Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018

Θεατρική παράσταση: "Ράφτης Κυριών"

Σας προσκαλούμε στην θεατρική μας παράσταση που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Φλώρινας την 22, 23, 24 Ιουνίου 2018.

Με εκτίμηση,
Θεατρική ομάδα " Τρίτο κουδούνι "
Συλλόγου εκπαιδευτικών Π.Ε. Φλώρινας.

ΥΠΟΘΕΣΗ
Σε μια συνοικία του Παρισιού, ο γιατρός Ζεράρ Μουλινώ επιστρέφει ξημερώματα στην συζυγική στέγη μετά από μια αποτυχημένη απόπειρα απιστίας με τη Σουζάν, σύζυγο του Ωμπέν. Εκεί τον περιμένουν ο υπηρέτης του Ετιέν, η γυναίκα του Υβόν και στη συνέχεια εισβάλλει η πεθερά του η κυρία Έγκρβιλ. Ο Ωμπέν απατά τη Σουζάν με τη Ρόζα, σύζυγο του Μπασινέ, φίλου του Μουλινώ. Ο Μουλινώ προκειμένου να μπορεί ανενόχλητος να ζήσει τον παράνομο έρωτά του, νοικιάζει από τον Μπασινέ ένα διαμέρισμα το οποίο μέχρι πρότινος λειτουργούσε ως ραφτάδικο κι εκεί κανονίζει να συναντήσει τη Σουζάν. Από το «αμαρτωλό» διαμέρισμα περνάνε νόμιμοι σύζυγοι και παράνομοι εραστές, μια πελάτισσα του πρώην ραφτάδικου, η κυρία Πομπονέτ, η οποία επιμένει να της πάρει ο «ράφτης» Μουλινώ μέτρα για το καινούριο της φόρεμα.
 Συναντήσεις που δεν έπρεπε να συμβούν, αλήθειες που καταλήγουν σε κατά συνθήκη ψέματα, συνεχείς εναλλαγές ρόλων και κωμικά απρόοπτα, συνθέτουν μια εικόνα απόλυτης φάρσας. Κι αν στο Ράφτη κυριών τα πρόσωπα και τα κοστούμια αλλάζουν, ποιος θα μπορούσε να αρνηθεί ότι και η δική μας εποχή δεν χαρακτηρίστηκε από εκείνον τον επιφανειακό καθωσπρεπισμό που τόσο εύστοχα και αστεία καυτηριάζει ο Ζωρζ Φεντώ με το έργο του;
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Κατασκευή σκηνικών: Γιώργος Κατικαρίδης  
Σκηνοθεσία- Διασκευή: Γιώργος Σαπαρδάνης
Μουσική επιμέλεια: Ευγενία Γάκη
Επιμέλεια αφίσας- βίντεο: Μαρία Ζουριδάκη 
Φωτισμός- ήχος: Μιχάλης Πασχαλίδης 
Σκηνογραφία- Ενδυματολογία: Πηνελόπη Γαΐτη

Πρωταγωνιστούν με αλφαβητική  σειρά:
Ρόζα:        Αλέκα Χρυσικού
Πομπονέτ:  Αυγή Βασιλειάδου
κα Εγκρβιλ:    Δήμητρα Μαριανού
Μπασινέ:      Ηλίας Δαφόπουλος
Ωμπέν:         Κλήμης Σολομωνίδης
Υβόν:        Μάρω Τυρπένου
Σουζάν:       Νατάσα Καππάτου
Ετιέν:         Σάββας Τικταπανίδης

Μουλινώ:     Σταύρος Πασπάλης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου