Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας

Το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας συνεδρίασε σήμερα, 26 Νοεμβρίου 2016, με κατεπείγον θέμα την έκδοση ψηφίσματος λόγω του αδόκητου θανάτου της εκλεκτής συμπολίτισσάς μας Αντιγόνης Τσάμη. Η εκλιπούσα υπήρξε μια εξαίρετη Φλωρινιώτισσα από το Πισοδέρι, κόρη του Μακεδονομάχου Λάζαρου Τσάμη, με εξέχων ήθος, σεμνότητα και ευγένεια, άνθρωπος της προσφοράς και της καλοσύνης. 

Είχε τιμηθεί με δεκάδες διακρίσεις, βραβεία και μετάλλια για την προσφορά της στην κοινωνία και τη λογοτεχνία. Μεταξύ αυτών τιμήθηκε με το μετάλλιο Εξαίρετων πράξεων από το Υπουργείο Στρατιωτικών για τις υπηρεσίες που προσέφερε στο 428 Στρατιωτικό Νοσοκομείο κατά την περίοδο 1946-1949 και με το μετάλλιο του Χρυσού Αστέρος από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό για την προσφορά της με ζήλο κι αυταπάρνηση στα Νοσοκομεία Φλώρινας και Καστοριάς κατά τον Εμφύλιο Πόλεμο 1946-1949. 
Η Αντιγόνη Τσάμη υπήρξε αγαπητή στους συμπατριώτες της, πολυγραφότατη συγγραφέας λαογραφικών και ιστορικών πονημάτων, σχετικών με την περιοχή μας, και μια εξέχουσα φυσιογνωμία της Φλωρινιώτικης κοινωνίας με πολλές γνώσεις για την τοπική μας ιστορία, την πλούσια πολιτιστική μας παράδοση και τα ήθη και έθιμα του τόπου μας. Η αδόκητη εκδημία της προκάλεσε συναισθήματα συγκίνησης στην τοπική κοινωνίας της Φλώρινας
Ο Δήμαρχος Φλώρινας, κ. Ιωάννης Βοσκόπουλος, και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας 
ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΟΜΟΦΩΝΑ
Α. Να εκφράσουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια για την αιφνίδια εκδημία της αείμνηστης Αντιγόνης Τσάμη, η οποία αγάπησε με πάθος την πατρίδα της, που ήταν η έμπνευση και το επίκεντρο της κοινωνικής της δράσης και του πλούσιου συγγραφικού της έργου, το οποίο αφήνει παρακαταθήκη στις επερχόμενες γενεές. Ο θάνατός της αποτελεί απώλεια για την κοινωνία και τον πνευματικό κόσμο  του Δήμου μας.
Β. Να κατατεθεί στεφάνι στη μνήμη της και να παραστεί σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο στη νεκρώσιμη ακολουθία.
Γ. Το παρόν ψήφισμα να αναγνωσθεί κατά την εξόδιο ακολουθία, να κοινοποιηθεί στους συγγενείς της εκλιπούσης και να δημοσιευθεί στον Τοπικό Τύπο.
Η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας
Όλγα Μούσιου Μυλωνά
Σχολική Σύμβουλος Π.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου