Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Ο.Μούσιου: "Να βραβευθεί η πρέσβειρα του "καθαρού" αθλητισμού Σ.Δήμκου"


Η νεαρή Φλωρινιώτισσα ξιφομάχος Σταυρούλα Δήμκου είναι η πρώτη Ελληνίδα αθλήτρια που κατέκτησε την 3η θέση στη σπάθη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νεανίδων (U-17), που διεξήχθη φέτος στην Ιορδανία. Εφημερίδες πανελλαδικής εμβέλειας  τόνισαν τη σημασία της επιτυχίας της, που γίνεται μεγαλύτερη έχοντας πληρώσει τα έξοδα της αποστολής, όχι η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ή η Ομοσπονδία της, αλλά οι «χορηγοί» γονείς της!
Στις επιτυχίες της «δικιάς» μας Σταυρούλας Δήμκου, που κατάφερε να στεφθεί και πρωταθλήτρια Ελλάδος στη σπάθη Νεανίδων (χρυσό μετάλλιο) με το Σύλλογό της, την Γυμναστική Ένωση Φλώρινας (Γ.Ε.Φ.), συγκαταλέγεται η δεύτερη θέση (ασημένιο μετάλλιο) στην Πίζα και η κορυφή της Ευρώπης με το χρυσό μετάλλιο στη σπάθη στο 7ο Μεσογειακό Κύπελλο U20 στη Σερβία, μια επιτυχία που έκανε να ακουστεί ο εθνικός μας ύμνος σε μια αθλητική διοργάνωση στη Σερβία, όπου μετείχαν 15 χώρες.
Η Φλωρινιώτισσα νεαρή αθλήτρια, που με τις επιτυχίες της κάνει περήφανους τόσο εμάς τους συμπατριώτες της, όσο και όλη την Ελλάδα, είναι μια «πρέσβειρα» του «καθαρού» Αθλητισμού και εφόσον φιλοδοξούμε να καθιερωθεί η ξιφασκία ως το κατεξοχήν άθλημα της Φλώρινας, πιστεύουμε ότι πρέπει να υποστηριχτεί από τους τοπικούς θεσμούς συμβολικά και ουσιαστικά με μια υποτροφία. Προτείνω την βράβευση της Σταυρούλας Δήμκου από τον Πολιτιστικό Οργανισμό «Πρέσπες», μιας και ο κ. Λιάνης έχει επιδείξει ευαισθησία και υποστήριξη στο άθλημα της ξιφασκίας, και από τον Δήμο της Φλώρινας, γιατί τα παιδιά μας που διαπρέπουν και οι γονείς τους που τα στηρίζουν, αξίζουν πολλά συγχαρητήρια, αλλά και την έμπρακτη υποστήριξη των θεσμών, της κοινωνίας και της πολιτείας.

3 σχόλια:

  1. Αγαπητή Όλγα
    Δεν διαφωνώ καθόλου για όσα αναφέρεις για τη Σταυρούλα. Αντιθέτως, επαυξάνω!.
    Όμως, γιατί επιλέγεις ρε Όλγα αυτές τις πραγματικά αληθινές ιστορίες για να κάνεις φτηνή πολιτική; Γιατί πρέπει δηλαδή να χτυπήσεις τον Λιάνη, που χρηματοδότησε αφειδώς τον Ο.ΞΙ.Φ., χρησιμοποιώντας τις επιτυχίες της Σταυρούλας και της Γ.Ε.Φ. ; Και εμμέσως τα δύο στελέχη του τοπικού Πα.Σο.Κ. που κουμαντάρουν τον Ο.ΞΙ.Φ.; Πες τα κατάμουτρα: κύριοι το και το... και άσε τη Σταυρούλα και τη Γ.Ε.Φ. να κάνουν αυτό που γνωρίζουν πάρα πολύ καλά.
    Αυτού του είδους η πολιτική, την οποία έχουμε ζήσει και γευτεί όσο τίποτε άλλο, έχει όχι μόνο ξοφλήσει, αλλά για πολλούς αποτελεί πλέον casus belli: οι εκπρόσωποί της είναι πλέον ταξικοί εχθροί και ως τέτοιοι θα αντιμετωπίζονται.
    Λυπάμαι, ειλικρινά λυπάμαι που κάποτε σε θαυμάζαμε και στηρίξαμε τα όνειρά μας πάνω σου. Κρίμα. Αλλά να ξέρεις πως δεν είσαι αναντικατάστατη.
    Εγώ σταματάω εδώ. Θα τ' ακούσεις και από άλλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όλγα, οτι πιό σωστό, καθαρό, δίκαιο και λιανό έχωμε ακούσει εδώ και πολύ καιρό. Είναι θέμα ουσίας σε αντίθεση με τους θεατρινισμούς της
    θολούρας και του αποπροσανατολισμού που χρόνια μας κυκλώνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το νόημα είναι κάντε με βουλευτή να είμαι στα πρέσπεια να την βραβεύσω. Αν είμασταν πέρσι το νόημα θα ήταν κάντε με δήμαρχο να είμαι στα πρέσπεια να την βραβεύσω. Αν ήταν τα έτη 2007-2009 θα ήταν πάλι κάντε με βουλευτή να κλπ κλπ. Αν όμως ήταν από το 2006 και πίσω δεν θα το έλεγες ποτέ γιατί τότε κρεμόσουν από τα .... του Λιάνη.
    Να χαμε να λέγαμε. Μωροφιλοδοξία και μπηχτές της πλάκας προς το πάλαι ποτέ άσπρο άλογο της. Η Αιώνια Όλγα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή