Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2016

Δύο σημαντικά έργα στο χώρο της υγείας εντάσσονται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτική Μακεδονία 2014-2020

Τις εντάξεις δύο νέων σημαντικών έργων που στοχεύουν στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδης. 

Πρόκειται για την ανέγερση του νέου Κέντρου Υγείας Σιάτιστας, προϋπολογισμού 3,1 εκ. € και το έργο της Ανακατασκευής-αποκατάστασης υγρομόνωσης στα δωμάτια του Γενικού Νοσοκομείου Γρεβενών, προϋπολογισμού 425,4 χιλ. ευρώ. 
Τα έργα συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και δικαιούχος είναι η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Συγκεκριμένα, το νέο Κέντρο Υγείας Σιάτιστας θα αναπτυχθεί σε τρία επίπεδα δηλαδή υπόγειο-ισόγειο και 1ος όροφος. Οι επιφάνειες του κτιρίου είναι 1.186,28 τ.μ. κύριοι χώροι, 835,31 τ.μ. υπόγειοι χώροι εγκαταστάσεων και αποθηκευτικοί χώροι και 88,17 τ.μ. ημιυπαίθριοι χώροι. 
Το έργο στο Νοσοκομείο Γρεβενών αφορά σε μια επιφάνεια περίπου 1.600 μ2 και σε απαιτούμενες εργασίες ενισχυμένης υγρομόνωσης που είναι απαραίτητες, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή.
Και τα δύο έργα είναι άμεσης προτεραιότητας για την Περιφερειακή Αρχή, ενταγμένα στο συνολικό σχεδιασμό στον τομέα της υγείας, όπως έχει εκπονηθεί σε συνεργασία  της Αντιπεριφέρειας Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Συνοχής με τη διοίκηση της 3ης ΥΠΕ, τις διοικήσεις των νοσοκομείων και τους φορείς υγείας της Δυτικής Μακεδονίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου