Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στην Ένωση Περιφερειών της Ε.Ε. που καλλιεργούν φρουτολαχανικά


Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, της Ένωσης  Φρουτοπαραγωγών Περιφερειών από χώρες της Ε.Ε. (A.R.E.F.L.H.), το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 14/11/2011, εγκρίθηκε η συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στην  A.R.E.F.L.H.

Στην Ένωση αυτή συμμετέχουν 25 περιφέρειες από 5 κράτη μέλη της Ε.Ε. (Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία, Βέλγιο) και κύριος σκοπός της είναι:
•Η διαρκής ενημέρωση σχετικά με τις  εξελίξεις στην αγορά (τιμές, ποσότητες, αποθέματα, διακυμάνσεις, τάσεις).
•Η προάσπιση των συμφερόντων των παραγωγών μελών σε επίπεδο Βρυξελών αναφορικά με τη μεταρρύθμιση της Κοινής Οργάνωσης Αγορών (ΚΟΑ) οπωροκηπευτικών
•Η προώθηση των αιτημάτων και των θέσεων των παραγωγών για τη διαμόρφωση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής ‘Ένωσης και την αναλογικότερη κατανομή των Ευρωπαϊκών ενισχύσεων.
•Η σύσφιξη των σχέσεων και η διαρκής επαφή μεταξύ πολιτικής ηγεσίας και παραγωγών (τεχνικές και οικονομικές συνεργασίες μεταξύ των περιφερειών - μελών).
Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ως μέλος της A.R.E.F.L.H. θα καταφέρει  να εκπροσωπεί, να υπερασπίζεται και να προωθεί τα κοινά συμφέροντα του τομέα των οπωροκηπευτικών στην ευρωπαϊκή και την παγκόσμια οικονομία, καθώς και να συμμετέχει στο διάλογο και τη συνεργασία μεταξύ των περιφερειών, προκειμένου να εδραιωθεί και να αξιοποιηθεί η καλλιέργεια των φρούτων, λαχανικών και κηπευτικών ως περιφερειακή δραστηριότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου