Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

Εκδήλωση του Συλλόγου Φλωρινιωτών Θεσσαλονίκης για τα Ελευθέρια της Φλώρινας

Αγαπητά μέλη και φίλοι του Συλλόγου μας,
Ο Σύλλογος μας, προσανατολισμένος αταλάντευτα στην ανάδειξη του κοινωνικού του ρόλου, εξακολουθεί, κάτω από πολύ αντίξοες συνθήκες, να προσπαθεί να αναδείξει το πολιτιστικό του πρόσημο, με προσήλωση στην ελληνική συλλογικότητα. Γιατί, δυστυχώς τα τελευταία χρόνια χάθηκε η χαρά και η τιμή της κοινωνίας των σχέσεων που δίνει νόημα ζωής στη
συλλογικότητα μας. Έχοντας λοιπόν  ως υπερβατικό παράδειγμα την Αρχή της κοινωνίας των σχέσεων, που φανερώνεται στην τριαδικότητα του Θεού, η κοινωνία οφείλει να γίνει ελληνική. Να βρει την πραγματική της ταυτότητα: την αληθινή ελληνικότητα, για να οδηγηθεί σε μια υπαρκτική πληρότητα. Ούτως ώστε να γεμίσει η ζωή των προσώπων που την απαρτίζουν με ενδιαφέροντα, πέρα από την καταναλωτική προτεραιότητα. Με αυτόν τον τρόπο θα «λογικευτεί» η κοινωνία και θα μπορέσει να ανακάμψει ως σύνολο, εμπιστευόμενη τις δυνάμεις της.
Αγαπητά μέλη και φίλοι,
Εκκινούμενοι και κινούμενοι σε αυτήν την κατεύθυνση εφέτος, ο Σύλλογός μας, αποφάσισε οι καθιερωμένες ετήσιες – κεντρικές εκδηλώσεις του να έχουν ιστορικό πρόσημο. Γιατί η ιστορία συνιστά γνώση. 
Έτσι λοιπόν, η πανηγυρική εκδήλωση του Συλλόγου μας για τα Ελευθέρια της γενέθλιας μας γης, της ακριτικής μας Φλώρινας, θα λάβει χώρα την Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 11.00 π.μ. (πρωϊνή), στην αίθουσα εκδηλώσεων της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών , στην οδό Εθνικής Αμύνης 4 (1ος όροφος), με κεντρικό ομιλητή τον Πρόεδρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών κ. Αθανάσιο Καραθανάση, ο οποίος, τιμώντας τη Φλώρινα, θα μας αναλύσει, στην ολιγόλεπτη ομιλία του το θέμα: ‘’Ιστορικόν Εγκώμιον Φλωρίνης’’  Με το πέρας της ομιλίας θα ακολουθήσει χορωδιακό πρόγραμμα. 

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ


                              Ο Πρόεδρος         Η Γενική Γραμματέας
              ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ                              ΓΕΩΡΓΙΑ ΛΙΑΝΤΖΑΚΗ





1 σχόλιο:

  1. Αγαπητοί συμπατριώτες. Κατ' αρχάς σας αξίζουν συγχαρητήρια γιατί με εκδηλώσεις αυτού του είδους δείχνετε ότι τιμάτε την γεννέτηρά σας. Εκτός αν αυτές οι εκδηλώσεις έχουν καθαρά κοινωνικό και όχι εορταστικό ή Πατριωτικό χαρακτήρα. Δηλαδή, αποτελούν μια ευκαιρία για να βρεθείτε εσείς - σαν μια παρεούλα - κάπου για να "τα πείτε". Κάθε χρόνο, στη Φλώρινα γίνονται εκδηλώσεις μνήμης στη θυσία των Ελλήνων στρατιωτών, που απελευθέρωσαν την πόλη μας. Εκδηλώσεις που αποτελούν ιστορικό οδηγό για τους νεωτέρους που δεν γνωρίζουν και ηθικό και Πατριωτικό οδηγό για τους μεγαλυτέρους, που έχουν χάσει τον Πατριωτικό τους προσανατολισμό. Αντιλαμβάνεστε πόσο μεγάλη είναι η διαφορά μας. Πόσο διαφορετικά "βλέπουμε" εμείς αυτές τις επετείους και από πόσο διαφορετικό πνεύμα εμφορούνται οι εκδηλώσεις μας. Υπάρχουν στη Φλώρινα φορείς, αλλά και μεμονομένα πρόσωπα, που πασχίζουν καθημερινά - με συνθήκες τόσο αντίξοες που δεν μπορείτε ούτε να φανταστείτε - να αναδείξουν επετείους αυτού του ιστορικού και ηθικού επιπέδου, αλλά και να αφυπνίσουν τον τοπικό πληθυσμό από έναν ανεξήγητο λήθαργο. Ούτε τους γνωρίζετε, ούτε καν τους έχετε ακουστά, ούτε σκέψη να τους καλέσετε (απλά και μόνο για μια εθυμοτυπική παρουσία) στις δικές σας ΕΛΙΤ εκδηλώσεις. Σας ευχαριστούμε που μας αγνοείτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή