Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016

Το καράτε ολυμπιακό άθλημα

Στην 129η Σύνοδο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, που πραγματοποιήθηκε στο Ρίο, στις 2 Αυγούστου, αποφασίστηκε ομόφωνα η ένταξη του καράτε στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020.
Επίσημα λοιπόν, οι αθλητές καράτε, δικαιούνται να αρχίσουν
να προετοιμάζονται για την Ολυμπιάδα του 2020, στο Τόκιο της Ιαπωνίας.
Η ΕΛ.Ο.Κ έχει είδη ξεκινήσει τον Ολυμπιακό σχεδιασμό της, με επιτροπές και προπονητικά team ανά περιφέρεια, με έμπειρους προπονητές και βοηθούς ώστε να έχουν όλοι οι αθλητές την ευκαιρία πρόκρισης στο “όνειρο” .
Είναι μεγάλη μας τιμή που στα σχέδια της Ομοσπονδίας συμπεριλήφθηκαν και τα στελέχη του συλλόγου Α.Σ “ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΝ” ΦΛΩΡΙΝΑΣ, συγκεκριμένα ο Πρόεδρος του Συλλόγου Τσαρτσιταλίδης Κίμων είναι είδη μέλος του Δ.Σ της Ομοσπονδίας, ο Κορομπίλης Γεώργιος τοποθετήθηκε μέλος της διοικούσας επιτροπής της Β. Ελλάδας και ο Κορομπίλης Νικόλαος Περιφερειακός Ομοσπονδιακός βοηθός Προπονητή.  
Το Δ.Σ του συλλόγου τους εύχεται καλή επιτυχία στο δύσκολό έργο που τους ανατέθηκε και είμαστε σίγουροι πως θα το φέρουν σε πέρας.
Τσαρτσιταλίδης Κίμων (μέλος του Δ.Σ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καράτε): 
«Η Ελληνική Ομοσπονδία Καράτε εκφράζει απεριόριστη ικανοποίηση για την ένταξη του αθλήματος στο Ολυμπιακό Πρόγραμμα, καθώς τις τελευταίες δεκαετίες έχουν γίνει τεράστιες προσπάθειες. Χωρίς επιφύλαξη, μπορούμε να πούμε ότι η ένταξη του αθλήματος μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες ήταν το όνειρο κάθε αθλητή καράτε. Ως Ομοσπονδία θα προβούμε σε οποιεσδήποτε ενέργειες χρειάζεται, ώστε να υποστηρίξουμε και να δούμε τους αθλητές μας να συμμετέχουν στους αγωνιστικούς χώρους της Ιαπωνίας, τον Αύγουστο του 2020».
Συγχαρητήρια και στα δυο μέλη του Συλλόγου μας, για τις καίριες θέσεις που τοποθετήθηκαν από την Διοίκηση της Ομοσπονδίας, ενόψει του σχεδιασμού για την Ολυμπιάδα του 2020. Καλή επιτυχία και σε όποιον αθλητή του συλλόγου επιλεγεί για την Προολυμπιακή ομάδα και στην Ολυμπιακή μετέπειτα.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου