Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

"Ιστορίες για Αρκούδες", από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος



Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος δραστηριοποιεί και φέτος το Κλιμάκιο Μακεδονίας – Θράκης, θεσμό που επανίδρυσε τον χειμώνα του 2010, έχοντας ως στόχο την παρουσίαση θεατρικών παραστάσεων αξιώσεων σε περιοχές όπου η δυνατότητα πρόσβασης των πολιτών στο θέατρο είναι δύσκολη.
Μένοντας πιστό στη φιλοσοφία ότι η παρουσία του



 στη Μακεδονία και τη Θράκη επιβάλλεται για λόγους εθνικής σημασίας, αλλά και ότι ως θεσμός δημοσίου συμφέροντος πρέπει να ανταποκρίνεται στις ανάγκες, τα αιτήματα και τις προσδοκίες του πληθυσμού της Βορείου Ελλάδος, το Κ.Θ.Β.Ε. ξεκινά μια δίμηνη περιοδεία με αφετηρία τον Νομό Φλώρινας.
Το Κλιμάκιο Μακεδονίας - Θράκης του ΚΘΒΕ παρουσιάζει φέτος τις «Ιστορίες για αρκούδες», τρία σατιρικά μονόπρακτα του ΄Αντον Τσέχωφ («Πρόταση γάμου», «Οι βλαβερές συνέπειες του καπνού» και «Η αρκούδα»), στα οποία κυριαρχεί η διαχρονική δυναμική της κωμωδίας και η βαθειά αγάπη του συγγραφέα για τις υποχρεώσεις, τις άρσεις και τις αμφισημίες της ανθρώπινης ύπαρξης.
Τη σκηνοθεσία της κοινής παράστασης των τριών μονόπρακτων έργων ανέλαβε ο Γιάννης Καλατζόπουλος, τα σκηνικά και κοστούμια η Άννα Μαρία Βάσιακ και τους ρόλους οι ηθοποιοί Τάσος Πανταζής, Αλέξανδρος Ζαφειριάδης και Μαρίνα Χατζηιωάννου.

  

Πρόγραμμα παραστάσεων:
Πέμπτη  10 Μαρτίου, 20:30, Κέντρο Νεότητας Μελίτης
Παρασκευή 11 Μαρτίου, 21:00, Πολιτιστικό Κέντρο Φλώρινας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου