Τετάρτη, 31 Μαΐου 2017

Αναξιόπιστη η ανώνυμη καταγγελία ενός δήθεν νεφροπαθούς του Γ.Ν.Φ.

Την 15-04-2015, μια ανώνυμη καταγγελία ενός δήθεν νεφροπαθούς κατά της εντολέως μου ιατρού νεφρολόγου του Γενικού Νοσοκομείου Φλώρινας κ. Ειρήνης Βασιλείου, διοχετεύτηκε και δημοσιεύτηκε ανεξέλεγκτα και άκριτα,   σχεδόν στα περισσότερα site της Ελλάδας. Το
γεγονός αυτό είχε ως αποτέλεσμα να διασυρθεί ανεπανόρθωτα ως επιστήμονας και ως άνθρωπος πανελλαδικά. Στη συνέχεια, με μία ομαδική επιστολή, οι εννέα νοσηλεύτριες που εργάζονται στην Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στη Φλώρινα, υπέβαλαν αίτηση παραίτησης από την Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Γενικού Νοσοκομείου Φλώρινας, με ένα κείμενο περίπου παρόμοιο με αυτό της ανώνυμης επιστολής. Επίσης, και το σωματείο εργαζομένων στο Νοσοκομείο Φλώρινας, συμμερίζεται την ως ανώνυμη επιστολή. Αφορμή της εντεινόμενης επίθεσης των νοσηλευτριών εναντίον της ιατρού, στάθηκε μία καταγγελία που απηύθυναν μέλη του συλλόγου νεφροπαθών σε βάρος νοσηλεύτριας της μονάδας, που αφορούσε πλημμελή  εκτέλεση των καθηκόντων της και στην οποία καταγγελία η εντολέας μου δεν είχε καμία ανάμειξη.
Τα αναφερόμενα τόσο στην ανώνυμη επιστολή, όσο και στην ομαδική αίτηση παραίτησης, αλλά και σε αυτήν του Σωματείου, έγιναν αντικείμενο ενδελεχούς έρευνας, καθότι θεωρήθηκαν από την αρμόδια εισαγγελική αρχή, και ορθά, πολύ σοβαρά,  και διέταξε προκαταρκτική εξέταση για την διερεύνηση όλων των καταγγελιών σε βάρος της ιατρού.
Η προκαταρκτική διαδικασία διήρκεσε μεγάλο χρονικό διάστημα, περίπου 22 μήνες και εξετάστηκαν πάρα πολλοί μάρτυρες, τόσο προτεινόμενοι, όσο και καλούμενοι με πρωτοβουλία της κας Εισαγγελέας και σύμφωνα με το πόρισμα – πρότασή της «από τα συλλεγέντα κατά τη διενεργηθείσα προκαταρκτική εξέταση αποδεικτικά στοιχεία προέκυψε ότι, ουδόλως η ελεγχόμενη ιατρός διέπραξε τα υπό διερεύνηση αδικήματα, αλλά ούτε και οποιοδήποτε άλλο αυτεπαγγέλτως διωκόμενο αδίκημα».  
Θα περίμενε κανείς από τα site που ανήρτησαν την ανώνυμη επιστολή ανεξέλεγκτα και κυρίως, χωρίς να ενδιαφερθούν αν ο ανώνυμος επιστολογράφος είναι υπαρκτό πρόσωπο, να θέσουν υπόψη της  Εισαγγελίας Φλώρινας τα στοιχεία του και βασικά, να ακούσουν και την άλλη άποψη. Ωστόσο, μη ενεργώντας με αυτόν τον τρόπο, συμμετείχαν ηθελημένα ή αθέλητα στην συκοφαντική επίθεση εναντίον της ιατρού, που στην ουσία στόχευε τόσο στο κλείσιμο της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού, όσο και στην φυσική  και επιστημονική της εξόντωση  με το  bullyinq που έχει εξαπολυθεί εναντίον της.
Επίσης, η ιατρός θα ανέμενε από τις Νοσηλεύτριες και από το Σωματείο των εργαζομένων του Νοσοκομείου της Φλώρινας, που παρά το γεγονός των αντιθέσεων και των καταθέσεών τους, η Μονάδα λειτουργεί μετά από παρέμβαση της εισαγγελικής αρχής σε ικανοποιητικό επίπεδο, εδώ και 2 χρόνια περίπου, να ζητήσουν συγγνώμη για την συμμετοχή τους στην ολομέτωπη επίθεση εναντίον της ιατρού. Άλλωστε και η ίδια είναι εργαζόμενη και μέλος του σωματείου, αντιπαλεύοντας με νύχια και με δόντια μια κατάσταση που ξεπερνούσε κάθε όριο συκοφαντίας και προσβολής της προσωπικότητάς της, τόσο στην κοινωνία της Φλώρινας, όσο και στους προϊσταμένους της.
Στην ολομέτωπη αυτή επίθεση άντεξε μόνο και μόνο για τους ασθενείς και τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού. Αυτούς είχε στο μυαλό της. Αυτούς έχει και τώρα, πιστή στον όρκο του Ιπποκράτη, και  πέραν αυτών, ουδέν.
Με την παρούσα σας καλώ όλους άμεσα και χωρίς άλλη ειδοποίηση, να προβείτε στην απόσυρση της κατάπτυστης συκοφαντικής ανώνυμης καταγγελίας εις βάρος της εντολέως μου και να αναρτήσετε την παρούσα επιστολή για την πλήρη αποκατάσταση του ονόματός της. 
Σε διαφορετική περίπτωση, και χωρίς άλλη ειδοποίηση, η εντολέας μου, είναι αναγκασμένη να προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες.

Φλώρινα, 29-05-2017
Η πληρεξούσια δικηγόρος
ΓΛΥΚΕΡΙΑ Ν.ΚΟΚΚΙΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου