Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Συνελήφθησαν τρεις λαθραλιείς στη Μικρή Πρέσπα

Στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας, διενεργούνται στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι, με σκοπό την πρόληψη και πάταξη του
διασυνοριακού εγκλήματος, με αποτέλεσμα να συλληφθούν 6 άτομα.
Ειδικότερα:
1.Στη λίμνη της Μικρής Πρέσπας την Τρίτη (28-03-2017) το βράδυ, αστυνομικοί της Ομάδας Πλωτής Αστυνόμευσης του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Πρεσπών και του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας, συνέλαβαν -3- υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας 21, 28 και 46 χρόνων, οι οποίοι κατελήφθησαν από εκτελούντες πλωτή περιπολία αστυνομικούς να επιβαίνουν σε δύο ξύλινες βάρκες εντός της λίμνης της Μικρής Πρέσπας και να ψαρεύουν παράνομα.
Οι συλληφθέντες είχαν εισέλθει παράνομα εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, ενώ από την έρευνα προέκυψε ότι ο 21χρονος και ο 28χρονος την 05-03-2017 είχαν αφαιρέσει από κοινού -600- μέτρα δίχτυα, ιδιοκτησίας 27χρονου ημεδαπού ψαρά της Μικρής Πρέσπας.
Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
-2-  βάρκες, 
-3- ξύλινα κουπιά, 
-1- απόχη και
-1.000- μέτρα δίχτυα.
Τα κλοπιμαία αφού κατασχέθηκαν αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους. 
2.Σε ορεινή περιοχή του Πολυανέμου Καστοριάς χθες (29-03-2017) το πρωί, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας Καστοριάς  συνέλαβαν 3 αλλοδαπούς, υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας 27, 36 και 52 χρονών, για παράνομη υλοτομία.
Οι ανωτέρω που είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα, είχαν προβεί στην κοπή ξυλείας περίπου ενός -1- κυβικού μέτρου, ενώ στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία (3) τσεκούρια και τρία (3) άλογα.
Οι συλληφθέντες με τις σχηματισθείσες σε βάρος τους δικογραφίες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπους Εισαγγελείς Πλημμελειοδικών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου