Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Ρεσιτάλ Πιάνου

Το Ωδείο Φλώρινας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης και το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου "ΟΚΤΑΒΑ" Γονέων του Ωδείου Φλώρινας σας προσκαλούν στο  Ρεσιτάλ Πιάνου των ταλαντούχων πιανιστών 
Αγγελικής Κάρτσιου και Δημήτρη Φαρμάκη που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 8 μ.μ. στην αίθουσα "Θ.Αγγελόπουλος" του Πολιτιστικού Κέντρου Φλώρινας.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για  το κοινό.
Με εκτίμηση,
Ο Διευθυντής του Ωδείου Φλώρινας
Βασίλης Κίτσος


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Α΄ΜΕΡΟΣ
Έργα: J. Haydn, C. Franck - H. Bauer, J. S. Bach - F. Busoni
Σολίστ  Αγγελική Κάρτσιου
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σε ηλικία 8 ετών ξεκίνησε μαθήματα πιάνου στο Δημοτικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, από όπου είναι κάτοχος πτυχίου αντίστιξης με βαθμό Άριστα (παμψηφεί). Είναι απόφοιτη του τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, στην ειδίκευση πιάνου της τάξης του καθηγητή Uwe Matschke. Έχει κερδίσει 3ο βραβείο σε διαγωνισμό Μουσικής Δωματίου που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (Μάιος 2014). Έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια με τους Δόμνα Ευνουχίδου, Borislava Taneva, Daniele Petralia, Αγάθη Λεϊμονή, Μαρία Αστεριάδου, Inci H. Altinok, Χρήστο Νούλη κ.ά. Έχει εμφανιστεί με ατομικά ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου στη Θεσσαλονίκη και σε πόλεις της Βόρειας Ελλάδας.

Β΄ΜΕΡΟΣ
Έργα: J. S. Bach, F. Chopin, F. Liszt,  G.Rossini- F.Liszt 
Σολίστ   Δημήτρης Φαρμάκης 
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1996. Σε ηλικία 9 ετών άρχισε μαθήματα πιάνου με δάσκαλο το Γιώργο Ψυχογιό. Συνέχισε τις σπουδές του με τη διεθνούς φήμης πιανίστα και παιδαγωγό Αγάθη Λεϊμονή και φοιτά στην τάξη της στο Ελληνικό Ωδείο και στην Schola Cantorum στο Παρίσι. Έχει παρακολουθήσει masterclasses με διακεκριμένους καθηγητές παγκοσμίου φήμης, στην Ακαδημία Gnessin της Μόσχας με καθηγητές τους Yuri Bogdanov, Sergei Senkov, στη Διεθνή Ακαδημία Πιάνου Primavera Pianistica στο Βέλγιο με καθηγητές τους Aquilles Delle Vigne, Vladimir Tropp, Michael Wladkowski, Yuval Admony, στη Διεθνή Θερινή Ακαδημία Πιάνου στον Πόρο με καθηγητές τους Igor Petrin, Lilia Boyadjieva, Borislava Taneva, Rafael Salinas, Raquel Boldorini.

Έχει κατακτήσει το 1ο Βραβείο και Αριστείο εξαιρετικής επίδοσης στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό της Χ.Ο.Ν. (Χορωδία και Ορχήστρα Νέων) 2014. Επίσης, κατέκτησε το 1ο Βραβείο στο διαγωνισμό της Ακαδημίας Pianistica Primavera, 1ο στον 7ο Παγκόσμιο διαγωνισμό Citta’ Di Airola (Ιταλία-2015), το 2ο βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης, το 2ο βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαρίας Χαιρογιώργου Σιγάρα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (2010). Έχει δώσει πολλά ατομικά ρεσιτάλ. Στην Ελλάδα, στην αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου ‘’Παρνασσός’’, στο Ωδείο McGeorge και σε άλλα ωδεία των Αθηνών, στο Ίδρυμα Θεοχαράκη, στο An Art Artistry στη Διεθνή Ακαδημία πιάνου στον Πόρο, στο Μουσικό σχολείο Λευκάδας, στο Half note, στο Πνευματικό κέντρο Ιωαννίνων, στο 3ο Πρόγραμμα (ΝΕΡΙΤ) ζωντανά στο στούντιο Ε προσκεκλημένος του Χρήστου Παπαγεωργίου. Στο εξωτερικό, στα επίσημα κοντσέρτα στο Castle D’ Ursel στο Βέλγιο, στο Κεντρικό Μουσικό Σχολείο Tchaikovsky στη Μόσχα, στο Μουσείο Scriabin στη Μόσχα. Το Σεπτέμβριο του 2014 συνέπραξε ως σολίστ με την εθνική συμφωνική ορχήστρα της ΝΕΡΙΤ σε ζωντανή μετάδοση στο τρίτο πρόγραμμα, στα πλαίσια του εορτασμού των 60 χρόνων τρίτου προγράμματος ερμηνεύοντας το τριπλό κοντσέρτο Beethoven Op. 56 για βιολί, βιολοντσέλο και πιάνο, με σολίστ τους Γιώργο Δεμερτζή, Ρενάτο Ρίπο, Δημήτρη Φαρμάκη και μαέστρο τον Ηλία Βουδούρη. Έχει συμπράξει επίσης με την ορχήστρα Sinfonietta του Δήμου Αθηναίων υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Αραβίδη (2013 Bach Triple Concerto, 2014 Chopin Piano Concerto No. 1, Op. 11) καθώς και με την ορχήστρα του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης (Beethoven Piano Concerto No. 2, Op. 19).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου