Τρίτη 1 Μαΐου 2018

ΕΚΦ: 1η Μάη Εργατική Πρωτομαγιά - Απεργούμε

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας καλεί σε μαζική και μαχητική συμμετοχή τους εργαζόμενους, άνεργους και συνταξιούχους στην εκδήλωση και συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς.

Τιμούμε τους μεγάλους αγώνες της εργατικής τάξης και όλων όσων έδωσαν ακόμα και τη ζωή τους για την υπεράσπιση και κατοχύρωση των εργασιακών μας δικαιωμάτων, το δικαίωμα μας για αξιοπρεπείς μισθούς και συνθήκες εργασίας, την δημοκρατία στους χώρους δουλειάς.
Στα χρόνια των μνημονίων, οι μισθοί και τα δικαιώματα των εργαζομένων έχουν εισέλθει σε μια διαρκή φάση συρρίκνωσης, ενώ τα κέρδη του κεφαλαίου συνεχίζουν να αυξάνονται. Η ανεργία, η φτώχια και οι διάφοροι κοινωνικοί αποκλεισμοί, αποτελούν πια γεγονός και η συνολική πορεία της οικονομίας συνεχίζει να χαρακτηρίζεται από την διαρκή λιτότητα.
Οι συντάξεις μειώνονται και η πρώτη λαϊκή κατοικία, από δικαίωμα για όλους, τίθεται σε αμφισβήτηση εκ μέρους των Τραπεζών και της Κυβέρνησης.
Οι ευθύνες και της σημερινής Κυβέρνησης, που άλλα υποσχέθηκε και άλλα κάνει, είναι τεράστιες. Οι πολιτικές των νεοφιλελεύθερων Μνημονίων, δηλαδή, της λιτότητας, της φτώχειας, της ανεργίας, των κουτσουρεμένων εργασιακών δικαιωμάτων, της εργοδοτικής αυθαιρεσίας – τρομοκρατίας,  των καταργημένων Συλλογικών Συμβάσεων, των πετσοκομμένων συντάξεων θα συνεχιστούν και μετά την επίσημη λήξη του Μνημονίου, παρά την διαφορετική κυβερνητική αφήγηση.
Την μέρα της ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ, την ημέρα ΜΝΗΜΗΣ και ΤΙΜΗΣ   των αγώνων της εργατικής τάξης, καλούμαστε όλοι να βροντοφωνάξουμε «Φτάνει πια».
Καλούμαστε όλοι να διατρανώσουμε την βούλησή μας ενάντια στην φτώχεια, στην αδικία, στην κατάργηση των εργασιακών και ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων.
Καλούμε τους εργαζόμενους. τους άνεργους και τους συνταξιούχους στην αίθουσα Γενικών Συνελεύσεων του ΕΚΦ και ώρα 10:00π.μ. να δώσουν το παρόν στην Απεργιακή Συγκέντρωση 
ΖΗΤΩ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ!
ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου