Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Η πρώτη συνέντευξη του ανεξάρτητου βουλευτή Γ.Λιάνη


Φωτό: Στέλιος Γαβριηλίδης
Στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Αμύνταιο, και σε συναισθηματικά φορτισμένο κλίμα ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Φλώρινας Γ.Λιάνης παρεχώρησε σήμερα το μεσημέρι Συνέντευξη Τύπου στα τοπικά και περιφερειακά ΜΜΕ. 

«Το μεσοπρόθεσμο ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, που γέμιζε τους προηγούμενους μήνες και δεν παραιτήθηκα ξαφνικά» δήλωσε ο Γιώργος Λιάνης και συνέχισε λέγοντας πως η κίνηση της παραίτησης είχε συμβολικό χαρακτήρα και προέβη σε αυτή για δύο βασικούς λόγους: λόγω συνείδησης και λόγω διαφωνίας με την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης. Θέλοντας να ξεκαθαρίσει την πολιτική του απόφαση δήλωσε: «Σύμφωνα με το άρθρο 51 του Συντάγματος "οι βουλευτές αντιπροσωπεύουν το έθνος" και αυτό έπραξα κι εγώ με τη στάση μου. Δε θεωρώ ότι απογοήτευσα κανέναν και εξακολουθώ να αγωνίζομαι για τη Φλώρινα».
Σε ό,τι αφορά την αποτίμηση του έργου του ο βουλευτής πρόσθεσε: «Αυτοί που ασκούν σκληρή κριτική και τα ισοπεδώνουν όλα, προσπαθούν να ακυρώσουν το έργο μου. Μπορεί να βρει κανείς έργα εδώ κι εκεί, που έγιναν στη διάρκεια της θητείας μου, από σημαντικά έως μέτρια. Αυτό όμως που έκανα ήταν να στείλω την αγωνία αυτής της περιοχής σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, όσο μπορούσα. Και τώρα οι άνθρωποι τεντώνουν το χέρι τους και δείχνουν την Πρέσπα».
Στο σημείο αυτό, ο Γ.Λιάνης διαβεβαίωσε τους πολίτες του Νομού ότι θα συνεχίσει τον αγώνα του για τη Φλώρινα λέγοντας: «Και σήμερα θα κάνω ότι μπορώ για να βοηθήσω την περιοχή. Η επιστροφή μου στη δημοσιογραφία θα αποτελέσει ένα ακόμα όπλο στη φαρέτρα για τη Φλώρινα».
Όσο για τη στάση του απέναντι στο ΠΑΣΟΚ και την Κυβέρνηση χαρακτηριστικά τόνισε: «Θέλω πολύ να πετύχει η σημερινή κυβέρνηση, αλλά εγώ θα ακολουθώ τη συνείδησή μου». Όταν, τέλος, ρωτήθηκε αν υπάρχει πιθανότητα να επιστρέψει, απάντησε πως έλαβε ένα γραπτό μήνυμα από συνάδελφό του βουλευτή με τη φράση "δεν έφυγες ποτέ". «Κι εγώ έτσι αισθάνομαι» είπε ο Γ.Λιάνης. «Ότι δεν έφυγα ποτέ. Ίσως μάλιστα να καταφέρω και περισσότερα τώρα».

17 σχόλια:

  1. sto kalo
    kalofagwtos kai o misthos...ti misthos, argomisthia!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. και από τη δημοσιογραφία μπορείς, αρκεί να θέλεις. Στη Φλώρινα σε χρειαζόμαστε.. μπορεί να είναι και καλύτερα... ίδωμεν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. STO KALO KAI NA MAS....GRAFEIS...!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπράβο στο Λιάνη που τα βρόντηξε, χίλιες φορές μπράβο που δεν παρέδωσε την έδρα στα σκυλιά του νεοταξικού φασισμού, αλλά την κράτησε ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕΙ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ. ΑΥΤΟ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΟΙ, αλλά τελικά, υπέκυψαν στις πιέσεις και στα δωράκια (υπουργοποιήσεις κλπ) και έβαλαν την ουρά κάτω από τα σκέλια.

    Φυσικά, τους πασόκους δεν τους απασχολεί το μεσοπρόθεσμο γιατί τρέμουν μη τυχόν πέσουν από την εξουσία, ενώ ιδιαιτέρως οι Φλωρινιώτες πασόκοι, έχουν ένα μεγαλύτερο φόβο: μη τυχόν δε γίνει βουλευτής ο δικός τους άνθρωπος.

    Άθλιοι καθεστωτικοι τζουτζέδες, ήδη περάσατε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας (για να θυμηθούμε και την παλιά πασοκική ορολογία).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο άλλος έγραφε κατά του μνημονίου και μόλις έγινε υπουργός έσβησε τα κείμενα από την ιστοσελίδα του! Κι όταν έπεσε το κράξιμο της αρκούδας βγήκε και ζήταγε και τα ρέστα, παριστάνοντας το θιγμένο!!!

    Κατά τα άλλα ο Λιάνης τους πείραξε, δηλ. ο μόνος που έκανε αυτό που έπρεπε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τι έγινε ρε γιώργο? καθήσαμε μέχρι τις μία τα ξημερωματα να σε ακούσουμε να βροντοφωνάξεις ΟΧΙ στη ψηφοφορία στη βουλή, να ενώσεις τη φωνή σου μαζί με τις δικές μας φωνές ώστε να φύγει αυτή η κυβέρνηση και εσύ έλειπες??? Και δεν μπήκες στον κόπο να στείλεις ούτε επιστολή, ώστε να γραφτεί το όχι σου στα πρακτικά, έστω και αν δεν καταμετρούνταν?????

    ΜΑΣ ΠΟΥΛΗΣΕΣ ΗΔΗ ΓΙΩΡΓΟ???????????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όταν έλεγες «Δε δίνω ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση» εννοούσες «Δεν θα παω στη βουλή» / «Θα ψηφίσω αποχή»???

    Τώρα μας λες «Θέλω πολύ να πετύχει η σημερινή κυβέρνηση, αλλά εγώ θα ακολουθώ τη συνείδησή μου» και ΔΕΝ καταψηφίζεις την κυβέρνηση???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το αληθινό ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα συνεχίζεται μέσα από τον Λιάνη, τη Σακοράφα, τον Δημαρά και τον Οικονόμου και όχι από τα τσιράκια των προσκυνημένων του γιωργάκη.
    Ο δικός μας λιάνης απέδειξε ότι ακόμα υπάρχει ελπίδα και το αληθινό ΠΑΣΟΚ δεν έχει πεθάνει.
    Είναι τιμή για την πόλη μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ακόμα δεν το κατάλαβες; Ο Μπένι τον έστειλε λαγό μπροστά να παρασύρει κι άλλους όπως και πήγε να τα καταφέρει αλλά τελικά ο Μπένι τα βρήκε με τον Παπανδρέου οπότε τσάμπα η αναστάτωση. Εννοείται οτι του είπε οτι δεν πρέπει να πατήσει στην Βουλή για την ψηφοφορία γιατί θα είναι σαν να καταψηφίζει και τον ίδιο τον Μπένι.

    Απ' ότι κατάλαβα πάντως στην συνέντευξη τύπου δεν είπε και τίποτα σοβαρό. Θα έχει και συνέχεια το ρεπορτάζ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εδώ παπάς! Εκεί παπάς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μα καλά υπάρχει κάποιος που πίστευε ότι ο Λίανης δε θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στο κόμμα του ???? Με τον τρόπο του πάντα.... Αυτή τη φορά δια τις απουσίας του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΠΟΙΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ.ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΔΕΙΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΤΑ ΕΧΕΙ ΧΑΜΕΝΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΠΟΥ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙ Ο ΤΙΓΡΗΣ ΜΕ ΚΑΡΔΙΑ ΛΑΓΟΥ..................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΑ ΘΑ ΚΡΥΒΕΣΕ Κ... ΣΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΝΥΜΦΑΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ ΘΑ ΡΟΒΟΛΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑ ΜΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΔΕΙΣ ΠΩΣ ΚΡΕΜΑΝΕ ΤΑ ΚΟΥΔΟΥΝΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΡΙΕΣ ΣΤΑ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. το φαινομενο Λιανης . για να αναλυθει χρειαζεται την συνδρομη ειδικων επιστημονων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Το ερωτημα ειναι, Θα γινοταν ανεξαρτητος αν ξανα εβαζε υποψηφιοτητα?
    Αμφιβαλω.
    Να ζης με εξοδα του δημοσιου ειναι πιο ανετα αντι
    να εισε ανεργος η να παλευεις για το μεροκαματο. Δεν ειναι ετσι κε Λιανη?
    Αλλα τωρα δεν εχεις αναγκη θα παρεις συνταξη ετσι η αλλοιως και όλα θα ειναι καλα.
    Σταματα να ριχνεις σταχτη στα ματια του κοσμακι που σε ψηφιζαν για 20 χρονια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΞΙΦ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΝΤΟΠΑΡΙΣΜΕΝΟ ΑΘΛΗΤΗ ΕΙΠΕ ΤΙΠΟΤΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή