Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Αντιδρούν οι έμποροι της Φλώρινας για τα κολονάκια


Oι αποσπασματικές δράσεις του δήμου Φλώρινας με  δικαιολογία την ποιότητα ζωής ή την εκτέλεση έργων και η λήψη αποφάσεων χωρίς διαβουλεύσεις,  επιβεβαιώνουν την υποψία πως η σημερινή δημοτική αρχή κινείται χωρίς σχέδιο, όραμα και προοπτική, και η σχέση  συνεργασίας και συναλληλίας με την κοινωνία των πολιτών είναι ανύπαρκτη.
Οι αποσπασματικές κινήσεις ακόμα και αν είναι σε σωστή κατεύθυνση δε λύνουν κανένα πρόβλημα και υπάρχει κίνδυνος να δημιουργήσουν πρόσθετα προβλήματα.
Σχετικά με  το κυκλοφοριακό πρόβλημα της Φλώρινας, απαιτούμε συνολική διευθέτηση της κυκλοφοριακής λειτουργίας του κέντρου της πόλης, για την εξυπηρέτηση της κοινωνίας,  την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς και την προστασία του εμπορίου, μέσα από διαβούλευση των παραγωγικών τάξεων, κοινωνικών φορέων και ειδικών επιστημόνων στα θέματα  κυκλοφορίας.
Ζητούμε από το δήμο Φλώρινας, να μας ενημερώσει για το πλαίσιο των συνολικών παρεμβάσεων  στο κέντρο της πόλης και να μας κοινοποιήσει τη μελέτη βάσει της οποίας, προχώρησε στην τοποθέτηση διαχωριστικών κώνων, στο κέντρο της πόλης.
ΓΙΑ  ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ
Για την Ομοσπονδία                             Για τον Εμπορικό Σύλλογο
      Σάββας Σαπαλίδης                                       Θωμάς Ταλλίδης 

8 σχόλια:

  1. Η συνολική διευθέτηση της κυκλοφοριακής λειτουργίας του κέντρου της πόλης, είναι το ζητούμενο εδώ και πολλά χρόνια. Αλλά, μήπως εμείς οι ίδιοι προκαλέσαμε την τοποθέτηση διαχωριστικών κώνων στους δρόμους; Πολλές φορές αγανακτήσαμε με την αλόγιστη χρήση του ALARM. Πολύ συχνά συνέβαινε (και συμβαίνει) να ξεκινάμε προς μια κατεύθυνση και να καταλήγουμε αλλού, επειδή κάποιος είχε σταματήσει με τα φώτα στάσης (ALARM) να αναβοσβήνουν, ενώ την ίδια στιγμή έβρισκε μιμητές στο ακριβώς αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, παρεμποδίζοντας ουσιαστικά τη διέλευση κάθε οχήματος. Οι ειδικοί επιστήμονες στα θέματα κυκλοφορίας είναι χρήσιμοι, αλλά οι δρόμοι της πόλης είναι δεδομένων διαστάσεων. Είναι εξαιρετικά αμφίβολο να θα μπορέσουν να προτείνουν κάποια ουσιαστική λύση, χωρίς να θίγονται μεμονωμένα συμφέροντα. Με την ευκαιρία, μια πρακτική λύση θα ήταν η τοποθέτηση τέτοιων κώνων στην οδό Φλώρινας - Αρμενοχωρίου, διαχωρίζοντας τη λεγόμενη βοηθητική λωρίδα κυκλοφορίας από τις άλλες. Με τον τρόπο αυτό θα περιοριστούν οι πιθανότητες ατυχήματος μεταξύ διερχομένων οχημάτων και άλλων τα οποία επανέρχονται στην κυκλοφορία από τις παρόδους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ ξέρω και κάτι ακόμα πιό ενδιαφέρον. Τα πρόβατα προκειμένου να αποκτήσουν κυκλοφοριακή αγωγή βάζουν δεξιά και αριστερά σχάρες και τα πρόβατα πηγαίνουν μιά χαρά. Στην περίπτωση της Φλώρινας το ζητούμενο είναι αν τα περιβόητα κολωνάκια είναι μέρος ενός συνολικού σχεδιασμού, ή αν είναι ένα αποσπασματικό μέτρο, απλά για να δικαιολογήσει ο δήμος Φλώρινας, το ενδιαφέρον του για το πρόβλημα της κυκλοφορίας που είναι υπαρκτό. Καλά τα κολωνάκια, αλλά ΠΩΣ; Το ΓΙΑΤΙ τα κολωνάκια το ξέρουμε , το ΠΩΣ δεν ξέρουμε και αυτή είναι η ουσία και το ζητούμενο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μετάφραση ανακοίνωσης εμπόρων: Τώρα πως θα σταματάνε με alarm οι πελάτες μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ειμαι υπερ του μέτρου οπως και το 80% των Φλωρινιωτών αν και θεωρώ ελάχιστη την δημοτική αρχή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 8.45 υπερ του μέτρου χωρίς επί μέρους όρους, είναι σαν το παράδειγμα με τα πρόβατα. Συμφωνώ με τον 2.11

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η πλειονότητα των Φλωρινιωτών (80%) νομιμοποιεί το έλλειμα της Φλώρινας (ελάχιστη την δημοτική αρχή)! Και έτσι, απλά πολύ απλά, εξηγούνται όλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΗΓΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΠΡΟΕΚΥΨΑΝ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ, ΑΝΑΓΩΓΟΙ ΚΑΙ ΑΞΕΣΤΟΙ ΧΩΡΙΑΤΕΣ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ, ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΟΠΩΣ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥΣ, ΟΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΗΤΑΝ ΣΥΓΓΕΝΗΣ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΜΗΠΩΣ......ΑΝΑΓΩΓΟΙ ΚΑΙ ΑΞΕΣΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ....ΔΗΘΕΝ ΑΣΤΟΙ...ΔΗΘΕΝ ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΕΣ???-ΑΡΑΓΕ ΑΠΟ ΠΟΥ???ΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΕΡΧΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΓΗ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή