίνης, υπό τον τίτλο: «Η ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ: ΑΠΟ ΤΟΝ SENSUS ΣΤΟΝ CONSENSUS». Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015 σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών.
Το βιβλίο το οποίο αφιερώνεται στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμο, παρουσίασαν οι κκ. Νικόλαος Τζιράκης, Ομότιμος καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Γεώργιος Σταυρόπουλος, Λέκτορας του Τμήματος Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Τον συντονισμό και σχολιασμό της παρουσίασης ανέλαβε ο κ. Κων/νος Δεληκωνσταντής, Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Η Πρόεδρος του Συλλόγου, κα Ελευθερία Παναγιωτίδου, προσφώνησε τους εκλεκτούς καλεσμένους. 
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, εκ μέρους του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ. Ιερώνυμου, ο Αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης, Πρωτοσύγκελος και Γενικός Διευθυντής των Διοικητικών Υπηρεσιών της Ι.Α.Α., ο Ιερολογιώτατος Διάκονας π. Φραγκίσκος Λάβδας, υπεύθυνος του Γραφείου της Πρωτοσυγκελίας της  Ι.Α.Α., ο Σταύρος Καμαρούδης, Αναπληρωτής Καθηγητής της Παιδαγωγικής Σχολής Φλώρινας, ο Κων/νος Ασλανίδη, Πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Φίλων της Αρχιεπισκοπής, ο Ιωάννης Αθανασιάδης, Πρόεδρος της Παμμακεδονικής Συνομοσπονδίας Αθηνών, ο Ζήσης Παπαζήσης, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δυτικομακεδονικών Σωματείων και πλήθος εκλεκτών Φλωρινιωτών. 
Την εκδήλωση έκλεισαν η Γενική Γραμματέας του Συλλόγου, κα Ελένη Τσαλαγιώργου και η Ταμίας, κα Χριστίνα Τσορμπάρη. Η κα Παναγιωτίδου ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκομένους και τόνισε ότι η Φλώρινα είναι η πόλη του Πνεύματος και των Γραμμάτων. 
                               Η Πρόεδρος                                  Η Γενική Γραμματέας  
               Ελευθερία Παναγιωτίδου                        Ελένη Ι. Τσαλαγιώργου

Ευχαριστήρια του Συλλόγου των εν Αθήναις Φλωρινιωτών «Ο Φίλιππος»
Το Δ.Σ. του Συλλόγου των εν Αθήναις Φλωρινιωτών «Ο Φίλιππος» εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του στα Λιγνιτωρυχεία Αχλάδας και ιδιαίτερα στην κα Βαλίνα Ρόζα για την οικονομική στήριξη των δράσεων του Συλλόγου και την αμέριστη συμπαράστασή της. 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου των εν Αθήναις Φλωρινιωτών «Ο Φίλιππος» εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του στον κ. Ιωάννη Τσαουσάνη, Καθηγητή Θεολογίας, ο οποίος με τις εξαίρετες γνώσεις του βοήθησε τον Σύλλογο ώστε να συνταχθεί η επιστολή η οποία εστάλη στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο της Ι.Α.Α. 
                                    Η Πρόεδρος                               Η Γενική Γραμματέας  
                    Ελευθερία Παναγιωτίδου                       Ελένη Ι. Τσαλαγιώργου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου