Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018

Η χώρα μας ηγέτιδα δύναμη και πυλώνας σταθερότητας στην περιοχή των Βαλκανίων

Η Μεγάλη Πρέσπα, εκτός από το σημείο συνάντησης τριών κρατών, είναι από την Κυριακή 17 Ιουνίου 2018 το σύμβολο της συνεργασίας, της ειρήνης και της συναδέλφωσης των λαών. Η ελληνική εξωτερική πολιτική κατάφερε να στηριχθεί σε ότι πιο θετικό υπήρχε στη βάση της διαπραγμάτευσης του 2008, εμπλουτίζοντας την με  επιπλέον
θετικά στοιχεία, πάντα με γνώμονα την ιστορική αλήθεια και το σεβασμό των δυο λαών.
Με αυτή τη συμφωνία, επιτυγχάνονται πολύ περισσότερα από τον στόχο της «εθνικής γραμμής», και αυτά αφορούν:
-Τη «σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό»  με ισχύ της έναντι όλων (erga omnes).
-Την εξαφάνιση κάθε είδους αλυτρωτισμού.
-Την αναθεώρηση του συντάγματος της γείτονος χώρας.
-Τη ρητή παραδοχή εκ μέρους των γειτόνων μας, ότι η ιστορία τους δεν έχει την παραμικρή σχέση με την ελληνική ιστορία και τον ελληνικό πολιτισμό της αρχαίας Μακεδονίας.
-Την αναγνώριση της σλαβικής καταγωγής και της αντίστοιχης ιστορικής παράδοσης του λαού της γείτονος χώρας.
-Τη ρητή διαβεβαίωση περί του απαραβίαστου των συνόρων.
-Τη ρητή παραδοχή της ανυπαρξίας μειονοτικού ζητήματος.
-Την κατοχύρωση του δικαιώματός μας για επικύρωση της συμφωνίας, αφού ολοκληρωθούν οι δεσμεύσεις των γειτόνων μας.
Η χώρα μας με αυτή τη συμφωνία παίρνει πίσω την ιστορία της και αναδεικνύεται ηγέτιδα δύναμη  και πυλώνας σταθερότητας στην περιοχή των Βαλκανίων.
Όμως, ενώ όλος ο κόσμος χαιρετίζει την συμφωνία χαρακτηρίζοντας την θρίαμβο της διπλωματίας, στην χώρα μας η υποκρισία περισσεύει με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να δηλώνει άλλα στη χώρα και άλλα στο εξωτερικό. Ακόμη να μας απαντήσει ο κ. Μητσοτάκης για το τι προτίθεται να κάνει η ΝΔ  εάν και εφόσον αναλάβει την κυβέρνηση. Θα ακυρώσει την συμφωνία;
Σήμερα οι δυνάμεις της αντίδρασης και  στις δύο χώρες, έχουν κοινή βάση επιχειρημάτων, την πατριδοκαπηλία,  την αλλοίωση της ιστορίας και τον  άκρατο λαϊκισμό. ΝΔ και VMRO, όχι μόνο αγνοούν τις ιστορικές ευθύνες τους για τη διαιώνιση του προβλήματος, αλλά υπό την ηγεμονία ακροδεξιών ομάδων στο εσωτερικό τους επιδίδονται σε διχαστικές πρακτικές.
Στη χώρα μας στελέχη της ΝΔ χέρι-χέρι με μέλη της ΧΑ προσπαθούν να αναβιώσουν τις εποχές του παρακράτους στοχοποιώντας πολιτειακούς παράγοντες, πολίτες, στελέχη και εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ, προτρέποντας εγκληματικά σε πράξεις βίας.
Θα θέλαμε επίσης να επισημάνουμε την στάση αρκετών Δημάρχων της ΔΜ που χωρίς καμία αίσθηση ευθύνης, έχουν πειθαρχήσει στο σχέδιο της διαίρεσης του ελληνικού λαού, υπονομεύοντας την κοινωνική συνοχή, μετατρέποντας τους Δήμους σε παραρτήματα της ΝΔ, όπως και τη στάση της τοπικής εκκλησίας που φαίνεται ότι νοστάλγησε άλλες εποχές. Ακόμα αντηχεί στην περιοχή μας ο ήχος της καμπάνας που προσκαλούσε τον κοινωνικό μεσαίωνα για να αμαυρώσει τις μεγάλες κινηματογραφικές δημιουργίες του Θεόδωρου Αγγελόπουλου.
Καλούμε κάθε προοδευτικό πολίτη της ΔΜ, να απομονώσει τις ακροδεξιές αντιλήψεις και πρακτικές που  διχάζουν την κοινωνία και βάλουν ευθέως τη Δημοκρατία.
Κανείς δεν μπορεί να πισωγυρίσει τη χώρα στο παρελθόν και τον κοινωνικό μεσαίωνα, ειδικά σήμερα που η χώρα μας βρίσκεται αντιμέτωπη με το μέλλον της.
Παραλάβαμε μία χώρα με τη θηλιά της επιτροπείας στο λαιμό, σε διεθνή απομόνωση, κατεστραμμένη από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, με διαλυμένο το κοινωνικό κράτος, βουτηγμένη στον βούρκο της διαφθοράς και μέσα στο πολύ σύντομο χρονικό διάστημα διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, αυτή η χώρα, κερδίζει την διεθνή της αναγνώριση, βγαίνει από τα μνημόνια και προχωρά στον δρόμο της ανάπτυξης και της δημιουργίας.
ΠΣΕ ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Μακεδονίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου