Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

Οτόγια: Το νησάκι με το φίδι



Πηγή: Εφ. "ΕΘΝΟΣ"

10 σχόλια:

  1. Κύριε Γερμανίδη, οφείλω να σας ευχαριστήσω για τις όμορφες αναμνήσεις που επαναφέρατε στη μνήμη μου, αφού η Γεωγραφία αποτελούσε και για μένα αγαπημένο μάθημα. Η δημιουργία γεωφυσικών χαρτών από πλαστελίνες αποτελούσε πρακτική όλων των δασκάλων της εποχής, γιατί – πράγματι – κάτι έμενε στη μνήμη μας από κάθε μάθημα.
    Σε ότι αφορά τη Νορβηγία, προσωπικά δεν θυμόμουν το νησάκι Οτόγια. Το έμαθα από το τραγικό γεγονός που το σημάδεψε. Ο στυγερός πολλαπλός δολοφόνος που βύθισε στο πένθος τόσες οικογένειες, σε καμία περίπτωση εν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί προκειμένου να ηρωοποιηθεί κάποιος (θρησκευτικός, πολιτικός, κ.λ.π.) χώρος ή για να ενοχοποιηθεί απόλυτα κάποιος άλλος. Επί πλέον, θα αποτελούσε ύβρη στη μνήμη των αδικοχαμένων. Αν ο ίδιος δήλωσε Χριστιανός, δεν φταίει ο Χριστιανισμός και πολύ περισσότερο δεν φταίει ο Ιησούς Χριστός. Πολλοί είναι αυτοί που προσπαθούν να παρερμηνεύσουν τα διδάγματα του Χριστιανισμού, με σκοπό να απαξιώσουν το Χριστιανισμό ή τον ιδρυτή του ή να οικειοποιηθούν κάποια κατάσταση που προσπαθούν να δημιουργήσουν οι ίδιοι. Επίσης, πέφτει στο κενό η προσπάθεια να παρουσιασθεί ως υπεύθυνη η – όποια – «ΑΚΡΑ ΔΕΞΙΑ», αφού αυτός ο όρος ερμηνεύεται διαφορετικά από χώρα σε χώρα και σε συνάρτηση με τα βιώματα κάθε λαού.
    Πολλές από τις φωτογραφίες του δράστη που είδαν το φως της δημοσιότητας, τον παρουσιάζουν με τα διακριτικά της μασονίας, τα οποία δεν θα μπορούσε να φέρει αν δεν ήταν μασόνος (ή Τέκτων). Επομένως η Μασονική του ιδιότητα είναι δεδομένη, όπως δεδομένη είναι και η διασύνδεση της Μασονίας με τον Διεθνή Σιωνισμό.
    Πουθενά στον κόσμο – σε επίπεδο θρησκείας – ο Χριστιανισμός (Ορθόδοξοι, Καθολικοί, Προτεστάντες, Διαμαρτυρόμενοι, κ.λ.π.) δεν συμπλέει με το Σιωνισμό. Ούτε – σε επίπεδο πολιτικό–ιδεολογικό – η Δεξιά (κυρίως η όποια άκρα δεξιά) δεν συμπλέει με το Σιωνισμό. Επομένως είναι ανακριβής κάθε συσχετισμός του εν λόγω δράστη τόσο με το Χριστιανισμό όσο και με την (όποια) άκρα δεξιά. Αν κάποιος «φανατικός», για τον οποίο πλήθος ψυχιάτρων ανά τον κόσμο διατείνονται ότι αποτελεί ψυχοπαθητική προσωπικότητα, αιματοκύλισε μια χώρα, δεν ευθύνεται καμία θρησκεία, ούτε καμία ιδεολογία, όπως δεν ευθύνονταν η αριστερά – πάντοτε σύμφωνα με τους αριστερούς – για τη δράση αριστερών τρομοκρατικών οργανώσεων επί δεκαετίες [Rote Armee Fraktion (Φράξια Κόκκινος Στρατός), Baader Meinhof, Μαύρος Σεπτέμβρης, Ερυθρές Ταξιαρχίες και οι «δικές μας» 17 Νοέμβρη, Επαναστατικός Λαϊκός Αγώνας, κ.λ.π.].
    Αντίθετα, το Ισλάμ ανέκαθεν διέθετε και εξακολουθεί να διαθέτει στις τάξεις του τρομοκρατικές οργανώσεις με θρησκευτικό – ιδεολογικό υπόβαθρο. Μάλιστα, η τρομοκρατική (ένοπλη) δράση κατά των «απίστων» ενθαρρύνεται από τους Μουσουλμάνους ιερωμένους με την εφαρμογή της περίφημης «Τζιχάντ». Μήπως εκεί πρέπει να αναζητήσουμε το αυγό του φιδιού, το οποίο δεν ξαναζεσταίνεται αλλά διατηρείται ζεστό εδώ και δεκαετίες τουλάχιστον;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ Γρινιάρη, προφανώς δεν ισχυρίζομαι οτι φταίει ο χριστιανισμός. εξάλου στο ερώτημα αν φταίει ο χριστιανισμός απαντάω στο κείμενό μου. Φταίει κάθε φονταμενταλισμός[θρησκευτικός- πολιτικός-αριστερός -δεξιός]. Στην τραγικ'η περίπτωση τη ς Νορβηγίας το τέρας διακατέχονταν [σύμφωνα με τον διεθνή τύπο] από χριστιανικές φονταμενταλιστικές αντιλήψεις τις οποίες σαφώς καταδικάζει ο χριστιανισμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ένας Δεξιός Χριστιανός μη κακούργος1 Αυγούστου 2011 στις 10:15 μ.μ.

    Άϊντε τέλος πάντων και ο κ. Γερμανίδης που υπογράφει (και πολύ πρόσφατα) σαν "αριστερός, παληός αριστερός, κτλ" επαιρόμενος γιά την
    πολιτική του τοποθέτηση λες και στη Δημοκρατία
    υπάρχει θέσφατο ορθής πολιτικής θέσης. Που
    το βρήκε αυτό το θέσφατο και τόσο χαίρεται; Ποιός κοινά αποδεκτά θεσμός του τον απένειμε; Έτσι και τώρα έπιασε ΕΝΑΝ τρελλό που δηλώνει οτι δηλώνει και ο κ. καθηγητής τσουβάλιασε τους Χριστανιούς και Δεξιούς. Και εγώ που πίστευα οτι
    ο Μαρξισμός δίδασκε την ισότητα των ανθρώπων, τον διεθνισμό μεταξύ των λαών, την απελευθέρωση
    του ανθρώπου από επιβολές κατεστημένων κτλ.,
    υπήρξε τίποτε άλλο από τυφλή μισαλλόδοξη πίστη
    σε απόλυτες πεποιθήσεις που ξεπέρασε κάθε όριο
    ανθρώπινης συγκατάβασης και υπήρξε θανατικά αδιάλλακτος απέναντι σε κάθε άλλη αντίληψη; Αμαν
    πιά με τον πολιτικό ναρκισσισμό. Φτάνει πιά. Δεν κουράστηκες κ. Γερμανίδη; Δεν έβγαλες ακόμα και τις δύο παροπίδες; Ακόμα φοράς τη μιά και τα βλέπεις όλα μονόπλευρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ο τρελός της Νορβηγίας ήταν ΑΚΡΑΙΟΣ ΤΕΚΤΟΝΑΣ ΜΑΣΩΝΟΣ σε διατεταγμένη αποστολή με ιδιαίτερη σημασία την περίοδο αυτή στην διαχείριση γεωστρατηγικών διεθνών συμφερόντων . Αγαπητε ΓΕΡ.ΘΑΝ. εξίσου φασιστική μέθοδος είναι και η "ετικετικοποίηση" όπως συχνά κάνει κάθε φασίστας ανεξαρτήτου χρωματικής αποχρώσεως που βάζει ετικετούλες στον αντίπαλο του για να τον εξοντώσει...Στην γεωγραφία πράγματι ήσασταν πολύ καλός πρίν πάρετε την σύνταξη σας αλλα στην γεωπολιτική ανθρωπογεωγραφία μάλλον πιάνετε την ..βάση . Το ανακάτεμα της Θρησκεία με παρόμοιους τρελους ψυχρούς εκτελεστές που εκτελούν απάνθρωπες διατεταγμένες αποστολές ΜΑΣΩΝΩΝ ΤΕΚΤΟΝΩΝ ΑΚΡΑΙΩΝ ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ επίσης είναι επικίνδυνη συσκότιση του νου αφελών που οδηγούν ακούσια ή εκούσια σε συγκρούσεις για το όνομα του Αλλάχ και του κάθε Παπά Άρα η νεοδιεθνιστική ετικετικοποιημένη προσέγγιση σας μάλλον εξυπηρετεί απο την ανάποδη τους ακράιους αυτούς εξουσιαστές που βάζουν τρελούς να δολοφονούν αθώους...Αγαπητε ΓΕΡ ΘΑν οι κόκκινες τομάτες στο κήπο σας ωρίμασαν ? οι νησίδες μίσους μακριά μας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ο φανατισμός βλάπτει σοβαρά την υγεία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ένασ που διαβάζει Καθημερινή3 Αυγούστου 2011 στις 11:23 μ.μ.

    ΕΣΕΙς που σχολιάζετε ανωνυμα μήπως έχετε κανένα φιδάκι στον κόρφο σας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συμφωνώ ολίγον με τον Γκρινιάρη απλά και μόνο επειδή ο Θανάσης συνηθίζει ν΄αναλύει τέτοιου τύπου γεγονότα με μια παλιά πολιτική αντίληψη βασισμένη σε πολιτικο-κομματικές ξεπερασμένες ιδεολογίες της δεκαετίας του ΄80. Πράγματι στην Ευρώπη πλέον από χώρα σε χώρα και από άνθρωπο σε άνθρωπο, οι δεξιές και αριστερές ιδεολογίες διαφέρουν μεταξύ τους πάρα πολύ. Δεν υπάρχει πλέον αριστερά και δεξιά, (ποτέ δεν υπήρχαν κατά τη γνώμη μου) και πρέπει να το καταλάβουν κάποτε αυτό και οι Έλληνες. Όσοι ακολούθησαν κατά καιρούς πολιτικές ιδεολογίες είναι θύματα απάτης. Και τα μεγαλύτερα θύματα αυτής της απάτης.. είναι τα πραγματικά θύματα του ελληνικού εμφυλίου πολέμου, που έχασαν τη ζωή τους άδικα.. και από τις δυο πλευρές. Αυτές τις δυο πλευρές τις κατασκεύασαν κάποιοι, και κάποιοι τις ακολούθησαν ως αφελείς, και από αγάπη για την πατρίδα τους (και οι μεν, και οι δε) το πλήρωσαν με τη ζωή τους. Τέλος πάντων δεν υπάρχει αριστερά και δεξιά.. ποτέ δεν υπήρχε, και τώρα έχουμε 2011. Θανάση ήσουν και συ ένα απ΄τα θύματα των στημένων ιδεολογιών.. Τέλος θέλω να πω χωρίς να υποστηρίζω τίποτα και κανέναν, ότι το πρόβλημα των μεταναστών σε Ελλάδα και Ευρώπη, ΕΊΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. εκτός απο το Γρινιάρη, οι υπόλοιποι θα τον φάτε τον άνθρωπο, χριστιανουποκριτές....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φασίστα του 12:41 μάθε οτι πέρασαν 62 χρόνια από
    τη λήξη του εμφυλίου η συμμοριτοπολέμου και μαζί του έληξε και η πνευματική δικτατορία της άθεης αριστεράς. Επομένως οι μονόλογοί και οι οίησή σας, μας τελείωσαν γενικώς. Και βέβαια και η δική σας άκρατη υποκρισία του βολέματος με το λέγε, λέγε, λέγε (παράφραση του Γκαίμπελς) στο τέλος κάτι θα μείνει. Τώρα πλέον ακούγεται φαιδρή. Και εσύ "αναγνώστη της Καθημερινής" περνιέσαι γιά επώνυμος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πράγματι και γω δεν καταλαβαίνω τι πάει να πει: "ένας που διαβάζει Καθημερινή". Δηλαδή πρέπει να θεωρήσουμε ότι αυτός έχει την σωστή θέση και άποψη και όλοι οι άλλοι είναι νυχτωμένοι; Αυτός που το έγραψε ή αδυνατεί να διατυπώσει άποψη, ή είναι ένα μικρό τουβλάκι σε ηλικία, που όταν μεγαλώσει θα γίνει τσιμεντογωνία..

    ΑπάντησηΔιαγραφή