Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

"Έσβησε" 29χρονος Αμυντιώτης στην άσφαλτο


Θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα συνέβη τις πρωινές ώρες στο επαρχιακό δίκτυο (παλαιά Εθνική Οδός) Φλώρινας – Έδεσσας.

Πιο συγκεκριμένα, το τροχαίο σημειώθηκε όταν το, υπό αδιευκρίνιστες ακόμα συνθήκες, Ι.Χ. του 29χρονου Αμυντιώτη συγκρούστηκε μετωπικά με νταλίκα. 

3 σχόλια:

  1. Με αφορμή την απώλεια της ζωής ενός νέου ανθρώπου - συμβάν για το οποίο συλλυπούμαστε τους οικείους του - και με την ευχή να μη θρηνήσουμε άλλη απώλεια στην άσφαλτο κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, οφείλουμε να επισημάνουμε ότι: Πριν κατασκευασθεί η Εγνατία οδός, μας απασχολούσε όλους το δρομολόγιο Φλώρινα - Θεσσαλονίκη μέσω Έδεσσας. Σήμερα είναι πολλοί εκείνοι που - για να αποφύγουν τα διόδια - προτιμούν το ίδιο δρομολόγιο από αυτό της Εγνατίας οδού. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι η Εγνατία οδός αποκλείει ή - έστω - απομακρύνει το ενδεχόμενο μετωπικής σύγκρουσης με άλλο όχημα. Πληρώνοντας το αντίτιμο των διοδίων δεν καταστρεφόμαστε οικονομικά. Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ ΔΕΝ ΑΠΟΤΙΜΑΤΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σωστή η παρατήρηση του Γκρινιάρη, αλλά θα ...γκρινιάξω λίγιο περισσότερο. Αν η Εγνατία σώζει ζωές, αν δηλαδή θεωρούμε ότι ένας καλός δρόμος είναι δημόσιο αγαθό, αν ένας καλός δρόμος δεν είναι πολυτέλεια αλλά ανάγκη, αν ένας καλός δρόμος είναι δικαίωμα του πολίτη και υποχρέωση της πολιτείας, τότε η λογική των διοδίων που εισπράττοναι από ...ιδιώτες δε χωράει. Αν δεν αναδειχθεί αυτή η διάσταση του θέματος, φοβάμαι ότι άκρη δε βγάζουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έχεις απόλυτο δίκιο αγαπητέ ανώνυμε 9.11 που γκρινιάζεις λίγο περισσότερο. Προσθέτω και τη δική μου γκρίνια, γιατί η λογική των διοδίων εντάσσεται στη φοροεισπρακτική πολιτική πρακτική των εκάστοτε κυβερνώντων. Αποτελεί έναν ακόμη τρόπο οικονομικής αφαίμαξης του ελληνικού λαού. Όσον αφορά τη συμμετοχή ιδιωτών στην εισπρακτική διαδικασία, οφείλεται στη βούληση των κυβερνώντων για περιορισμό του προσωπικού που υπηρετεί σε κρατικές θέσεις. Η οικονομία που επικαλούνται οι πολιτικοί μας "ταγοί" από τον υποτιθέμενο περιορισμό των δημοσίων δαπανών (αφού ως δημόσιες δαπάνες εννοούν μόνον τους μισθούς των υπαλλήλων) είναι καθαρή υποκρισία, αφού οι προμήθειες των ιδιωτικών εισπρακτικών εταιριών είναι πολύ μεγαλύτερες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή