Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

5.500 φωτοτυπίες για κάθε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου!



Σε μια εποχή που το διαδίκτυο προσφέρει πληθώρα δυνατοτήτων που σχετίζονται με την ταχύτητα, την ποιότητα και κυρίως τις δωρεάν υπηρεσίες, κάποιοι στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας συνεχίζουν να λειτουργούν με παραδοσιακές συνταγές, άκρως επιβαρυντικές για τα δημόσια ταμεία.

Συγκεκριμένα για την προχθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου χρειάστηκαν 5.253 φωτοτυπίες (103 σελ. Χ 51 μέλη) προκειμένου να ενημερωθούν οι περιφερειακοί σύμβουλοι, τη στιγμή που όλο το προαναφερθέν υλικό θα μπορούσε να αποσταλεί εντελώς ανέξοδα με τη χρήση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Αν υπολογίσουμε ότι η μέση τιμή πώλησης ανά φωτοτυπία στην αγορά κυμαίνεται γύρω στα 0,07€, συμπεραίνουμε ότι το συνολικό κόστος αυτής της πρακτικής ανέρχεται στα 367€ ανά συνεδρίαση (χωρίς να υπολογίζονται τα έξοδα courier που απαιτούνται για την παράδοση του σχετικού υλικού σε κάθε περιφερειακό σύμβουλο ξεχωριστά).
Αντίστοιχα για κάθε συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής απαιτούνται 900 φωτοτυπίες (150 σελ. κατά μέσο όρο Χ 9 μέλη), σύνολο 94,50€ ανά συνεδρίαση (χωρίς να υπολογίζονται τα έξοδα courier που απαιτούνται για την παράδοση του σχετικού υλικού σε καθένα από τα μέλη της επιτροπής).
Σε πείσμα των καιρών, κάποιοι εξακολουθούν να προτείνουν την κρατική «δίαιτα».
Πηγή:kozan.gr
Σ.Σ. Δεν είναι μόνο τα λεφτά, αλλά και η σπατάλη χαρτιού. Μηδενική ευαισθησία προς το περιβάλλον! Σκεφτείτε τι γίνεται σε όλη την Ελλάδα και πόσο χαρτί πετάμε τζάμπα για μια μόνο συνεδρίαση, αν ακολουθείται όπως στη Δυτική Μακεδονία η ίδια λογική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου