Τρίτη 30 Μαΐου 2017

Κόντρα Σταθάκη - Παναγιωτάκη για τις Λιγνιτικές Μονάδες

Συνεχίζεται η κόντρα, αν και σε χαμηλότερους τόνους, μεταξύ του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργου Σταθάκη και του προέδρου της  ΔΕΗ Μανώλη Παναγιωτάκη.
Στη διάρκεια του 38ου συνεδρίου της
ΓΕΝΟΠ ΔEΗ, που πραγματοποιείται στην Πτολεμαΐδα, ο κ. Σταθάκης απαντώντας στην προ ημερών θέση του προέδρου της ΔEΗ για κοiνοπραξία της εταιρίας με ιδιωτικές εταιρίες στην κατασκευή λιγνιτικών μονάδων, απάντησε: «Τέτοια ώρα τέτοια λόγια. Αυτά έπρεπε να είχαν γίνει πριν από χρόνια. Έπρεπε να πάμε σε μία ξεκάθαρη λύση», σημείωσε ο κ. Σταθάκης αναφερόμενος στα δεδομένα που έφερε η καταδικαστική για τη χώρα μας απόφαση του ευρωπαϊκού δικαστηρίου κι εξήγησε: «Η ΔEΗ θα κάνει το ρόλο της να εκσυγχρονίσει μονάδες της κάνοντας τις αποδοτικές και τα κοινοπρακτικά σχήματα να κάνουν επενδύσεις για να διατηρηθεί το λιγνιτικό δυναμικό».
Από την άλλη μεριά ο πρόεδρος της ΔEΗ, έστειλε τα ακόλουθα μηνύματα στον υπουργό αλλά και στην κυβέρνηση. Το πρώτο αφορά στο τίμημα πώλησης λιγνιτικών μονάδων: «Θα υποχρεωθούμε να διαθέσουμε περιουσιασκά στοιχεία. Δεν υπάρχει περίπτωση αυτό να γίνει για ένα κομμάτι ψωμί... Δεν θα βρεθεί κανείς να υπογράψει κάτι τέτοιο. Δεν θα πουλήσουμε περιουσιακά στοιχεία για να καλύψουμε τρέχουσες ανάγκες. Ήταν η τελευταία φορά που δεχτήκαμε να το κάνουμε αυτό με τον ΑΔΜΗΕ. Τα χρήματα που θα εισπράξουμε θα πάνε σε παραγωγικές επενδύσεις».
Το δεύτερο μήνυμα έχει να κάνει στις παρεμβάσεις της κυβέρνησης και συγκεκριμένα της ηγεσίας του υπουργείου ΠΕΝ στη διοίκηση της ΔEΗ: «Πρέπει να αλλάξει το μοντέλο σχέσεων της Πολιτείας με τη ΔEΗ. Εφόσον είμαστε εκτεθειμένοι στον ανταγωνισμό θα πρέπει να μας δοθούν τα εφόδια», σημείωσε ο κ. Παναγιωτάκης.
Πηγή: euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου