Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Επιστολή διαμαρτυρίας στον υφυπουργό Δ.Κουσελά



Με αφορμή την επίσκεψη του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Δ.Κουσελά, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας αποφάσισε να του επιδώσει την κάτωθι επιστολή διαμαρτυρίας:



Κύριε υφυπουργέ,

Η δύσκολη περίοδος που διανύει η χώρα μας και τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει, αναδεικνύουν περισσότερο από κάθε άλλη φορά τα τοπικά προβλήματα των τοπικών κοινωνιών.
Η ανεργία μαστίζει την περιοχή. Ήδη από έρευνα που πραγματοποιήσαμε ως εργατικό κέντρο για τα ποιοτικά και ποσοτικά χαρακτηριστικά των ανέργων του νομού Φλώρινας, η ανεργία ξεπερνά το 25% με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα επιβίωσης των συμπολιτών μας.
Στα πλαίσια αυτά ζητούμε να υπάρχει μέριμνα από μέρους σας, με την ευθύνη και τις αρμοδιότητες που έχετε έτσι ώστε:
  1. Να εξαιρεθεί ο νομός Φλώρινας από το φόρο για την εξίσωση του πετρελαίου θέρμανσης, όπως έχετε προαναγγείλει ότι θα ισχύσει για την περίοδο του χειμώνα το 2011, για  όλους τους κατοίκους του νομού Φλώρινας, ανεξάρτητα του εισοδήματος που έχουνε.
  2. Να έχουμε αντίστοιχη μείωση του ΦΠΑ όπως εφαρμόζεται στη νησιωτική Ελλάδα για να υπάρχουν κίνητρα αναπτυξιακά στο νομό, ώστε να σταματήσει η μετακίνηση των συμπολιτών μας προς τη γειτονική χώρα της FYROM, από την οποία καθημερινά διέρχονται το τελωνείο της Νίκης χιλιάδες πολίτες είτε για πετρέλαιο – βενζίνη, είτε για αγορές της καθημερινότητας, με αποτέλεσμα να έχουμε μεγάλη εκροή συναλλάγματος προς τη χώρα αυτή.
  3. Ζητούμε επαναφορά του νόμου για τη ΒΙ.ΠΕ. Φλώρινας, σχετικά με τα ειδικά αναπτυξιακά μέτρα και κίνητρα έτσι ώστε να υπάρξουν επενδύσεις.
  4. Επαναλειτουργία της γραμμής του τρένου από Θεσσαλονίκη – Φλώρινα και αντίστοιχα και ένταξη της στις άγονες γραμμές τις οποίες χρηματοδοτεί το Υπουργείο Οικονομικών για να υπάρχει ίση μεταχείριση με την υπόλοιπη Ελλάδα.
  5. Ειδικό νόμο για τις παραμεθόριες περιοχές και το ποσοστό των ενσήμων που χρειάζονται για τη χορήγηση της ανεργίας για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
  6. Διαφωνούμε κάθετα σε οποιαδήποτε μείωση ή περιορισμό του επιδόματος ανεργίας, όπως σχεδιάζει να εφαρμόσει η κυβέρνηση με τις επιβολές του ΔΝΤ.




1 σχόλιο:

  1. το παλευει, το παλευει το ε.κ. αλλα.το θέμα είναι ακούει καννείς στέφανε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή