Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες από το Δικηγορικό Σύλλογο Φλώρινας

Το Δ.Σ του Δικηγορικού Συλλόγου Φλώρινας εκφράζει την αλληλεγγύη του στους χιλιάδες πρόσφυγες που ξεριζωμένοι από την φρίκη του πολέμου, την εξαθλίωση και τις ασθένειες βρίσκονται στην χώρα μας, στο δρόμο της αναζήτησης ενός ασφαλούς και αξιοπρεπούς τόπου διαβίωσης μέχρι να σταματήσει η
καταστροφή στις πατρίδες τους. 
Εκφράζει επίσης τον θαυμασμό και τα συγχαρητήριά του στον Ελληνικό λαό, ο οποίος σε περίοδο βαθειάς κρίσης προσφέρει κυριολεκτικά από το υστέρημά του ό,τι μπορεί για την ανακούφιση αυτών των συνανθρώπων μας και ειδικά των μικρών παιδιών, χωρίς διακρίσεις.
Ο λαός μας γνώρισε κατ’ επανάληψη την προσφυγιά και την αναγκαστική μετανάστευση και θα προσφέρει κάθε βοήθεια με ανιδιοτέλεια, επιτελώντας για μια ακόμα φορά το ανθρωπιστικό του καθήκον. 
Καλεί τις κυβερνήσεις των χωρών που βρίσκονται στον δρόμο των προσφυγικών ροών (πολλές από τις οποίες μόλις πρόσφατα γνώρισαν την φρίκη του πολέμου και της προσφυγιάς και πολλοί φιλοξενήθηκαν και στην Ελλάδα) να σεβαστούν τις διεθνείς συνθήκες και υποχρεώσεις τους και να αποκαταστήσουν τις συνοριακές διαβάσεις ως οφείλουν. Να δοθεί, επίσης, η δυνατότητα απευθείας μετακίνησης αεροπορικώς ή ακτοπλοϊκώς προσφύγων προς την χώρα τελικής εγκατάστασης. 
Καλούμε τα μέλη μας και κάθε συμπολίτη μας να συμμετέχει σε κάθε προσπάθεια φορέων και πρωτοβουλιών συγκέντρωσης ανθρωπιστικής  βοήθειας  στην περιοχή μας και θα συμβάλουμε και οι ίδιοι με κάθε τρόπο. Στο πλαίσιο αυτό και σε συνεννόηση με τον Ερυθρό Σταυρό θα συγκεντρώσουμε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες, στα γραφεία του Συλλόγου μας (ισόγειο Δικαστικού Μεγάρου Φλώρινας) από τη Δευτέρα 7 Μαρτίου έως και την Τρίτη 15 Μαρτίου 2016 (κατά τις εργάσιμες ώρες). Τα είδη που θα συγκεντρωθούν είναι:

  • Γάλα μακράς διαρκείας.
  • Βρεφικές κρέμες - βρεφικό γάλα σε σκόνη.
  • Τρόφιμα με μακρά ημερομηνία λήξης, μη ευπαθή, άμεσης -χωρίς μαγείρεμα- κατανάλωσης (ξηρά τροφή, σνακ, μπισκότα, μπάρες δημητριακών, ξηροί καρποί, φρυγανιές, κρουασάν, μέλι και μαρμελάδες (σε ατομικές μερίδες), τσάϊ (σε φακελάκια), κονσέρβες (όχι χοιρινό) – ΟΧΙ νερό/χυμούς/σοκολάτες).
  • Είδη ατομικής φροντίδας και υγιεινής (μπιμπερό, πάνες για μωρά, μωρομάντηλα, κρέμες συγκάματος, σαμπουάν και υγρό σαπούνι σε μικρές συσκευασίες, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, σερβιέτες, ξυραφάκια).
  • Χαρτικά (χαρτί υγείας, χαρτί κουζίνας, χαρτοπετσέτες, χαρτομάντηλα).


Για το Δ.Σ.
                                            Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                                 Δημήτριος Π. Στεφανίδης      Αλέξανδρος Ν. Σιάμκουρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου