Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Ο Δ.Ηλιάδης υπέρ της λειτουργίας των ΕΛ.ΤΑ Βεύης & Σκλήθρου


Υιοθετώντας το απόλυτα δίκαιο αίτημα των κατοίκων της Βεύης και του Σκλήθρου, ο αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας κ. Δ.Ηλιάδης απέστειλε προς το Γενικό Διευθυντή των ΕΛ.ΤΑ, την ακόλουθη επιστολή διαμαρτυρίας:


Κε Διευθυντά,
Με πικρία που οδηγεί στην αγανάκτηση πληροφορηθήκαμε το σχεδιασμό της Διεύθυνσής σας, η οποία εντασσόμενη στα πλαίσια της «αναδιάρθρωσης» του ταχυδρομικού δικτύου αναστέλλει τη λειτουργία καταστημάτων των ΕΛ.ΤΑ στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας με ενδεικτικά αυτά της Βεύης και του Σκλήθρου.
Πιστεύουμε πως τα ΕΛ.ΤΑ ως δημόσιος φορέας πρώτιστα επιβάλλεται να επιτελούν κοινωνικό ρόλο και να μη λειτουργούν με καθαρά οικονομικά κριτήρια.
Θεωρούμε πως η αναστολή της λειτουργίας των Ταχυδρομικών Γραφείων είναι μία ακόμη γροθιά στο ταλαιπωρημένο σώμα της περιοχής μας, που συνεχώς δέχεται ανελέητα χτυπήματα από τα κέντρα εξουσίας, αθηναϊκά και όχι μόνον. Η Φλώρινα συνεχώς αποψιλώνεται, υπολειτουργεί, αποδυναμώνεται, αιμορραγεί.
Τα κατά τόπους Ταχυδρομικά Γραφεία εξυπηρετούν τις χιλιάδες των αγροτών, των συνταξιούχων, των επιδοματούχων, των ξωμάχων της ελληνικής γης αλλά και τους απόδημους συμπατριώτες μας. Η μη λειτουργία τους ανατρέπει τις οικονομικές ισορροπίες, λειτουργώντας σε βάρος των ΕΛΤΑ και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, του μόνου πιστωτικού ιδρύματος που δραστηριοποιείται σε πολλά σημεία της ακριτικής περιοχής μας.
Η μη λειτουργία τους, κ. Δ/ντα, θα έχει τα αντίθετα αποτελέσματα από τα επιδιωκόμενα: Αποσύρσεις καταθέσεων, μεταφορά τους σε ιδιωτικές τράπεζες, συρρίκνωση των ΕΛΤΑ. Εκτός κι αν αυτός είναι ο απώτερος, ανομολόγητος στόχος σας: Η ιδιωτικοποίηση και το ξεπούλημα των κρατικών επιχειρήσεων.
Διαμαρτυρόμαστε και επιτακτικά απαιτούμε την επαναλειτουργία των Ταχυδρομικών Γραφείων στην περιοχή μας. Δεν θα ανεχθούμε παραπέρα αποδυνάμωση-ξεπουπούλιασμά της. Η οικονομική κρίση δεν είναι δικαιολογία για όσα σε βάρος της περιοχής μας συμβαίνουν. Είναι πρόφαση που την εκμεταλλεύεστε για να ερημοποιηθεί η ελληνική ύπαιθρος και να εξοντωθεί η τρίτη ηλικία.
Ως αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας, συντάσσομαι με τα αιτήματα των δικαίως διαμαρτυρομένων κατοίκων, οι οποίοι στο πρόσωπό μου, όπως και σ’ αυτά των περιφερειακών συμβούλων θα βρουν ενεργούς αρωγούς και συμπαραστάτες.
Υποσχόμαστε να συνεχίσουμε τον αγώνα μας για να σταματήσει η αποψίλωση της ελληνικής υπαίθρου.

2 σχόλια:

  1. ο δήμαρχος δεν καταδέχεται να ασχοληθεί με τέτοια μικρά θεματάκια?? ..αλίμονο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αφου συμπαραστέκεται άς κόψει ένα 1000ευρω το μήνα για να πηγαίνει με μισθό ταχυδρόμος κάθε μέρα στην βεύη...τόσο απλά είναι τα πράγματα ...όσο για τον δήμαρχο αλλού παπα ευαγγέλιον

    ΑπάντησηΔιαγραφή