Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Τέλος στην κρατική επιχορήγηση για το Πανεπιστήμιο.. λόγω ασυνέπειας!!!



Απίστευτο και όμως αληθινό! Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας κατάφερε να χάσει την κρατική χρηματοδότηση, λόγω αβλεψίας ή καθυστέρησης της διοίκησης να αποστείλει τα οικονομικά στοιχεία στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους!!! Η σχετική είδηση, που αφορά σε τρία πανεπιστημιακά ιδρύματα
και σε άλλους 235 φορείς δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία». Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ, Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πάντειο Πανεπιστήμιο και Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, ΕΡΤ, 37 νοσοκομεία -μεταξύ των οποίων και πανεπιστημιακά, 9 θεραπευτήρια και συνολικά άλλοι 235 φορείς χάνουν τα κρατικά χρήματα, από την ερχόμενη εβδομάδα.

Το υπουργείο Οικονομικών έκανε πράξη, νόμο που υπάρχει από τη δεκαετία του 1990 και προχώρησε στο κόψιμο της κρατικής επιχορήγησης και στην επιβολή ποινής έναντι των διοικητών που δεν αποστέλλουν οικονομικά στοιχεία στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.
Το κόψιμο της κρατικής επιχορήγησης θα έχει επιπτώσεις στη λειτουργία των φορέων, καθώς όσοι δεν διαθέτουν ταμειακά αποθέματα κινδυνεύουν να μην έχουν να πληρώσουν ούτε τους μισθούς των εργαζομένων!
«Η ευθύνη των διοικήσεων των φορέων είναι μεγάλη», δήλωνε αρμόδιος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, τονίζοντας πως αν δεν στείλουν τα στοιχεία, βάσει των οποίων υπολογίζεται το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης, για το οποίο και είμαστε υπόλογοι έναντι της τρόικας, τότε δεν υπάρχει περίπτωση να ανοίξει η στρόφιγγα της κρατικής επιχορήγησης.

1 σχόλιο:

  1. Και πολύ καλά τους έκαναν,να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους την άλλη φορά.Βρωμιάρηδες, μόνο να παίρνουν ξέρουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή