Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

Η ΔΑΠ καταγγέλλει την κατάργηση των Τ.Ε.Ι. Φλώρινας


Χθες, το Υπουργείο Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης παραμονές των πανελλαδικών εξετάσεων έδωσε στη δημοσιότητα τον αριθμό των εισακτέων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση για το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012. Ακόμα και μετά από μια γρήγορη ανάγνωση μπορεί ο καθένας να αντιληφθεί τη μεθοδευμένη απόφαση του Υπουργείου να αναστείλει εμμέσως την λειτουργία 24 τμημάτων ΤΕΙ, αφού με την περικοπή εισακτέων στα συγκεκριμένα τμήματα, επί της ουσίας, τα οδηγεί σταδιακά σε.... αναγκαστικό λουκέτο.

Παρά τις Κυβερνητικές διαβεβαιώσεις από την αρχή της ακαδημαϊκής χρονιάς ότι το Μνημόνιο δεν αγγίζει την Παιδεία, εκ του αποτελέσματος και μετά από τόσες πρόχειρες αποφάσεις του Υπουργείου φαίνεται ότι η ασυνέπεια της κα. Διαμαντοπούλου είναι πρωτοφανής και απαράδεκτη. Η στάση της δε, άκρως ερασιτεχνική. Ποτέ στο παρελθόν, δεν παρουσιάστηκε τέτοια υποτίμηση και υποβάθμιση των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων. Ποτέ στο παρελθόν δεν έχουν παρθεί τέτοιες αποφάσεις χωρίς να έχουν συγκληθεί τα αρμόδια όργανα ΣΑΠΕ και ΣΑΤΕ, χωρίς να έχουν ακουστεί καν οι απόψεις όλων των εμπλεκόμενων φορέων.
Αν και από την αρχή της χρονιάς, το επιτελείο του Υπουργείου Παιδείας μας επεσήμανε με διθυραμβικά λόγια ότι βασική επιδίωξή του αποτελεί η σύνδεση των ΤΕΙ με την παραγωγική βάση της αντίστοιχης περιοχής που εδρεύουν τα Ιδρύματα, εύλογο είναι το ερώτημα μας πως μπορεί αυτό να επιτευχθεί μέσα από την συγκεκριμένη απόφαση. Πως μπορεί ένα Ίδρυμα να εξελιχθεί με αποφάσεις που οδηγούν στην εξαφάνισή του από τον εκπαιδευτικό χάρτη και μόνο. Το να κλείσει ένα Ίδρυμα κα. Υπουργέ δεν είναι δείγμα προόδου αλλά αποκλειστικά δείγμα οπισθοδρόμησης!
Πρέπει επιτέλους να καταλάβετε ότι, η εκπαίδευση είναι Εθνική υπόθεση. Πρέπει επιτέλους να καταλάβετε ότι, υπάρχει ανάγκη για νέα εκπαιδευτική πολίτικη. Σε καμία περίπτωση όμως, με τους όρους που επιβάλλει το Μνημόνιο. Πρέπει να καταλάβετε ότι τα ΤΕΙ είναι καταξιωμένα την συνείδηση του κόσμου της αγοράς και δεν έχετε κανένα δικαίωμα με τις παράνομες αποφάσεις σας να τα υποβαθμίζετε συνεχώς. Είναι απορίας άξιο κα. Υπουργέ, τι θα πείτε εσείς και η συνδικαλιστική σπουδαστική σας παράταξη, η ΠΑΣΠ, στους γονείς και τους σπουδαστές των συγκεκριμένων Τμημάτων, στους καθηγητές και στους υπόλοιπους υπαλλήλους που από δω και στο εξής θα ζουν σε συνθήκες σύγχυσης και οικονομικής ανασφάλειας και αβεβαιότητας.
Όλους εμάς, ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, αλλά και το σύνολο της σπουδάζουσας νεολαίας θα μας βρείτε απέναντι σας σε οποιαδήποτε απόφαση υποβαθμίζει το επίπεδο των σπουδών μας. Η επίλυση των προβλημάτων για εμάς δεν έχει χρώμα και αποτελεί επιτακτική ανάγκη ειδικά όταν σχετίζονται με το ενεργό δυναμικό της χώρας μας. Δε θα συμβιβαστούμε με τίποτα λιγότερο από ότι ονειρευτήκαμε και ότι μας αξίζει. Δε θα μας στερήσει κανείς με το έτσι θέλω τα δικαιώματα μας. Καμία και κανένας υπουργός δε θα μας απαγορέψει και θα μας στερήσει το δικαίωμα να κάνουμε όνειρα για το μέλλον μας.
Υ.Γ Μήπως ήρθε η ώρα να σκεφτείτε σοβαρά την παραίτησης σας κα Υπουργέ;

ΔΑΠ-ΝΔΦΚ
Δύναμη Ευθύνης – Προοπτική Ελπίδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου